Gangsterileffa kärsii teatteriammuskelusta

25.7.2012 17:10

Kun ampuja tappoi 12 henkeä elokuvateatterin saliin Yön ritarin paluun ensi-illassa Coloradon osavaltiossa sijaitsevassa Auroran kaupungissa, aloitti elokuvan takana oleva studio Warner Bros välittömästi myötätuntoa osoittavat eleet, kuten elokuvan mainonnan vähentämisen.

Ammuskelutapauksella oli kuitenkin välitön vaikutus myös studion toiseen elokuvaan. 1950-luvun tositarinaan pohjaavan Gangster Squadin trailerilla oli komea mainospaikka keskikesän odotetuimman elokuvan edessä, mutta nyt kaikki elokuvaan kohdistuva julkisuus ei suinkaan ole positiivista. Leffan eräänä avainkohtauksena on yhteenotto, jossa ryhmä rikollisia avaa tulen elokuvateatterissa kesken näytöksen. Traileri on vedetty pois Yön ritarin paluun edestä, ja lisätoimiakin seuraa.

Josh Brolinin, Ryan Goslingin ja Sean Pennin tähdittämän gangsterielokuvan piti saada ensi-iltansa Yhdysvalloissa jo puolentoista kuukauden päästä, mikä ei ainakaan sen nykyisessä sisällössä todennäköisesti tule tapahtumaan. Mahdollisuutena olisi tietenkin vain siirtää ensi-iltaa riittävän kauas, mutta Varietyn mukaan julkaisuaikataulunsa liiallista sekoittamista ja yleisöltä satelevia syytöksiä tunteettomuudesta pelkäävä studio aikoo korvata kohtauksen kokonaan. Asiasta ei ole vielä virallista varmistusta Warnerilta, eikä tietoa ole myöskään ensi-illan mahdollisesta siirtymisestä tai siitä, löytääkö leffateatterikohtaus tiensä dvd- / br-julkaisuun.

Leffan traileri YouTubessa (ainakin toistaiseksi).

Päivitys 25.7. klo 20.55: The Hollywood Reporterin tietojen mukaan Warner pohtii julkaisua ensi tammikuulle, jotta uudelleenkuvaukset ja uusi markkinointikamppanja saadaan järjestettyä.

Lisää luettavaa