Vihdoinkin: Harrison Ford on Deckard

27.2.2015 07:00

Alcon Entertainmentin tuottaman Blade Runner -jatko-osan pääosanäyttelijä on varmistettu viimeinkin virallisesti. Sekä Tähtien sodan Han Solon että seikkailija-arkeologi Indiana Jonesin osista tunnettu Harrison Ford palaa androideja metsästävän Rick Deckardin housuihin. Käytännössä tämä tapahtuu ensi vuonna, jolloin Blade Runner 2:n kuvausten on ilmoitettu alkavan.

Elokuvan käsikirjoitus, josta vastaa Michael Green (Heroes, Green Lantern), pohjaa alkuperäisen Blade Runnerin ohjaaja Ridley Scottin ja samaista rainaa käsikirjoittaneen Hampton Fancherin ideaan. Jatko-osa sijoittuu paljon ensimmäistä elokuvaa myöhempään ajankohtaan, mutta juuri paljon muuta elokuvasta ei ole vielä kerrottu julkisuuteen. Blade Runner 2:n ohjaajan odotetaan kuitenkin varmistuvan pian.

Ridley Scottin pysytellessä nyt tuotantoportaassa, on leffan ohjaajaksi ykkösvaihtoehtona tarjolla kanadalainen Denis Villeneuve (Vangitut). Alcon Entertainmentin ilmoituksen mukaan he käyvät hänen kanssaan parhaillaan neuvotteluja työsopimuksesta. Se saatetaan solmia hyvinkin pian, sillä Villeneuven elokuvista Oscar-ehdokkuudenkin saanut Vangitut oli niin ikään Alcon Entertainmentin tuottama ja myös kyseisen ohjaajan rikosdraama Sciario ehtisi valmistua sopivasti ennen Blade Runner 2:n teon varsinaista aloittamista.

Lähteet: THR, Cinemablend, Alcon Entertainment

Kuva: Nordisk Film (Rajattu maa)

Lisää luettavaa