Tulevaan Batman-leffaan kaavaillaan ehkä vihollisten vyöryä

Nyt, kun Robert Pattinsonin on vahvistettu olevan seuraava Batman-näyttelijä, on herännyt kysymys, kuka tai ketkä nähdään hänen vastapuolellaan. Matt Reevesin film noir -henkisen The Batman -rainan ensi-iltaan on aikaa vielä runsas pari vuotta, mutta huhumylly on jo käynnissä isolla teholla.

Esim. We Got This Coveredin mukaan Pattinsonin Batmania odottanee varsinainen vihollisjoukko. Pahisten kokoontumisajoihin on tähän mennessä liitetty Pingviini, joka nähtiin viimeksi Danny DeViton esittämänä vuoden 1992 Batman - paluussa. Kissanaisen eli Catwomanin on niin ikään vihjailtu olevan mukana uudessa elokuvassa, kuten myös Arvuuttajan eli The Riddlerin, Linnunpelättimen eli Scarecrow'n ja jopa Banen. Eikä siinä vielä kaikki - viimeisin lisäys uuden Batmanin mahdollisten vastustajien ryhmään on Harvey "Kaksinaama" Dent eli Two-Face.

Edellisestä joukosta ainakin sekä Kissanainen että Kaksinaama on jo nähty valkokankailla useamman näyttelijän tulkitsemina - Anne Hathaway esitti Kissanaista Christopher Nolanin Batman-trilogiassa ja Aaron Eckhart Dentiä samassa 2005-2012 valmistuneessa jatkumossa. Vaikka Batman näyttäisikin nyt saavan vastaansa pahiksia jopa kuusi kappaletta, ScreenRant-sivuston mukaan sankari ei joutune kohtaamaan näitä yksin: sarjakuva-apuri Robinin huhutaan liittyvän kovia kokeneen Gothamin kaupungin puolustajiin.

Mikä leffan vihollisketjun tilanne lopulta onkaan, aivan näin massiivista merkkihahmojen joukkoa siinä ei välttämättä ole. Elokuvantekijöiden ei tarvitse katsoa edes kovin kauas menneisyyteen todetakseen, että supersankarileffassa vähemmän voi olla parempi vaihtoehto. Esim. vuoden 1997 Batman & Robin -rainassa pallottelu kahden vastustajan, Batmanin, Robinin ja Batgirlin välillä ei sujunut hyvin: 125 milj. dollarin budjetilla toteutettu megaleffa keräsi kotimaansa lippukassoilta vain n. 107,3 milj. dollaria. Rotten Tomatoes -arvostelusivustolla Batman & Robinin nk. tuoreusarvo on kurjat 11%.


Lähteet: We Got This Covered, ScreenRant, Box Office Mojo, Rotten Tomatoes

Kuva: Warner Bros.

R. Isoviita 05.06.2019 klo 19:10

Uusimmat uutiset

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Christopher Nolanin ja James Cameronin henkilökohtainen leffamaku saattaa yllättää

Huippuohjaajat eivät suinkaan rentoudu vain huippuohjaajien tuotosten äärellä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...