Arvostelu

Vaha elää ja voi hyvin.

Wallace ja hänen koiransa Gromit ryhtyvät ikkunanpesijöiksi. Wallace rakastuu asiakkaaseensa Wendoleneen, kauniiseen villalankakauppiaaseen, mutta rakastavaisten välissä on muutama solmu: lampaita on kidnapattu, Wendolenen liikkeellä menee huonosti, Gromit on lavastettu syypääksi ja Wallace ei pysty vieläkään luopumaan juustosta.

Teknisesti katsottuna Läheltä piti on vielä taidokkaampi pläjäys kuin edellinen Wallace & Gromit-vaha-animaatio Väärät housut. Wallacen keksinnöt ovat yhä mielikuvituksellisemman näköisiä ja lopun takaa-ajokohtaus on huikeaa töllötettävää. Yksityiskohdat ovat tälläkin kertaa uskomattoman tarkkoja.

Vaan kun Väärät housut oli niin mielettömän upea tuotos, on rima korkealla. Tällä kertaa juoni ei ole aivan yhtä hillitön, vaikka mukana onkin jännitystä, huumoria, juonikäänteitä ja hauskasti toteutettuja viittauksia esimerkiksi Terminaattoriin ja Batmaniin. Mukana on myös tunteikas rakkaustarina, jonka loppu ei voisi olla kaihoisampi. Sniff.

Eihän siitä pääse mihinkään; Wallace ja Gromit ovat rautaa. Vähän kaikkea sekoittelevat lyhytelokuvat ovat harvinaisen rattoisaa viihdettä, joista kaikki löytävät jotakin. Vaha elää ja voi hyvin, kiitos Parkin.

Pisteet: rating 80,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 7 arvostelua
Arvosteltu: 17.05.2003
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Keltainen sukellusvene
Keltainen sukellusvene arvosana 3,83
Keltainen sukellusvene
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,74
Calamari Union
Piukat paikat
Piukat paikat arvosana 4,05
Piukat paikat
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Sarjan tiedot

Wallace & Gromit: Läheltä piti
Wallace & Gromit: Läheltä piti arvosana 4,05

Wallace & Gromit: Läheltä piti (1995)

Alkuperäinen nimi: Wallace & Gromit: A Close Shave

Genret:
Animaatio,
Tuotantovuosi:
1995
Pituus:
30 min
Ohjaajat:
Nick Park
Pääosanäyttelijät:
Anne Reid, Peter Sallis
Maat:
Iso-Britannia