Efektistudio kiinnostui autisteista

Hollywood-leffoihin tehosteita luova yritys on alkanut kouluttaa autisteja töihin. Autismi, eli keskushermoston kehityshäiriö, joka aiheuttaa henkilölle toiminnan esteitä, kuten esim. vuorovaikutustaitojen opettelun hankaloitumista, ei välttämättä aina estä henkilöä sijoittumasta työelämään.

PCMag-lehti vieraili kalifornialaisen efektipajan tiloissa, joissa tehdään mm. Marvelin sarjakuvaleffojen tehosteita. Osa autisteista on luonnostaan erittäin tarkkoja yksityiskohtien suhteen, mikä tekee heistä myös ihanteellisia ehdokkaita pikkutarkkaa työtä vaativien digitaalisten efektien luojiksi. Studion tuottaja Susan Zwerman kiinnostui autistien mahdollisuuksista huomattuaan kollegansa autistisen pojan elämän muuttuneen positiivisempaan suuntaan tietokoneanimaation kautta.

- Ryhdyimme antamaan koulutusta kolme vuotta sitten. Oppilaamme oppivat kaiken, mitä tällä alalla tarvitaan [digitaalisesta] maalaamisesta blue screen-työskentelyyn ja kaksiulotteiseen animaatioon. Opetamme myös sosiaalisia taitoja ja asioita, joita työpaikalla pitää muistaa, Zwerman kertoo lehden haastattelussa.

Eräs studion oppilaista, Eli Katz, on oppinut käyttämään ammattilaisvälineitä niin hyvin, että hän on ehtinyt työskentelemään jo mm. Captain America: Civil War- ja Apinoiden planeetan vallankumous -elokuvien taustatiimissä. Hänen yhtenä tehtävänään jälkimmäisessä oli valmistella 40 otosta digitaalisesti luotujen apinoiden lisäämistä varten. Elin mukaan lopputuloksen näkeminen oli hienoa, kun hän oli saanut olla prosessissa mukana.


Lähde: PCMag, Autismiliitto

Kuva: Marvel Studios/Captain America: Civil War

R. Isoviita 24.08.2017 klo 14:50

Uusimmat uutiset

Netflix perui Oscar-palkitun ohjaajan leffan – kuvausten piti alkaa ensi viikolla

Leffan oli tarkoitus perustua menestyskirjailija Knausgårdin elämään.

R. Isoviita

Jeremy Renner vastasi julkisuudessa esitettyihin koviin väittämiin

Näyttelijä on ollut ison ryöpytyksen keskellä.

R. Isoviita

The Batman: tämä leffasta tiedetään nyt

Kissanaisen näyttelijä on myös valittu.

R. Isoviita

Russell Crowe yliluonnolliseen jännitysleffaan

Luvassa pelon väristyksiä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...