Se-kauhuleffojen karmaisevaa klovnia näytellyt Bill Skarsgård tosielämän rikollisen osaan

11.5.2020 14:29

Jo kahdesti valkokankailla väristyksiä Se-elokuvissa nostattanut Bill Skarsgård on mukana vaihteeksi tosipohjaisessa tuotannossa. Kuulun näyttelijäperheen vesa on nimittäin kiinnitetty Clark-nimiseen sarjaan, mikä ammentaa vuosikymmeniä sitten toimintansa aloittaneen rikollisen elämästä.

Trollhättanilaisen Clark Olofssonin on tituleerattu olevan myös Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia. Olofsson sai 1970-luvulla kansainvälistä mainetta, kun Tukoholman Norrmalmstrogin pankkiryöstäjä vaati panttivankidraamaksi eskaloituneen tilanteen keskellä hänen vapauttamistaan vankilasta ja tuomistaan pankkiin. Ryöstäjän pyyntö toteutettiin, mutta se ei laukaissut tilannetta. Historiaan tapaus jäi Tukholma-syndoomana tunnetun käsitteen synnyttäjänä.

Kuusiosaisen Clark-sarjan tilaajana toimii Netflix. Sen ohjaajaksi on kiinnitetty Jonas Åkerlund, jonka aiemmalle uralle mahtuu musiikkivideoohjauksia mm. Rammsteinille, Beyoncélle ja Metallicalle, mutta myös esim. elämäkerrallinen bändikuvaus Lords of Chaos vuodelta 2018.

 

Lähde: Deadline

Kuva: Gage Skidmore

Lisää luettavaa