Legendaarinen ohjaaja julkaisi toteutumattoman unelmaleffansa käsikirjoituksen

30.3.2020 19:12

Jasper Pääkköstäkin ohjannut amerikkalaisen elokuvan legenda Spike Lee päätti ilahduttaa yleisöään erityislahjalla. Nyt, kun moni istuu kotonaan ehkä vailla hyvää tekemistä, Leen lahja saattaa tulla jopa tarpeeseen. Se nimittäin tarkoittaa yli 150 sivun mittaista lukuhetkeä.

Alkujaan Instagram-tilillään julkaisemassa viestissään Lee kertoo kaivelleensa syvältä arkistonsa uumenista elokuvakäsikirjoituksensa, jota ei koskaan kuvattu. Leen suuri haave oli tehdä jo 1990-luvulla elokuva baseballpelaaja Jack Roosevelt ”Jackie” Robinsonista. Robinson oli lajin ensimmäinen uudemman ajan afroamerikkalainen pelaaja pääliigassa eli Major Leaguessa.

Kyseinen leffaprojekti kuivui kuitenkin kokoon näkemysristiriitojen takia. Leen käsikirjoituksen voi nyt lukea vapaasti verkosta, hänen jakamansa Dropbox-linkin kautta. Ohjaajan mukaan siitä voi nauttia, vaikka lukija ei olisikaan baseballin ystävä.

Robinsonin tarina on sittemmin siirretty elokuvan muotoon Brian Helgelandin käsikirjoittamana ja ohjaamana. Tämä raina, 42, julkaistiin vuonna 2013.

 

Lähteet: Screenrant, Instagram, Variety, Deadline

Kuva: Matt Petit/AMPAS

Lisää luettavaa