Arvostelu

Ensimmäinen kausi on vielä hapuilua.

Stand-up -koomikko Jerry Seinfeld ja tuottaja Larry David päättivät luoda 1990 Seinfeldille oman TV-sarjan. Sarjasta tulikin suosittu ja se sai yhdeksän tuotantokautta. Larry David on myös käsikirjoittanut useimmat jaksot. Seinfeld on myös siitä erikoinen sarja, että sen taso pysyi korkealla loppuun asti. Ensimmäisessä kaudessa on vain viisi jaksoa, mutta niitä on lisää seuraavilla kausilla. Toisellakin on vasta 13 jaksoa, mutta jo kolmannella kaudella jaksoja on normaalit päälle kaksikymmentä/kausi.

Seinfeld kertoo neljästä kaveruksesta, jotka joutuvat toistuvasti omituisiin tilainteisiin erilaisten ihmisten kanssa, ja muutenkin heille tuntuu tapahtuvat kommelluksia, eikä heillä muutenkaan asiat suju niin kuin pitäisi. Kaverusten tapaamispaikkana on yleensä läheinen ravintola ja Jerryn kämppä.

Sarjan nimihenkilö on Jerry Seinfeld, joka on tunnettu stand-up -koomikko ja hänellä on melkein joka jaksossa eri tyttöystävä. Mies on hyvin vaativa tyttöystäviensä suhteen, eikä kuka tahansa kelpaakaan, sillä suhde aina päättyy siihen, kun löytyy joku pieni vika. Muutenkin miehen kaveripiiri on hieman outo. Jerryn naapurissa asuu Kramer (Richards), joka vähän välistä käy Jerryn asunnossa, ja on muutenkin hieman erikoinen tapaus. Jerryn paras kaveri on George (Alexander), jolle tuntuu tapahtuvan koko ajan ja hänellä on muutenkin erikoiset jutut. Sarjassa tavataan myös Jerryn ex-tyttöystävä Elaine (Louis-Dreyfus).

Seinfeldin ensimmäinen kausi hakee vielä suuntaansa, eikä tämä olekaan parhaimpia tuotantokausia. Hauskoja juttujahan tässä on, mutta ne eivät vielä saavuta myöhempien kausien hauskuutta. Jaksot eivät muutenkaan ole niin kaheleita, kuin ne ovat myöhemmin. Päähahmotkin vielä etsivät itseään. Sivuhahmotkaan eivät ole ihan vakuuttavia. Jotenkin heistä jää hieman kuiva maku. Mutta näyttelijät osoittavat olevansa todella hauskoja. Hieman vaisu maku ekasta kaudesta jää, mutta tästä on hyvä aloittaa.

nimimerkki: Ville

Pisteet: rating 70,000

Ville
Tähtääjä, 31 arvostelua
Arvosteltu: 27.01.2008
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Diktaattori
Diktaattori arvosana 4,15
Diktaattori
Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Kultakuume
Kultakuume arvosana 4,19
Kultakuume
Leijonakuningas
Leijonakuningas arvosana 4,25
Leijonakuningas

Sarjan tiedot

Seinfeld: 1. tuotantokausi
Seinfeld: 1. tuotantokausi arvosana 3,81

Seinfeld: 1. tuotantokausi (1990)

Alkuperäinen nimi: Seinfeld: Season 1

Genret:
Komedia
Tuotantovuosi:
1990
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Art Wolff, Tom Cherones
Pääosanäyttelijät:
Jason Alexander, Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards
Maat:
USA
Jaksoja:
5 kpl