Netflix paljasti The Irishmanin maailmanlaajuiset katseluluvut

11.12.2019 05:54

Gangsterielokuva The Irishman maksoi maltaita – viimeisimpien tietojen mukaan elokuvan budjetti huiteli 175 milj. dollarin paikkeilla. Silti tämä Martin Scorsesen uutuus on leffa, jota ei esim. Suomessa päässe näkemään laajalti valkokankailta ollenkaan. Näin ollen mm. Robert De Niron ja Al Pacinon nuorentamiseen suureen osaan elokuvan kohtauksista rahaa syytänyt Netflix ei saa The Irishmanista huikeita lipputuloja.

Tarkalleen ottaen The Irishman on kerännyt rajoitetuilta markkinoiltaan lipputuloja vasta 825 204 dollaria. Tässä mielessä leffa kuulostaa flopilta, mutta Netflix on toisaalta halunnut pitää sen suoratoistopalvelunsa vetonaulana. Yksistään Yhdysvalloissa The Irishman keräsi viitenä ensimmäisenä päivänä julkaisustaan Netflixissä 17,1 milj. katsojaa (tilastointipalvelu Nielsenin mukaan).

Edellinen ei oikeastaan ole mairitteleva luku, sillä se on yli 8 milj. katsojaa vähemmän kuin mitä Sandra Bullockin tähdittämä jännityspätkä Bird Box keräsi n. vuosi sitten. Bird Boxin budjetti oli 19,8 milj. dollaria, eli murto-osa The Irishmanin budjetista.

Nyttemmin Netflixin sisältöpäällikkö Ted Sarandos on tuonut julki luvun The Irishmanin maailmanlaajuisesta katsojamäärästä suoratoistopalvelussa. Hänen kertomansa mukaan ainakin yli 26,4 milj. katsojaa on nähnyt The Irishmanin. Tämäkin on selvästi pienempi luku kuin Bird Boxin maailmanlaajuinen katsojamäärä sen aloitusviikolla: n. 45 milj. katsojaa.

Netflix tilastoi elokuvan katsotuksi, jos siitä on katsottu vähintään 70%. Onko leffa tuonut Netflixille uusia asiakkaita ja kuinka paljon, se on toistaiseksi hämärän peitossa.

The Irishmanin katsojaluvuista on selvinnyt kuitenkin myös se, kuinka moni todella on jaksanut istua tämän kolmen ja puolen tunnin mittaisen leffan kerralla läpi. Nielsenin tilastointipalvelun mukaan Yhdysvalloissa vain 18% yleisöstä katsoi The Irishmanin sen julkaisupäivänä kokonaan. Vaikka leffa voittaisikin palkintoja, varsinaiselta hitiltä se ei näiden lukujen valossa näytä.

Lähteet: CinemaBlend, Variety, We Got This Covered, THR, Box Office Mojo

Kuva: Netflix/The Irishman, 2019

Lisää luettavaa