Hitchcock-klassikon uusi versio suunnittelupöydällä

Alfred Hitchcockin elokuvista moni on klassikko-tittelinsä ansainnut. Vaikkei Hitchcock voittanut yhdestäkään elokuvastaan Oscaria saati edes synnyinmaansa jakamia BAFTA-palkintoja, legendaarisen ohjaajamestarin jippoja halutaan jäljitellä vieläkin ja hänen elokuvistaan halutaan yhä tehdä myös uusia versioita.

Viimeisimpiin uusintakäsittelyyn joutuviin Hitchcock-kertomuksiin kuuluu vuoden 1963 kauhuleffa Linnut. Alkuperäisessä elokuvassa Tippi Hedrenin näyttelemä seurapiirikaunotar suuntaa pikkukaupunkiin, jossa erilaiset linnut alkavat vähä vähältä häiriköidä hänen elämäänsä yhä enemmän ja enemmän. Leffa pohjaa löyhästi englantilaisen Daphne du Maurierin lyhyeen kertomukseen, jota puolestaan inspiroivat toisen maailmansodan aikaiset ilmahyökkäykset.

Uutta versiota aiheesta kehittelevät BBC ja Harry Potter -elokuvien tuottaja David Heymanin Heyday Television. Suunnitteilla ei ole tällä kertaa leffa, vaan sarja ja sen on tarkoitus sijoittua dy Maurierin alkuperäistekstiä myötäillen toisen maailmansodan aikaiseen Cornwalliin. Sarjan käsikirjoittajaksi on palkattu näytelmäkirjailija Conor McPherson.


Lähteet: Independent, Den of Geek

Kuva: Universal/The Birds, 1963

R. Isoviita 19.08.2017 klo 16:44

Uusimmat uutiset

Japanilaisstudiolle tehty isku: maan pahin vuosikausiin

Hyökkääjä selvisi hengissä.

R. Isoviita

Linda Hamilton täsmentää aiempaa Terminator-kommenttiaan

Näyttelijä ei kehuja jaellut.

R. Isoviita

Netflix poisti kohua aiheuttaneen kohtauksen sarjastaan

Kohun aihe oli katsottavissa pari vuotta.

R. Isoviita

Harmillinen käänne DC-leffa Birds of Preyn tuotannossa

Koekatsojat ovat antaneet positiivista palautetta, mutta...

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...