Salaiset kansiot: 2. tuotantokausi (1994)

Alkuperäinen nimi: X-Files: Season 2
- Chris Carter, Daniel Sackheim, David Nutter, James Contner, James Whitmore Jr., Kim Manners, Michael Lange, Michael Vejar, Nick Marck, Rob Bowman, R.W. Goodwin, Stephen Surjik, Win Phelps
- Alex Gansa, Chris Carter, Chris Ruppenthal, Darin Morgan, David Duchovny, Frank Spotnitz, Glen Morgan, Howard Gordon, James Wong, Paul Brown, Sara B. Charno, Steve De Jarnatt, Vince Gilligan
- David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, Nicholas Lea, Steven Williams, William B. Davis
- USA, Kanada

39 viestiä
(Mestariteos) klassikko jo syntyessään

Key
1240 viestiä
Loistava kausi tämäkin. Mulder ja Scully ovat TV-historian paras parivaljakko.
Arvostelut
X-Filesin tunnelmassa, synkkyydessä ja halussa selvittää totuus on jotain iskevää.
Thoke 07.05.2009 17:51
Nutipää pohjolasta
248 viestiä
04.08.16 klo 12:10
Jatkaa laadullisesti aika samalla linjalla edeltävän kauden kanssa, vaikka epätasaisuutta edelleenkin on mukana. Selkeimpänä parannuksena aiempaan on tietysti mytologiajaksojen käyntiin polkaisu, joka teki sarjan meiningistä entistäkin koukuttavampaa.
Vaikka X-Filesin toinen kausi onkin tavallaan ehyempi kokonaisuus, kuin edeltäjänsä pidin kuitenkin ensimmäisen kauden yksittäisistä huippuhetkistä aavistuksen enemmän. Paljoa tämä ei kuitenkaan siitä jälkeen jää. Hieno ja koukuttava kausi.
dbgirl
234 viestiä
03.12.15 klo 13:36
Selkeästi parempi kuin edellinen kausi, jaksot olivat ehyempiä vaikka muutama heikko jakso mukaan vieläkin mahtui. Tässä panostettiin enemmän tunnelmaan, kauhuun ja käsikirjoitukseen. Lapsena en ikinä välittänyt mytologiajaksoista, "hirviöjaksot" olivat mielenkiintoisempia. Osittain syynä oli se, etten koskaan nähnyt kokonaisia kausia, osittain se etten voinut lapsena mitenkään sisäistää jotain salaliittojuttuja (aikuisten juttuja) jotka kulkivat koko ajan mutta taustalla, en nähnyt isompaa kuviota. Nyt aikuisena saan niistä enemmän irti ja huomasin pitäväni niistä kovasti. Tämä kausi päättyi todella jännittävään cliffhangeriin, pakkohan tätä on nähdä lisää!
Lempijaksoni (mytologiajaksot eivät ole mukana):
- Irresistible (pelottava jakso, Scullyn murtuminen itkuun lopussa herkisti minua)
- The Calusari (pelottava ja todella surullinen jakso, tuli mieleen Manaaja ja Omen)
- Our Town (minä rakastan näitä suljettu, hullu yhteisö-teemoja!)
Oli myös jännä nähdä tulevia tähtiä vierailevina hahmoina, joista parhaiten mieleeni jäi Tony Shalhoub (Monk-sarjasta). Muutamista heikoimmista jaksoista huolimatta hyvät jaksot sitten korvasivatkin niiden puutteita ja tähtiä annankin tv-sarjalle poikkeuksellisen paljon minun mitta-asteikkoni mukaan:

afterman
39 viestiä
06.07.15 klo 10:07
(Mestariteos) klassikko jo syntyessään
Key
1240 viestiä
25.04.14 klo 19:33
Loistava kausi tämäkin. Mulder ja Scully ovat TV-historian paras parivaljakko.
Kurt
294 viestiä
02.02.12 klo 19:46
Erinomainen kausi, ja huomattava parannus vähän jäykähköstä ykkösestä laadun kannalta. Tällä X-Filesin kakkoskaudella pääjuoni saatiin kunnolla käyntiin, ja parhaita jaksoja juuri ovatkin mielestäni ne mytologiajaksot. Mulderin ja Scullyn kemiat vahvistuvat, ja sivuhahmotkin saavat ns. vähän lihaa luiden väliin. Cancer Man on sivuhahmoista oma suosikkini, hänen jälkeensä tulee Skinner. Kauden ylivoimaisesti huonoin jakso on mielestäni "3", joka on täysin turha, ja epäuskottava David Duchovnyn sooloilu. Eli parista heikommasta jaksosta huolimatta on Filujen 2. kausi miltei täydellinen. Jäi kyllä taas sellaiseen cliffhangeriin, että alta pois. Onneksi en katsonut tätä sarjaa aikoinaan telkusta..
Top-5:
1. Anasazi