HBO:n kehuttu sarja sai matkailijat rynnimään Tšernobyliin

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertova HBO:n minisarja on kerännyt runsaasti kehuja. Viisi jaksoa käsittävä Chernobyl-sarja sai suoratoistopalvelussa ensi-iltansa toukokuun alussa ja samalla turistimäärät aidolle tapahtumapaikalle alkoivat kasvaa.

Mm. Emily Watsonin ja Stellan Skarsgårdin tähdittämä Chernobyl kertaa huhtikuussa 1986 tapahtuneen ydinvoimalaonnettomuuden etenemistä sekoittaen faktaa ja fiktiota. Vaikka katastrofin radioaktiivinen säteily on puoliintunut vasta kerran (vuonna 2016), se ei ole haitannut ainakaan suljetun ydinvoimalan alueelle, Ukrainan Prypjatiin, suuntautunutta turismia. Lähes 50 000 paikallisen taakseen jättämät ja luonnon vähitellen valtaamat miljööt ovat saaneet sarjan alun jälkeen 30% enemmän turisteja vieraikseen kuin vuosi sitten.

Myös varauksia turistikierroksille on kertynyt seuraaville kuukausille jopa 40% enemmän minisarjan alun jälkeen. Amerikkalaislähtöinen sarja on aiheuttanut harmistusta Venäjällä. Maassa onkin tarjolla sille kilpailija, joka kertoo onnettomuudesta toisenlaista tarinaa. Venäläissarjassa voimalaonnettomuuden syyksi maalataan amerikkalaisten agenttien tekemää sabotaasia.


Lähteet: Reuters, IndieWire, New Yorker

Kuva: HBO/Chernobyl, 2019

R. Isoviita 06.06.2019 klo 22:59

Uusimmat uutiset

Justin Bieber haastoi Tom Cruisen vapaaottelukehään

Lopputulos ei suuresti yllätä.

R. Isoviita

Bradley Cooper ja Guillermo del Toro yhteistyöhön?

Leonardo DiCaprion nimi liitettiin aiemmin samaan leffaan.

R. Isoviita

Ridley Scottin Gladiator 2 - tämä leffasta tiedetään nyt

Käsikirjoittaminen on käynnissä.

R. Isoviita

Pyysikö tätä joku: Spice Girls -elokuva tekeillä

Ysäritähdet mukana.

R. Isoviita

Marvelin Loki-sarjasta ensimmäinen kuva julki

Tom Hiddlestonin uumoillaan olevan TV-sarjassa mukana.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...