Arvostelu

Tunteita herättävä katseluelämys.

Stephen Ambrosen romaaniin, Band of Brothers, perustuva minisarja kertoo Yhdysvaltain armeijan 101. laskuvarjodiviosioonan 506. rykmentin E-komppanian taisteluista Euroopassa toisessa maailmansodassa.

Sarjan ensimmäinen osa keskittyy E-komppanian kovaan koulutukseen ja toisesta osasta lähtien seurataan taisteluita Normandiasta Hitlerin Kotkanpesään saakka. Alusta asti sarjan pääteemaksi nousee toveruus ja komppanian uskomaton yhteishenki. Sarja tempaisee mukaansa alusta asti ja saa katsojan haukkomaan henkeään näyttävien visuaalisten tehosteiden ja henkilöihin paneutuvan kerrontatyylin ansiosta. Tiettyä päähenkilöä ei teoriassa ole, sillä eri jaksot kertovat tapahtuman eri sotilaan näkökulmasta. Tämä tuo tarinaan eräänlaisen syvän olemuksen ja katsoja uppoaa syvälle sotilaiden ajatusten sisälle. Jokaisen jakson loppuessa katsojalle jää eräänlainen tyhjä olo ja se saa aina katsomaan vielä yhden jakson lisää.

Ns. "jenkkipropaganda" huokuu monista sotaleffoista, mutta tässä teoksessa on keskitytty realismiin ramboilujen sijaan. Onhan kyseessä historialliset tapahtumat.

Sarja tuli televisiosta viime kesänä ja joulun aikoihin sarja ilmestyi 6 DVD:n boxina. Lisukkeina seurasi reilun tunnin mittainen dokumentti E-komppanian oikeista sotilaista, dokumentti sarjan tekemisestä ja paljon muuta.

Taistelutovereiden takana häärii mm. Tom Hanks ja Steven Spielberg ja se voitti Golden Globe palkinnon "Paras minisarja tai televisiota varten tehty elokuva" kategoriassa. Sarja on tunteita herättävä katseluelämys ja antaa uuden merkityksen sanalle "sotaelokuva".

nimimerkki: Anselmi

Pisteet: rating 100,000

Anselmi
Käyttäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 15.03.2003
Katsottu: DVD

rating 100,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
Seitsemän samuraita
Seitsemän samuraita arvosana 4,34
Seitsemän samuraita
Jahti
Jahti arvosana 4,14
Jahti