The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (2016)

- Tunnetaan myös nimillä:
- O. J. Simpsonin oikeusjuttu, The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson, American Crime Story: Season 1
- Anthony Hemingway, John Singleton, Ryan Murphy
- D.V. DeVincentis, Jeffrey Toobin), Joe Robert Cole, Larry Karaszewski, Maya Forbes, Scott Alexander, Wallace Wolodarsky
- Angel Parker, Ariel D. King, Bruce Greenwood, Chris Bauer, Chris Conner, Christian Clemenson, Courtney B. Vance, Cuba Gooding Jr., Dale Godboldo, David Schwimmer, Evan Handler, Garrett M. Brown, Jenna Willis, Jessica Blair Herman, John Travolta, Jordana Brewster, Joseph Siravo, Kenneth Choi, Michael McGrady, Nathan Lane, Robert Morse, Rob Morrow, Sarah Paulson, Sterling K. Brown, Steven Pasquale, Tye White
- Jaksoja:
- 10 kpl
Paranoid
3 viestiä
11.04.18 klo 19:50
Tykkäsin ja ahmin koko kymmenosaisen sarjan kahtena peräkkäisenä päivänä.
Cuba Gooding Jr. oli ihan vakuuttava O.J:n roolissa, mutta Travoltan suorituksesta en niinkään pitänyt. Näköjään päätuottajana tässä, niin ängennyt itsensä haluaamaansa rooliin.
Mielenkiintoinen ja laadukas kokonaisuus kaiken kaikkiaan, ei voi muuta sanoa.
(Netflix)
Neljä puol.
IsoVauva
0 viestiä
07.04.17 klo 19:08
En O.J Simpsonin tapauksesta etukäteen tiennyt oikein muuta, kuin oikeudenkäynnin lopputuloksen, joten olihan tämä paljon kehuttu sarja tiirattava läpi ja enpähän pettynyt! Oli muuten todella hienosti kirjoitettua ja näyteltyä tv viihdettä!
Sarja on lukemani mukaan todella uskollinen tosielämän tapahtumille ja miksei olisikin, sillä tässä tarinassa riittää enemmän hulluja käänteitä kuin monessa fiktiivisessäkin. Koko jupakkahan laajeni paljon murhien ulkopuolelle, kun siihen aikaan paljon pinnalla ollut poliisien rasistinen väkivaltaja ja niin sanottu rotukortti vedettiin O.J:n puolustuksen toimesta valokeilaan. Sarja hienosti näyttää kuinka kauaskantoiset ja suuret vaikutukset koko oikeudenkäynnillä oli jenkkeihin. Käsikirjoitus oli kautta linjan todella älykästä ja jokaisen jakson jälkeen jäi päähän paljon ajatuksia.
Näyttelijäsuoritukset ovat sarjassa ilmiömäisellä tasolla. Varsinkin molemmat syyttäjät ja puolustuksen Johnny Cochrania esittäneet näyttelijät vetivät upeat suoritukset. Kaikille kolmelle oltaisiin voitu Emmyt jakaa.
Heikkoa lenkkiä ei oikeastaan löydy. Travoltakin oli varsin mainio heti, kun totuin miehen elottomaan botox naamaan. Robert Kardashiania esittäneeseen Frendien David Schwimmeriin kesti myös hetki totutella. Alussa hahmo tuntui vain Ross Kardashianilta. Täytyy kuitenkin sanoa, että mies saa osakseen yllättävän tärkeää ja vaikeaa materiaalia ja mies suoriutuu niistä erinomaisesti. Tosielämästä en tiedä, mutta sarjassa hahmo oli yksi moraalin selkärangoista.
Itse O.J:ta esittänyt Cuba Gooding Jr. oli myös erinomainen, vaikkei miehen fyysisestä olemuksesta tullut kyllä yhtään huippu jenkkifutari mieleen. Mies kun on lyhyempi kuin kaikki muut ja äänikin kimeä kuin mikä.
Itse oikeudenkäynti oli sarjassa toteutettu jännittävästi ja omalla kohdallani asiaa vielä auttoi se, etten tiennyt kaikista käänteistä etukäteen. Sehän muistutti enemmän sirkusta, kuin vakavasti otettavaa oikeudenkäntiä. Tuli vähän mieleen Making a Murderer, mutta vain käänteisesti.
En sarjasta oikein keksimälläkään löydä huonoja puolia. Ehkä ainoa alkupään jaksoissa ärsyttänyt asia oli Kardashienin lapsien väkisin tunkeminen sarjaan. Ymmärrän kyllä miksi se tehtiin, sillä tyttöystäväni hihkahti joka kerta (....), kun he ruudulle osuivat. Extra katsojiahan tempulla kalasteltiin. Robert Kardashianin puhe lapsilleen, siitä kuinka julkisuus ei ole tärkeintä maailmassa oli kuitenkin liian "on the nose".
Todella positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan. Uskomattomalla ammattitaidolla toteutettu sarja, jolla on paljon sanottavaa. Rotuasiat kun tuppaavat valitettavasti vieläkin olemaan jenkeissä pinnalla.
Ennen kaikkea sarja ei unohda tärkeintä. Se kunnioittaa uhreja, jotka varsinkin Ron Goldmanin tapauksessa tuntuivat unohtuneen kokonaan kaiken rotukiistelyn ja sekoilun keskellä. Tähän liittyykin tunteikas kohtaus, kun Goldmanin isä puhuu murhatusta pojastaan.
Kaksi ihmistä murhattiin raa-asti ja heidän tappajansa todettiin syyttömäksi, koska oli julkkis ja musta. Sarja auttaa ymmärtämään syitä miksi näin kävi.
Suosittelen kaikille laadukkaan televisio viihteen ystäville!
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu