Vihreän kullan maa (1987)

- Markku Onttonen
- Enni Mustonen
- Asta Backman, Eeva Eloranta, Inga Sulin, Juha Hyppönen, Kurt Ingvall, Marita Nordberg, Markku Huhtamo, Martti Katajisto, Paula Siimes, Svante Korkiakoski, Tapani Kansa, Virve Kauste
- Suomi
- Jaksoja:
- 26 kpl
Juki
1524 viestiä
25.09.17 klo 16:33
Vihreän kullan maa esitettiin alun perin MTV:llä vuosina 1987-1988 ja uusintana vuonna 1995. Sen jälkeen sarjaa ei ole uusittu. Vuonna 2011 sarja julkaistiin DVD:llä, ensin neljä erilisenä julkaisuna ja sen jälkeen yhteisboksina joka sisältää kaikki aiemmin julkaistut DVD:t.
Sarjan käsikirjoituksesta vastasi kirjailija Kirsti Manninen salanimellä Enni Mustonen. Sarjan ohjasi Markku Onttonen (1947-2004). Kyseessä on sukutarina, jota on "haukuttu" jopa Suomen Dallasiksi. Itse en koskaan Dallasia ole katsonut, joten vertailu ei onnistu. Sarjan valmistumisen jälkeen Manninen/Mustonen kirjoitti vielä kolme Evola-suvun tarinaa valottavaa kirjaa, jotka sijoittuvat aikaan ennen tv-sarjan tapahtumia.
Sarjassa on mukana paljon tuttuja näyttelijöitä, kuten Inga Sulin, Markku Huhtamo, Kurt Ingvall, Martti Katajisto, Asta Backman, Eeva Eloranta, Svante Korkiakoski, Marita Nordberg ja Juha Hyppönen. Näyttelijä Kurt Ingvall kuoli kesken sarjan kuvausten vuonna 1987 ja ehti esiintyä sarjassa 14 jakson verran. Jaksosta 16 lähtien hänen roolinsa näytteli Martti Katajisto.
Omasta mielestäni ihan hyvä sarja, vaikka tätä monet ovat haukkuneet. Jaksot loppuvat aina johonkin jännittävään tai mielenkiintoiseen kohtaan joka pakottaa katsomaan heti perään seuraavan jakson. Tosin viimeinen jakso loppuu niin, että sarja tuntuu jäävän pahasti kesken, sillä olisi ollut kiva nähdä vielä miten tarina olisi kyseisestä kohdasta jatkunut. Tästä huolimatta hieno sarja, joka on myös kuvattu hienoissa maisemissa Ruotsinpyhtäällä Strömforsin ruukissa.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu