Arvostelu

Kaikkien tyttökirjojen äidin tv-filmatisointi on unenomaista katsottavaa.

Moderni nainen 1800-luvun vanhojen tapojen, oletusten ja odotusten keskellä. Komea, ylpeä ja rikas mies.
Varsin perinteisestä alkuasetelmasta liikkeelle lähtevä, kaikkien tyttökirjojen äidin, tv-filmatisointi on unenomaista katsottavaa.

Bennettien perheessä on viisi tytärtä, heidän kaikkien tulisi päästä hyviin naimisiin turvatakseen oman ja vanhempiensa tulevaisuuden. Perheeen hysteriaan taipuvainen äiti koittaa parittaa perheen vanhimpia tyttäriä, Janea ja Elizabethia, paikkakunnalle muuttaneille rikkaille ja komeille nuorille miehille, Mr. Darcylle ja Mr. Bingleylle. Tyttöjen tunteet ailahtelevat, pikkusiskot aiheuttavat hankaluuksia ja peri englantilaisesti kuvioissa on myös petollinen upseeri sekä pappi.

BBC:n vuonna 1995 tuottama sarja on täysosuma. Puvustus ja lavastus suorastaan hivelevät silmää. Myös sarjan etenemistahti on mukavan rauhallinen eikä nykysarjoille tyypillisiä äkkikäänteitä nähdä. Sarjaa katsellessa tuntee siirtyvänsä ajassa taaksepäin, niin tiukasti Lizzyn ja Darcyn tarina tempaa mukaansa.

Roolitus on myös onnistunut mainiosti. Bennetin perheen jäsenet ilmentävät loistavasti hahmojensa karikatyyrisiä luonteenpiirteitä. myös naispäosan esittävä Jennifer Ehle on samalla ylpeä, kova ja haavoittuva.

Tietenkään sarjaa ei voi ohittaa ilman Colin Firthin ylistämistä. Mies ei vain esitä, vaan ON Mr. Darcy. Itsensä jokaisen naisen sydämeen sukeltanut Firth on ehdoton valopilkku. Kohtaus jossa Darcy nousee lammesta märkä paita päällään on ehdoton klassikko ja sarja tulisi katsoa, vaikka vain sen takia.

Pisteet: rating 100,000

KITT91
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 17.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Trainspotting
Trainspotting arvosana 4,03
Trainspotting
American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,19
The Plague Dogs

Sarjan tiedot

Ylpeys ja ennakkoluulo
Ylpeys ja ennakkoluulo arvosana 4,37

Ylpeys ja ennakkoluulo (1995)

Alkuperäinen nimi: Pride and Prejudice

Genret:
Draama
Tuotantovuosi:
1995
Pituus:
300 min
Ohjaajat:
Simon Langton
Käsikirjoittajat:
Andrew Davies, Jane Austen
Pääosanäyttelijät:
Adrian Lukis, Alison Steadman, Anna Chancellor, Benjamin Whitrow, Colin Firth, Crispin Bonham-Carter, David Bamber, Jennifer Ehle, Julia Sawalha, Susannah Harker
Maat:
Iso-Britannia
Jaksoja:
6 kpl