Harrison Ford lento-onnettomuudessa

6.3.2015 05:46

Näyttelijä Harrison Fordin kaksipaikkainen pienkone rysähti eilen Los Angelesissa sijaitsevalle Penmarin golf-radalle. Indiana Jonesina ja Tähtien sodan Han Solonakin erilaisia lentokoneita ja -aluksia ohjannut Ford on siviilissä aktiivinen lentäjä, eikä kyse alustavien tietojen mukaan ollut ohjausvirheestä. Näyttelijän toisen maailmansodan aikainen lentokone oli ilmeisesti saanut konevian kesken lennon.

Ennen putoamistaan pienkone katkaisi puunlatvan. Fordin raportoitiin olleen tapahtuman jälkeen kohtalaisessa kunnossa ja koneensa ulkopuolella ennen pelastushenkilöstön saapumista, mutta hän ei viihdesivusto TMZ:n mukaan kömpinyt viheriölle omin voimin. Hänen poikansa Ben Ford tiedotti myöhemmin Twitterin välityksellä isänsä kunnon olevan ”ok”, ja että tämä on ”uskomattoman kestävä kaveri”. Näyttelijän lisäksi kenenkään muun ei ole ilmoitettu vahingoittuneen onnettomuudessa.

Nyt sattunut lento-onnettomuus ei ollut Fordin ensimmäinen, sillä hän putosi myös vuonna 1999 taivaalta, joskin silloin helikopterin kyydissä. Tänä vuonna ensi-iltaan tulevan Star Wars -jatko-osan kuvauksissa Ford sai myös kolhuja, kun hänen näyttelemänsä Han Solon uskollisen Millennium Falcon -avaruusaluskulissin ovi jysähti hänen jalalleen. Ford on luvannut palata myös Blade Runnerin jatko-osaan androidinmetsästäjä Deckardin rooliin sekä kiinnostunut iskemään jälleen Indiana Jonesin hatun päähänsä, mutta 72-vuotiaan kuntoutuminen viimeisimmästä onnettomuudesta saattaa ikävimmässä tapauksessa vaikuttaa paljon näihin suunnitelmiin.

Lähteet: THR, TMZ, Twitter

Kuva: Port of San Diego/BMW ORACLE Racing

Lisää luettavaa