The Crown -tähti mystisen italialaiskirjailijan romaanin pohjalta tehtävään leffaan

Todellista henkilölisyyttään tarkkaan varjelevan kirjailijanimimerkki Elena Ferranten romaanista Tyttären varjo (La figilia oscura, 2006) puuhataan elokuvaa. Sen pääosaan on kiinnitetty Oscar-voittaja ja Netflixin The Crown -monarkkidraamasta tuttu Olivia Colman.

Colman näyttelee The Lost Daughter -nimisessä elokuvaversioinnissa keski-ikäistä professoria, joka matkaa lomalle Italiaan tytärtensä lähdettyä käymään isänsä luona Kanadassa. Italiassa häntä kuitenkin alkavat vainota vanhat muistot, eikä nainen saa lomatunnelmaan otetta.

Leffan tekijäkaartissa on myös muita kiinnostavia nimiä, sillä paremmin näyttelijänä tunnettu Maggie Gyllenhaal (mm. Yön ritari) on luomassa tämän kirjafilmatisoinnin myötä uusia aluevaltauksia. Hän toimii nyt ensimmäistä kertaa elokuvassa sekä käsikirjoittajana että ohjaajana. Tämän lisäksi Gyllenhaal on yksi rainan tuottajista.

Colmanin rinnalla elokuvaasa nähään Dakota Johnson, Peter Sarsgaard ja Jesser Buckley. Suomeksi Tyttären varjon voi lukea vasta tänä vuonna, sillä kirjan ensimmäinen kotimainen käännös ilmestyy nyt keväällä WSOY:ltä.


Lähteet: Deadline, Variety

Kuva: A.M.P.A.S. 2020/ Blaine Ohigashi

R. Isoviita 12.02.2020 klo 22:36

Uusimmat uutiset

Roger Mooren ikoniseksi tekemän Pyhimyksen uusi versio sai ohjaajan

Leffa on ollut suunnitteilla jo vuosia.

R. Isoviita

Mitä on luvassa vakoojaleffojen ystäville?

Nolania unohtamatta.

R. Isoviita

Visuaalisten tehosteiden tekijät vetivät herneen nenään Oscar-gaalan vitsistä

Viime viikon palkintojuhla pahoitti mieliä.

R. Isoviita

Harrison Ford kertoi viimeisimmät Indiana Jones -kuulumiset

Leffan kuvaukset lähenevät.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...