True Blood: 1. tuotantokausi (2008)

Alkuperäinen nimi: True Blood: The First Season
- Alan Ball, Anthony Hemingway, Daniel Minahan, John Dahl, Marcos Siega, Michael Lehmann, Nancy Oliver, Nick Gomez, Scott Winant
- Alan Ball, Alexander Woo, Brian Buckner, Chris Offutt, Nancy Oliver, Raelle Tucker
- Alexander Skarsgård, Anna Paquin, Carrie Preston, Chris Bauer, Jim Parrack, Nelsan Ellis, Rutina Wesley, Ryan Kwanten, Sam Trammell, Stephen Moyer, Todd Lowe, William Sanderson
- Jaksoja:
- 12 kpl
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lompakon verenimijät
Teattereihin tällä viikolla ilmestyvä Abraham Lincoln: Vampire Hunter perustuu leffakäsikirjoittajanakin kunnostautuneen Seth Grahame-Smithin (Dark Shadows) ki... Lue loput
Aiheeseen liittyvät uutiset
Monty Python -stara hauskuuttamaan DC:n sarjakuvaleffoihin?
DC:n sarjakuviin perustuvia leffoja on luonnehdittu monissa kommenteissa sekä arvioissa synkeiksi ja huumorittomiksi. Joidenkin kriitikoiden mielestä tämä on m... Lue loput
Viikon kovimmat trailerit: mutantteja ja viidakon lakeja
Tähtien sodan jatko-osan Kiinan markkinoille suunnattu traileri on tuoreeltaan noussut puheenaiheeksi nk. spoilaavuutensa vuoksi. Koska Star Wars: The Force Aw... Lue loput
HBO tilasi lisää kausia suosikkisarjoihinsa
Tv-yhtiö HBO on lähivuosina omaksunut tavakseen ilmoittaa jopa jo uutuussarjankin ensijaksojen jälkeen, miten se aikoo kohdella sarjaa tulevaisuudessa. Tällä t... Lue loput
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia

Hanhihannu
18 viestiä

elokuvafanittaja
16 viestiä
Arvostelut
Ball on tavallaan luonut Mullan alla -sarjan uudelleen, mutta ajan mausteilla, junttikylän mainiolla murteella ja mystisillä hahmoilla vahvistettuna.
Arsi T. Elokolikko 14.08.2010 11:59
Videot

handofdoom 12.04.2009
Hanhihannu
18 viestiä
05.01.14 klo 20:36
Ottaen huomioon, että on HBO:n sarja petyin tähän (vieläpä kun Alan Ballkin on ollut puikoissa). Henkilöistä ei saa oikein mitään irti ja kokonaisuus jää innottomaksi. Onhan juonessa koukuttavatkin piirteensä, mutta en mä ole tämän katsomista jatkanut ensimmäisen kauden jälkeen enkä tuskin hetkeen tulekaan. Niin paljon on muitakin parempia sarjoja.
elokuvafanittaja
16 viestiä
24.02.13 klo 19:49
Yliarvostettu sarja joka ei paljoa mielestäni eronnut Vampyyripäiväkirjoista tai Twilighteistä. Twilightejä rutkasti paremmin tehty.
Kuitenkin tätä katsoo ihan mielellään ja jää koukkuun helposti. Pidin ekasta kaudesta eniten.
Key
1240 viestiä
16.07.12 klo 19:51
Charlaine Harris'in Sookie Stackhouse - kirjasarjaan perustuva tv-sarja True Blood on todellakin ansainnut maineensa. Se ei ole pelkkää teini-vampyyri-huttua kuin Twilight -elokuvat, enempää en kuitenkaan ala vertailemaan True Blood'ia muihin leffoihin tai sarjoihin. Vaikka sarjasta jääkin puuttumaan jokunen henkilö ollaan mukaan saatu romaanista poikkeavia tapahtumia. Eihän aina tv-sarja/elokuva voi seurata sana sanalta kirjaa, mutta True Blood'in ensimmäinen tuotantokausi perustuu enimmäkseen Harris'in Veren Voima (Dead Until Dark) -romaaniin. Tapahtumia ja eri henkilöitä ollaan silti lisätty sarjaan, joka tekee siitä entistä jännittävämpää katsottavaa. True Blood koukuttaa ja jännittää samalla tavalla kuin kirjaversio, joka on vain hitusen tätä sarjaa parempi. True Blood on väkivaltainen sekä ronski sarja, joka poikkeaa vampyyri elokuvien (sekä sarjojen) valtavirrasta.
Hyvää:
+ Lähes tunnin mittaiset jaksot (n.53 min).
+12 jaksoa on sopivan riittävä määrä.
+ Ei seuraa sana sanalta romaania.
+Pitkästä aikaan koukuttava sarja.
Huonoa:
-Näyttelijät olivat alkujaksoissa hieman epäuskottavia, mutta suoritukset paranivat huomattavasti keskivaiheilta loppupuoliskolle.
Wingman
6 viestiä
15.01.12 klo 19:44
Ihan hyvä avaus nyt viitoskautta kohti etenevälle sarjalle. Mielenkiintoinen miljöö tarjoaa todella suuren kontrastin amerikkalaissarjoissa yleensä nähtäviin miljoonakaupunkeihin. Yksi sarjan vahvuuksista on ehdottomasti monipuolinen, ja samaistuttava henkilökaarti, eikä näyttelijöidenkään toiminnassa ole moitittavaa. Yllättäen toimintaa on todella vähän. Tämä on todellakin draamaa, eikä mikään Blade tai Angel. Seuraavilla kausilla meno tosin muuttuu vähän vauhdikkaammaksi. Vaikka olisikin korviaan myöten täynnä vampyyrisatuja, niin tämä kannattaa kumminkin tarkastaa. Erottuu nimittäin positiivisesti vampyyrileffojen ja -sarjojen harmaasta massasta.

dakota
0 viestiä
17.07.11 klo 16:04
Heti ensimmäisestä jaksosta olin toivottamasti koukussa. Parasta telkkaria sitten Lostin parin ensimmäisen kauden. Henkilöhahmot ovat kaikki - siis tarkoitan todella KAIKKI- kiinnostavia ja hauskoja, näyttelijät tekevät loistavaa työtä ja juonenkäänteet ovat jännittäviä.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 | Seuraava sivu