Muhkea korvaus potkuista

30.9.2017 18:24

Mm. Mel Gibsonin kehutun sotadraaman Hacksaw Ridge – aseeton sotilas ja tuoreen Tom Cruise -raina American Maden taustalla vaikuttanut kiinalainen Kylin Pictures sai viime vuonna haasteen näyttelijäkonkari Kevin Costnerilta. Tanssii susien kanssa-, Lahjomattomat– ja Man of Steel -elokuvista tuttu, Oscar-palkittu tähti oli sopinut tuottavansa Shanghai Sojourners -nimisen historiallisen draamaelokuvan yhteistyössä Kylin Picturesin kanssa. Costnerille ja hänen yhteistyökumppanilleen näytettiin kuitenkin ovea vain parin kuukauden jälkeen.

Myös ohjaajana kunnostautunut näyttelijätähti oli ehtinyt potkuihinsa mennessä työstää Shanghai Sojournersin käsikirjoitusluonnosta yli sata sivua. Tämän lisäksi hänen nimeään oli käytetty näkyvästi rahoittajien houkuttelemiseen elokuvaprojektiin sen ollessa esillä Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Kyseinen tapahtuma on järjestetty jo 20 kertaa ja se on yksi merkittävimmistä elokuvaväkeä ympäri maailmaa Aasian alueelle houkuttelevista festivaaleista.

Toisen maailmansodan aikaiseen Kiinaan sijoittuva romanttinen tarina on edelleen Kylin Picturesin tuotantolistalla ensi vuodeksi. Costner sai äkillisistä potkuistaan yhteistyökumppaneineen liki neljän miljoonan dollarin korvauksen, josta Costnerin osuudeksi arvioitiin aiempien tietojen perusteella n. 2,85 miljoonaa dollaria. Riita päättyi molempia osapuolia tyydyttäneeseen sopimukseen, mutta sopimuksen tarkempia ehtoja ei paljastettu.

Lähteet: Variety, Deadline, THR, Kylin Pictures International

Kuva: Georges Biard

Lisää luettavaa