Arvostelu

Sarja on täyttä kurasontaa, mutta jokin tästä tekee kaikkien aikojen parhaimman viihdeohjelman.

Salatut elämät jakaa mielipiteitä laidasta laitaan. Jotkut vihaavat sarjaa henkeen ja vereen, jotkut seuraavat sitä aktiivisesti ja eläytyvät meininkiin täysin. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen kastiin.

Sarjan laatu vuosien varrella on laskenut hieman. Alkupuoliskolla sarja oli huomattavasti vakavampaa ja realistisempaa seurattavaa; nuoret käyttivät enemmän alkoholia, kokeilivat huumeita ja tekivät muita rötöksiä. Nykyään sarjassa nostetaan hirveä haloo kun 16-vuotias lukioon suoriva poika kiskaisee mäyräkoiran nassuun. Onhan tuo ihan ymmärrettävää, sillä Salkkareiden suurimmat ystävät mahtavat olla ala-asteikäisistä yläasteikäisiin, eikä kenellekään tahdota antaa vääränlaista kuvaa alkoholin saati muiden päihteiden käytöstä. Realismi on tästä kuitenkin kaukana.

Salatuilta elämiltä ei kannata odottaa mitään mikä puhuttelisi ihmisiä. Sarjassa ei ole satiiria (sellaisena olisi varmasti toiminut paremmin), vaan huonoa tilannekomiikkaa enimmäkseen. Pihlajakadun kansalaisten elämää tulee seurattua lähinnä yhdestä syystä: kukapa ei tykkäisi toisten elämää urkkia ja loppujen lopuksi huomata, että itse katsojalla menee jopa paremmin.

Muutama oikeasti hauska heppu sarjasta kuitenkin löytyy. Iki-ihana Ismo Laitela (Esko Kovero) ja Seksi-Seppo Taalasmaa (Jarmo Koski) ovat sarjan suola ja heidän kommelluksia on mukava seurata. Toki hyviäkin näyttelijöitä sarjasta löytyy, esimerkkinä Lassea näyttelevä Timo Jurkka, mutta suurin osa tekijätiimiläisistä ovat täysin avuttomia (valaistustenhoitajaa ja kameramiestä myöten). Esimerkkinä tv-historian surkeudesta annettakoon Panun ja Iiriksen kaksoslapset.

Erityismaininta sarjan kausi kaudelta huononevalle tunnusbiisille. Vuosi vuodelta biisi muuttuu ilmeisesti kohderyhmän mukana. Nykyään tunnuskipaleessa on hieman amispoppimaisia vaikutteita ja muka-seksikäs naislaulaja. Ennen vanhaan biisi oli kohtuullisen asiallinen, nuorille naisille suunnattu viisu. Jälleen todettakoon, että vanhassa vara parempi.

Sarja on täyttä kurasontaa, mutta jokin tästä tekee kaikkien aikojen parhaimman ja helpoiten seurattavimman viihdeohjelman. Annan sarjalle täydet tähdet, sillä jos tätä rakastaa, siitä on muodostunut päivärutiini. Kun kesälomalla jaksoa ei tule, tuntuu, että jotain olennaista päivästä puuttuu.

Pisteet: rating 100,000

rillijulle
Tykittäjä, 1 arvostelu
Arvosteltu: 19.12.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,35
Sukellusvene U-96
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski

Sarjan tiedot

Salatut elämät
Salatut elämät arvosana 3,25