Furiosa: A Mad Max Sagan nimiroolia näyttelevä Anya Taylor-Joy suomi kokemustaan

19.5.2024 20:49
Warner Bros./ Furiosa: A Mad Max Saga, 2024

Edellisessä Mad Max -elokuvassa tulisieluista Furiosaa näytellyt Charlize Theron on kertonut avoimesti kokemuksistaan leffan kuvauksissa. Theron ja hänen kanssanäyttelijänsä Tom Hardy tulivat huonosti toimeen keskenään, eivätkä kuumissa erämaaolosuhteissa tehdyt kuvaukset muutenkaan olleet helpot. Vastikään julkaistussa Furiosa: A Mad Max Sagassa Theronin sijasta Furiosana nähdään Anya Taylor-Joy, mutta hänelläkään ei ole pelkkää hyvää sanottavaa kokemuksestaan.

Theron on kertonut vuonna 2015 julkaistun leffan kuvausten olleen rankat, eikä hän niiden aikana päässyt selville, mistä huono ilmapiiri kuvauksissa johtui. Näyttelijä on todennut käyneensä eräänlaista selviytymistaistelua ja olleensa peloissaan. Nyt Anya Taylor-Joy on kertonut, ettei hän osannut odottaa, mitä Furiosan näytteleminen häneltä todella vaatisi.

– En ole koskaan tuntunut itseäni yksinäisemmäksi kuin tämän elokuvan tekemisen aikana. En halua mennä liikaa yksityiskohtiin, mutta kaikki, minkä luulin olevan helppoa, olikin rankkaa, Taylor-Joy toteaa ja lisää, ettei halua avata aihetta tarkemmin ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen.

Taylor-Joy tukee kuitenkin ohjaaja ja käsikirjoittaja George Milleriä. Hänen mukaansa Millerin visio oli vahva. Tämä ei esimerkiksi halunnut näyttää Furiosan romahtavan. Myös Theron on aiemmin maininnut, että juuri kuvauksissa vallinnut ilmapiiri oli erikoisesti myös avuksi:

– Me toimimme omituisella tavalla kuin hahmomme: Kaikki oli selviytymistä.

 

Lähteet: Vanity Fair, News.com.au

Toim. R. Isoviita

Lisää luettavaa