Sarjakuvarooli Dakota Johnsonille – Hämähäkkimiehen leffauniversumi kasvaa

4.2.2022 00:10


Fifty Shades -elokuvasarjaa ja Suspiria-kauhurainan uusintaversiota tähdittänyt Dakota Johnson vaikuttaa napanneen roolin Hämähäkkimiehen maailmasta. Johnson on liki valittu näyttelemään Madame Webiä.

Hahmon osaa soviteltiin jo aiemmin esim. Sandra Bullockille joissakin huhuissa, mutta 32-vuotias Johnson nousi kärkisijoille tuotantoyhtiön pitkän tuuminnan päätteeksi. Johnsonin asettaminen osaan on jopa yllättävää, sillä sarjakuvissa Madame Web on kuvattu usein iäkkäänä ja jopa halvaantuneena. Harkittiinko rooliin ketään oikeasti iäkästä ja liikuntarajoitteista näyttelijää, vai onko tekijöiden tarkoitus luoda jotain isosti sarjakuvasta poikkeavaa – se jää nähtäväksi.

Kaikissa inkarnaatioissaan Madame Webin psyykkiset voimat ovat kuitenkin olleet vahvat. Näin ollen tuotantoyhtiö Sonyn arvellaan tekevän Madame Web -elokuvalla jotakin Marvel Studiosin Doctor Strangen kaltaista.

Madame Web -leffan kehittelemisestä puhuttiin jo 2019, mutta nyt projekti vasta käynnistyy toden teolla. Leffan käsikirjoituksesta ovat vastuussa Matt Sazama ja Burk Sharpless. Ohjaajaksi on puolestaan valittu S. J. Clarkson, joka on aiemmin luotsannut mm. Heroes-fantasiasarjaa.

 

Lähde: Deadline

Kuva: FilmNation/Amazon Studios/Videa/Frenesy Film Co/ Suspiria, 2018/ Suspiria, 2018

Lisää luettavaa