Miksei Deadpool-ohjaaja ole enää mukana jatko-osassa?

Supersankarien toimintaseikkailuita rouhealla asenteellaan uudistanut Deadpool on yhä saamassa jatko-osan, joskin elokuvan ohjaaja on vielä mysteeri. Alkuvuoden kassamagneetteihin kuulunut Deadpool on paremmin visuaalisten efektien ja käsikirjoittamisen puolella työskennelleen Tim Millerin ohjaama elokuva, mutta jatkossa Miller ei ole enää mukana. Mm. mediasivustot Deadline ja Variety julkistivat tiedon Millerin pois jäämisestä tänään.

Tavallista korkeammalla ikärajalla markkinoitu Deadpool oli Millerin esikoispitkä, ja vaikka elokuva saikin paljon kehuja, ei Millerillä kuitenkaan ollut virallista sopimusta Deadpool 2:n tekemisestä. Leffan pääosanesittäjä Ryan Reynoldsilla puolestaan on sopimus myös jatkosta.

Punaimustaan pukeutuneen vitsinikkarin näyttelijällä on sopimuksessaan myös saneltuna, että hänellä on päätäntävaltaa sekä elokuvan roolituksen että luovan näkemyksen osalta. Reynoldsin saamat vapaudet rasittivat The Wrapin mukaan hänen ja ohjaaja Millerin välejä.

Ensimmäisen Deadpool-elokuvan tie valkokankaalle oli pitkä ja vaikea muutenkin, sillä vasta fanien innostus verkkoon vuodettua materiaalia kohtaan vakuutti tuottajat rahoittamaan elokuvan. Ohjaaja Miller auttoi projektia eteenpäin mm. ilmaisella työllä visuaalisen ilmeen osalta, jonka suuntaa kuitenkin saneli Reynolds.

Viimeinen niitti sille, että Deadpool 2 on nyt vailla ohjaajaa, vaikuttaa olleen tekijöiden erimielisyys siitä, kuka esittäisi jatko-osassa esiteltävää uutta mutanttia, Cablea. Miller oli kaavaillut rooliin Kyle Chandleria (Zero Dark Thirty), mutta tälle aseteltiin vastaehdokkaaksi Takenien Liam Neesonia. Elokuvan uumoiltiin valmistuvan vuodelle 2018, mutta nyt se saattaa pahimmillaan jäädä kokonaan tekemättä, ellei sopivaa ohjaajaehdokasta löydy.Lähteet: Variety, Deadline, The Wrap, SlashFilm

Kuva: 20th Century Fox

R. Isoviita 23.10.2016 klo 16:47

Uusimmat uutiset