Ainakin yksi elokuva- ja TV-alan tekijäjoukko jatkaa isojen tuotantojen seisahduttua

Moni suuri elokuvatuotanto, kuten Tom Cruisen uusi Mission: Impossible -leffa ja Fast & Furious -päristelyleffasarjan 9. osa ovat jääneet odottamaan koronavirusepidemian laantumista ympäri maailmaa, mutta suurelle yleisölle pitäisi saada myös uutta viihdettä katsottavaksi. Tämä on ongelmallista, sillä sekä megaleffojen kuvaukset että ensi-illat on totuttu tekemään suurella ihmisjoukolla ja useissa eri maailmankolkissa. Tämä ei vallitsevassa maailmantilanteessa ole nyt mahdollista.

Yksi elokuva- ja TV-alan sektori saattaa pärjätä epidemia-aikana silti muita paremmin. Animaatioalan työntekijät ovat jatkaneet töitään, joskin pienin muutoksin.

Esimerkiksi Simpsonien työryhmä on järjestänyt käsikirjoitusten työstämistä ja lukemista verkon välityksellä ja Family Guyn säveltäjä pyrkii tekemään sarjan musiikin kotoa käsin - muiden tiimin muusikoiden äänittäessä osuutensa omista kodeistaan. Piirtäjät, jotka muutenkin työskentelevät toimistoissaan istumatyöläisinä, ovat onnistuneet pitämään aiemmin sovituista aikatauluistaan hyvin kiinni. Toisaalta hahmojen ääninäyttelijät työskentelevät hekin yleensä studiossa vainpienen ryhmän kanssa, joten heillekään epidemia-aika ei tuo suuria muutoksia työn puolesta.

- Emme ole menettäneet päivääkään tuotannon aikana tai kadottaneet rytmiä. Aiomme tehdä kaikki 22 jaksoa, kuten on sovittu, Simpsonien ns. showrunnerina toimiva Al Jean toteaa suosikkisarja tilanteesta.


Lähde: THR

Kuva: 20th Century Fox/The Simpsons Movie, 2007

R. Isoviita 25.03.2020 klo 20:36

Uusimmat uutiset

Marvel-ohjaaja valaa uskoa faneihin viivästysten keskellä

Useat elokuvat ovat saaneet uuden ensi-iltapäivän pandemian takia.

R. Isoviita

Odotitko Indiana Jonesin paluuta tai The New Mutantsia? Disney päivitti julkaisukalenteriaan

Hattu pysyy telineessä, mutantit kätköissään.

R. Isoviita

Amerikkalaisstudio tarjoaa leffafriikeille erityisnäytöksiä verkossa

Focus Features aloittaa maanantaispesiaalit.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...