Arvostelu

Tällä pompsilla parannetaan vielä monta sunnuntaioloa.

Simpsonien perhe elää Springfieldissä USA:ssa. Perheeseen on siunaantunut ylipainoisen mutta tyhmän isän ja vastuuntuntoisen äidin geenien sekoituksena kolmen lapsen katras. Esikoinen Bartholomew eli Bart on pahaksi onnekseen keränyt itulaatikkoonsa enempi isänsä perimää ja Lisa on puolestaan luonnonoikku viisauksineen.
Pikku-Maggie ei osaa vielä puhua, mutta selvästi muistuttaa äitiänsä enempi kuin isä-Homeria.

Tapahtumat sijoittuvat kahden vuoden ajalle 90-luvun alkuun. Perheen edesottamuksia seurataan niin arjessa kuin juhlassa. Pääosan showssa varastavat Homer ja Bart, vaikka mukaan on saatu nimimiehiä kuten Danny de Vito ja Ringo Starr. Alkumetreiltä hahmot kehittyvät jopa niin että äänetkin muuttuvat. Parhaana esimerkkinä Homerin työnantajan, ydinvoimalan johtaja Montgomery Burns: luonne kasvaa hämmästyttävästi kahden vuoden aikana rivimiehestä ruudun hallitsevaksi hahmoksi. Loistava suoritus.

Simpsonien käsikirjoitus on osoitus siitä että vielä on toivoa lätäkön takaisten kynämaakareiden suhteen. Simpsoneissa on harvinaista itseironiaa niin politikoiden kuin muidenkin jenkki-ikoneiden suuntaan. Kun vielä mukaan on väsätty mustaa huumoria, joka on taitavasti peitetty Homerin tyhmyyden taakse, niin ei voi muuta kuin hakata käsiä polviin ja räkättää sohvan nurkassa.

Neljä DVD:tä ja kahdeksan ja puoli tuntia samaa perhettä, eikä tunnu missään. Lisäsälät on oma luku, herkkua kaikki tyystin. Yksityiskohtana levyillä on sisäänmenoruletti jossa hahmojen päät ja kropat on sekoitettu. Simpsonien maailmaan pääsee vasta kun on onnistunut ruletissa löytämään päille oikeat omistajat.
Jatkojulkaisuja odotellessa tällä pompsilla parannetaan vielä monta sunnuntaioloa.

Pisteet: rating 100,000

Viljami
Ylläpitäjä, 7 arvostelua
Arvosteltu: 22.08.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Forrest Gump
Forrest Gump arvosana 4,38
Forrest Gump
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika

Sarjan tiedot

Simpsonit: 2. tuotantokausi
Simpsonit: 2. tuotantokausi arvosana 4,24