Deadpool aiheuttaa todellista päänvaivaa Disneyllä

Marvel-leffat ovat Disneylle tuottava sijoitus - esim. Avengers: Endgame kokosi n. 2,77 miljardia dollaria lipputuloja. Yhtiössä halutaan luonnollisesti vaalia tällaista rahasampoa. Tämä on yksi niistä syistä, miksi Disney osti kilpailijansa 20th Century Foxin ja Foxin hallussa olleet Marvel-oikeudet. Fox-kaupan yhteydessä omistajaa vaihtanut Marvel-hahmo Deadpool on kuitenkin huhujen mukaan muodostunut ongelmaksi.

Kuten sarjakuvissaankin, Deadpool houkuttaa hankaluuksia ympärilleen. Nyt on kuitenkin kyse asioista, joita Deadpoolin erottaminen omalle menestyksekkäälle soololeffauralleen on poikinut: toisin kuin muut X-Men-hahmot yleensä, Deadpool on saanut seikkailla korkeammalla ikärajalla varustetuissa leffoissa ja tästä fanikunta on tykännyt. Lisäksi Deadpool on X-Men-hahmoista lippukassojen tuottoisin - mutta vain sooloelokuvissaan.

Hiljattain Disney julkaisi sijoittajille tarkoitettuja lukujaan, joista ilmeni, että Fox-kauppa ei ollutkaan sille niin hyvä kuin oli odotettu. Pettymyksiin lukeutui viimeisin X-Men-leffa Dark Phoenix, jonka sijoitus X-Men-franchisen lipputuloissa on tällä hetkellä vasta 12. Niinpä Disneyllä mietitään nyt tarkkaan, miten Marvelin elokuvauniversumin tukivoimiksi Foxilta hankitut X-Men-hahmot otetaan mukaan uusiin elokuviin.

Kassamagneetti Deadpoolin mahdollisuudet päästä osaksi Marvelin elokuvauniversumia ovat tällä haavaa muita X-Men-hahmoja paremmat. Disneyllä ja sen omistamalla Marvel Studiosilla ei silti vielä ole ratkaistu, kuinka Deadpool voisi olla yhtä aikaa entinen räyhäkäs itsensä ja toisaalta seikkailla myös esim. Avengers-leffoissa, joiden ikäraja on totutusti ollut Deadpool-rainoja matalampi. Ongelma on niin paha, ettei Deadpoolin kolmannen soololeffan julkaisusta ole toistaiseksi haluttu puhua.


Lähteet: Geek Tyrant, Forbes, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: 20th Century Fox/Deadpool 2, 2018

R. Isoviita 09.08.2019 klo 19:21

Uusimmat uutiset