Arvostelu

Tällaistahan kuuluu ehdottomasti katsoa isolla joukolla tarpeeksi väsyneessä mielentilassa.

Ihan ensiksi täytyy todeta, että Vintiöt on roskaa. Mutta... se on hyvää roskaa. Totta puhuen hillittömän hauskaa roskaa. Roskaa, joka muistuttaa etäisesti omia ala-asteella kaveriporukassa kuvattuja sketsejä. Niin, ja myös nostalgista roskaa, sillä Vintiöt ovat kuuluneet suomalaiseen tv-viihteeseen jo 90-luvun alusta alkaen.

Nyt lättynä ilmestynyt Vintiöt Naked sisältää 6 vanhaa Vintiöt -jaksoa ja kaikki Ten Years After -jaksot, joita on yhteensä 12. Koko pläjäys kestää vajaat yhdeksän tuntia. Jaksoja on kuitenkin paras nauttia vain yksi tai pari putkeen, nimittäin liian suurina annoksina Naked menettää tatsinsa. Pientä miinusta on annettava joidenkin vanhojen jaksojen puuttumisesta, vaikka mitään tiettyä sketsiä ei jääkään kaipaamaan.

Vintiöt ovat jakso toisensa jälkeen vain kasa sketsejä, jotka etevä(?) näyttelijäjoukko on keksinyt hilluessaan Aleksi Mäkelän kämpässä. Ten Years After -jaksoissa ohjaus oli työryhmän sanojen mukaan ammattimaisempaa, mutta moinen ei onneksi näy lopputuloksessa. Jälki on teknisesti avutonta yhden käsivarakameran häröilyä, mutta antaa hommalle viehättävän kotivideomaisen ilmeen. Täysin järjettömiä juttuja toistetaan niin kauan, että niille on pakko nauraa. Tällaistahan kuuluu ehdottomasti katsoa isolla joukolla tarpeeksi väsyneessä mielentilassa, jolloin lukuisat lausahdukset jäävät elämään kaikkien suussa ("...nyt kaivan lipastoni ylälaatikosta jatimaticin...")

Ekstramateriaalia on runsaasti, ja ne ovat sarjan tavoin nauruhermoja repäisevää kamaa. Mukana on muun muassa yhden jakson kommenttiraita, kommenttiraidan kommenttiraita, kiehtova käsikirjoitus, musiikkivideoita, pilalle menneitä otoksia, haastatteluja ja leikattua materiaalia. Kaiken kaikkiaan kyseessä on loistokas paketti ja melko varmasti paras DVD, mitä Markus Selin on koskaan ollut tuottamassa.

Ja varoituksen sana vielä: Veijo Hietalan huikeat pulisongit voivat viedä liian kelailun jälkeen yöunet.

Pisteet: rating 80,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 7 arvostelua
Arvosteltu: 10.08.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton arvosana 3,81
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
Hullu Pierrot
Hullu Pierrot arvosana 3,77
Hullu Pierrot
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen
Snatch - hävyttömät
Snatch - hävyttömät arvosana 4,12
Snatch - hävyttömät

Sarjan tiedot

Vintiöt Naked
Vintiöt Naked arvosana 4,10
Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1994
Pituus:
510 min
Ohjaajat:
Aleksi Mäkelä
Käsikirjoittajat:
Kari Hietalahti, Niko Saarela
Pääosanäyttelijät:
Janus Hanski, Juha Veijonen, Jussi Chydenius, Kari Hietalahti, Niko Saarela, Samuli Edelmann, Santeri Kinnunen
Maat:
Suomi