86-vuotiaan kulttiohjaajan uutuus toteutunee

18.3.2015 17:42

Ohjaaja Alejandro Jodorowskylle napsahti helmikuun 7. päivä 86-vuotta mittariin, mutta se ei herraa rasita. Chileläissyntyinen Jodorowsky sai 2013 monien iloksi valmiiksi yli 20 vuoden tauon jälkeen omaelämänkerrallisen elokuvansa Elämän tanssi. Nyt näyttää vahvasti siltä, että vanha mestari tekee pian taas uutta elokuvaa.

Vielä kolme päivää Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa avoinna oleva rahankeruuprojekti starttasi runsas kuukausi sitten Jodorowskyn seuraavan elokuvan tukemiseksi. Poesía Sin Fin eli Endless Poetry -nimiseen rainaan on haettu Jodorowskyn omistaman Satori Filmsin nimellä vähintään 350 000 dollaria, mutta elokuvataiteen ystäviltä on herunut sille jo reippaasti yli 380 000 dollaria tätä kirjoittaessa. Jodorowskyn tiimin viestin mukaan lisälahjoitukset, jotka voivat olla mitä tahansa aina dollarista ylöspäin, ovat yhä tarpeen, jotta elokuvan jälkituotantokulutkin tulevat katetuiksi.

Endless Poetry on ohjaajan oman kuvauksen mukaan kertomus siitä, mitä ihmiset ovat, mutta positiivisessa hengessä.

– Teen elokuvia ja taidetta parantaakseni sieluni. Haluan avautua, avata itseni päättääkseni tieni. Muistaa, millainen ihminen on. Ihmisolennon kauneus. Sinun kauneutesi. Haluan näyttää, kuinka kaunis ihminen on. Nyt, Jodorowsky kertoo polveilevaan tapaansa elokuvasta. Isompien summien lahjoittajille on tarjolla vastineeksi ei pelkästään tulevaa elokuvaa nähtäväksi, vaan myös käteen mm. runollista rahaa, johon on painettu Jodorowskyn kasvot sekä hänen runouttaan.

Endless Poetryn kuvaukset alkavat lähikuukausina. Jodorowskyn kenties kuuluisin elokuvaprojekti, Frank Herbertin tieteisteos Dyynin mukaelma, ei samaa kohtaloa ole saanut. Sitä suuremmalla syyllä voi toivoa, että Endless Poetryn kaikki kulut saadaan katetuiksi, sillä ohjaajan ikä ei taida sallia uutta parinkymmenen vuoden tuumimistaukoa.

Lähteet: Kickstarter, Twitch, ScreenDaily

Kuva: Kickstarter

Lisää luettavaa