Se-kauhuleffojen karmaisevaa klovnia näytellyt Bill Skarsgård tosielämän rikollisen osaan

Jo kahdesti valkokankailla väristyksiä Se-elokuvissa nostattanut Bill Skarsgård on mukana vaihteeksi tosipohjaisessa tuotannossa. Kuulun näyttelijäperheen vesa on nimittäin kiinnitetty Clark-nimiseen sarjaan, mikä ammentaa vuosikymmeniä sitten toimintansa aloittaneen rikollisen elämästä.

Trollhättanilaisen Clark Olofssonin on tituleerattu olevan myös Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia. Olofsson sai 1970-luvulla kansainvälistä mainetta, kun Tukoholman Norrmalmstrogin pankkiryöstäjä vaati panttivankidraamaksi eskaloituneen tilanteen keskellä hänen vapauttamistaan vankilasta ja tuomistaan pankkiin. Ryöstäjän pyyntö toteutettiin, mutta se ei laukaissut tilannetta. Historiaan tapaus jäi Tukholma-syndoomana tunnetun käsitteen synnyttäjänä.

Kuusiosaisen Clark-sarjan tilaajana toimii Netflix. Sen ohjaajaksi on kiinnitetty Jonas Åkerlund, jonka aiemmalle urralle mahtuu musiikkivideoohjauksia mm. Rammsteinille, Beyoncélle ja Metallicalle, mutta myös esim. elämäkerrallinen bändikuvaus Lords of Chaos vuodelta 2018.


Lähde: Deadline

Kuva: Gage Skidmore

R. Isoviita 11.05.2020 klo 14:29

Uusimmat uutiset

Lukuisten fanien unelmavävy muuttuu ihmissudeksi

Universal-klassikon uudella versiolla tähtikiinnitys.

R. Isoviita

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...