Boba Fett -leffan erikoinen kohtalo

Moni Tähtien sodan fani on halunnut nähdä enemmän Boba Fettiä, palkkionmetsästäjää, joka nappasi salakuljettaja Han Solon. Tämä toive oli toteutua Boba Fett -aiheisen elokuvan myötä, mutta kyseisen rainan tie on ollut kuoppainen. Siitä tehty teaser-trailerikaan eli lyhyt mainospätkä ei päässyt julkisuuteen.

Leffan ohjaajaksi oli kiinnitetty Josh Trank, jonka lyhyestä filmografiasta löytyvän sarjakuvafilmatisointi Fantastic Fourin epäillään olevan yksi syy sille, miksei Boba Fett -elokuva edennyt aiotusti. Trank irtaantui tai irrotettiin Boba Fett -elokuvasta vähän ennen kuin Fantastic Fouriin liittyvät ikävät uutiset tulivat julkisuuteen. Fantastic Fourin kulisseissa oli monia pahoja ongelmia ja elokuvateatterikierroksellaan leffa floppasi pahasti. Uusimpien tietojen mukaan Trankin Boba Fett -elokuva oli edennyt ennen Fantastic Four -fiaskoa kuitenkin niin pitkälle, että Fett-leffasta olisi ollut esittää kuvamateriaalia huhtikuussa 2015 järjestetyssä Star Wars Celebration -tapahtumassa.

Lucasfilm perui aikeensa esittää mitään Fett-leffaan liittyvää tapahtumassa viime hetkellä, ja Trank jäi pois myös aiotusta paneelikeskustelusta sairastumisen varjolla. Yleisö sai nähdäkseen Boba Fettin sijaan nyt joulukuussa ensi-iltaan tulevan Rogue One: A Star Wars Storyn ennakkomateriaalia. Fettistä ei toistaiseksi ole tekeillä erillistä elokuvaa, vaan sen tilalle, vuoden 2018 julkaisupaikalle, on tulossa Han Solo -leffa.

Boba Fett -rainan sisällöstä ei ole juuri mitään tietoa, eikä edes elokuvan tapahtumien ajankohtaa ei ole haluttu paljastaa julkisuuteen. Rainan käsikirjoituksesta ja tuottamisesta oli vastuussa Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past), jonka nimi on huhuissa liitetty myös Darth Vader -aiheisen Tähtien sota- elokuvan yhteyteen. Olisiko Trankin Fett-leffa voinut kaikesta huolimatta toimia ja pelasivatko Lucasfilm ja Disney liikaa varman päälle sen hylättyään - tämä jää arvailujen varaan.


Lähteet: EW, ScreenRant, SlashFilm, We Got This Covered

Kuva: William Tung

R. Isoviita 23.11.2016 klo 13:18

Uusimmat uutiset

Jason Momoa jyrähti kollegansa kohtelusta

Muutoksien tuulia tulossa?

R. Isoviita

Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäyntiä lykättiin

Depp pyysi lykkäystä tähdittämänsä Ihmeotukset-jatko-osan takia.

R. Isoviita

Halle Berry rikkoi kylkiluunsa uuden leffansa kuvauksissa

Näyttelijä kokeilee siipiään ohjaajana.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...