Ainakin yksi elokuva- ja TV-alan tekijäjoukko jatkaa isojen tuotantojen seisahduttua

Moni suuri elokuvatuotanto, kuten Tom Cruisen uusi Mission: Impossible -leffa ja Fast & Furious -päristelyleffasarjan 9. osa ovat jääneet odottamaan koronavirusepidemian laantumista ympäri maailmaa, mutta suurelle yleisölle pitäisi saada myös uutta viihdettä katsottavaksi. Tämä on ongelmallista, sillä sekä megaleffojen kuvaukset että ensi-illat on totuttu tekemään suurella ihmisjoukolla ja useissa eri maailmankolkissa. Tämä ei vallitsevassa maailmantilanteessa ole nyt mahdollista.

Yksi elokuva- ja TV-alan sektori saattaa pärjätä epidemia-aikana silti muita paremmin. Animaatioalan työntekijät ovat jatkaneet töitään, joskin pienin muutoksin.

Esimerkiksi Simpsonien työryhmä on järjestänyt käsikirjoitusten työstämistä ja lukemista verkon välityksellä ja Family Guyn säveltäjä pyrkii tekemään sarjan musiikin kotoa käsin - muiden tiimin muusikoiden äänittäessä osuutensa omista kodeistaan. Piirtäjät, jotka muutenkin työskentelevät toimistoissaan istumatyöläisinä, ovat onnistuneet pitämään aiemmin sovituista aikatauluistaan hyvin kiinni. Toisaalta hahmojen ääninäyttelijät työskentelevät hekin yleensä studiossa vainpienen ryhmän kanssa, joten heillekään epidemia-aika ei tuo suuria muutoksia työn puolesta.

- Emme ole menettäneet päivääkään tuotannon aikana tai kadottaneet rytmiä. Aiomme tehdä kaikki 22 jaksoa, kuten on sovittu, Simpsonien ns. showrunnerina toimiva Al Jean toteaa suosikkisarja tilanteesta.


Lähde: THR

Kuva: 20th Century Fox/The Simpsons Movie, 2007

R. Isoviita 25.03.2020 klo 20:36

Uusimmat uutiset

Oscar-gaalassa esiintynyt lauluntekijä latasi täyslaidallisen kokemuksestaan

Parhaiden joukossa olo ei ollutkaan unelmien täyttymys.

R. Isoviita

Netflixin kohuleffa – saiko se käyttäjät eroamaan palvelusta?

Suoratoistojätin nappaama ranskalaiselokuva nostatti kommenttimyrskyn.

R. Isoviita

Ohjaaja Ron Howard halutaan pois huippudraaman puikoista – syy ei välttämättä yllätä

Disneyn uutta Mulania on kritisoitu samasta asiasta.

R. Isoviita

Netflix: Elävä legenda palaa elokuvarooliin kymmenen vuoden tauon jälkeen

Sophia Loren on hurmannut leffayleisöjä 1950-luvulta saakka.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...