Tutkimusväite: Kissaelokuvien tekeminen kannattaa

Kissavideot ovat toki suosittuja esim. Youtube-videopalvelussa, mutta uusi tutkimus kohottaa myös sellaisten kokopitkien elokuvien arvoa, joissa kissalla tai kissaeläimillä on roolinsa. Lahjatuotteisiin keskittyneen Petlandia-yrityksen teettämä tutkimus nimittäin väittää, että kissaleffat menestyvät koiraleffoja paremmin.

Yrityksen keräämän datan mukaan ne elokuvat, joissa kissoilla on iso rooli, ovat kahmineet peräti 7,8 miljardia dollaria sitten vuoden 1970. Koiraelokuvilla kassaan on saatu "vain" 6,5 miljardia dollaria.

Tilastontekijän otantaa voi kuitenkin pitää kyseenalaisena, sillä aloittamalla laskennan 1970-luvulta, se jättää tyystin huomiotta esim. jo 1940-luvulla startanneen Lassie-elokuvasarjan osia ja jo lähes sata vuotta sitten valkokankaille menestyksekkäästi tassutelleen Rin Tin Tinin. Lisäksi otannan kissaelokuviksi on kelpuutettu myös leffoja, joissa esiintyy esim. leijonia (esim. Leijonakuningas).

Tutkimuksen tulos saattaa kuitenkin rauhoitella vuodenvaihteessa myös Suomessa ilmestyvän Cats-musikaalielokuvan tekijöitä. Catsin ennakkoesityksiä ei ole juuri järjestetty edes kriitikoille tai palkintolautakunnille, elokuvan viimeistelyyn liittyvistä syistä. Teoriassa tämän kissashow'n ei pitäisi flopata ainakaan koirien takia, sillä ne rajattiin tarinasta pois musikaalin näyttämöversiota suunniteltaessa, eli liki 40 vuotta sitten.


Lähde: The Guardian

Kuva: Disney/Leijonakuningas, 2019

R. Isoviita 15.12.2019 klo 13:29

Uusimmat uutiset