Parempi kuin Julia Roberts? Pulmuset-tähti uuteen pääosaan

Suuryrityksen kieroa toimintaa vastaan yksinhuoltajan tarmolla taistelleesta Erin Brockovichista kertova leffa puhutti erityisesti vuoden 2001 Oscar-gaalan aikaan. Häntä elokuvassa näytellyt Julia Roberts nappasi osastaan parhaan naispääosan palkinnon. Osaa leffan katsojista on kuitenkin häirinnyt se, ettei Roberts varsinaisesti näytä elokuvassa tosielämän Brockovichilta.

Vertailu aitoon Brockovichiin oli jopa helppoa, sillä tämä teki cameo-roolin nimikkoelokuvassaan. Julia Roberts ei kuitenkaan jää ainoaksi näyttelijäksi, joka pääsee ilmentämään Brockovichin pyrkimyksiä. Köyhyydestä ja työttömyydestä lakimiehen luottoavustajaksi isossa joukkokanteessa ponnistavan Brockovichin tarina on innoittanut myös uuden TV-sarjan tekijöitä. Rebel-nimisen sarjan päähenkilö ei ole Erin Brockovich, mutta Anna Bello -nimisen hahmon voi katsoa muistuttavan häntä suuresti.

Rebelin pääosaan on palkattu myös Pulmuset-sarjasta muistettava, jo pitkän uran niin komedian kuin draamankin parissa tehnyt Katey Sagal (kuvassa). Pulmusten Peggy Bundyn osassa Sagalin ulkoinen olemus oli jopa melko lähellä todellisen Brockovichin olemusta, joten näyttelijän voi arvella jo tässä vaiheessa sopivan osaan hyvin. Amerikkalaiselle ABC-kanavalle tilatun Rebel-sarjan tuottajina toimivat mm. Alexandre Schmidt ja Erin Brockovich.


Lähde: Variety

Kuva: Gage Skidmore

R. Isoviita 24.01.2020 klo 12:10

Uusimmat uutiset