James Mangoldin Star Wars -projekti etenee

7.4.2024 23:37
SF Studios/ 20th Century Fox/ Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka, 1999

Kenties suitsutetuimman Wolverine-raina Loganin ohjaaja James Mangold on kysytty mies. Indiana Jones and the Dial of Destinyn jälkeen hän on hyppäämässä Star Wars -elokuvan puikkoihin. Samalla Mangold suunnittelee mm. jo ainakin vuodesta 2009 hänen mielessään ollutta Shakespearen maailmaan linkittyvää elokuvaa Juliet ja kuvaa Timothée Chalamet’n tähdittämää Bob Dylan -tarinaa A Complete Unkown.

Mangoldin monista projekteista Star Wars -tuotanto on saanut hiljattain uutta eloa. Leffalle on vastikään nimetty käsikirjoittaja, Beau Willimon, joka on myös kirjoittanut paljon kiitosta saaneita House of Cardsia ja Star Wars -sarja Andoria. Star Wars -jatkumoon on kehitteillä nyt useampia elokuvia, kuten The Mandalorian & Grogu ja Daisy Ridleyn näyttelemän Reyn uusia seikkailuja kuvaava leffa. Mangoldin ohjattavaksi ei kuitenkaan tule kumpikaan niistä.

Hänen tontikseen on määritelty projekti nimeltä Star Wars: Dawn of Jedi. Sen tapahtumat on sijoitettu kymmeniätuhansia vuosia ennen Tähtien sodan tapahtuma-aikaa. Leffan on tarkoitus avata jedien käyttämän voiman alkuperää. Jo Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka sivusi aihetta lyhyesti, mutta leffa tuotti monelle fanille myös pettymyksen. Willimonin kiitelty työ Andorin parissa antaa toiveita siitä, että tällä kertaa lopputulos voi olla onnistuneempi.

 

Lähteet: Comingsoon.net, ScreenRant, Empire

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa