Arvostelu

Voisi odottaa, että sarja on pinnallista teinivilauttelua jaksosta toiseen, mutta ei... O.C. on jotain aivan muuta.

The O.C. on amerikkalainen nuorten draamasarja, joka sijoittuu Kalifornian Newport Beachin hienostoalueisiin ja aurinkorantoihin. Elokuva starttaa kuitenkin pahamaineisesta Chinon kaupungista, jossa sarjan päähenkilö Ryan Atwood(Ben McKenzie) päätyy varastamaan isoveljensä kanssa autoa huonoin seurauksin: Ryan päätyy poliisilaitoksen ja äitinsä saarnan jälkeen kodittomana kadulle, josta hänet poimii Ryanin oikeusavustajana toiminut Sandy Cohen(Peter Gallagher). Ryanin onneksi Sandy asuu aurinkoisessa Newport Beachissa rikkaan ja menestyneen vaimonsa Kirstenin(Kelly Rowan) ja jo sarkastisuuden huippua koettelevan poikansa Sethin(Adam Brody) kanssa. Cohenien sukkelasuinen perhe ottaa Ryanin asumaan heidän allastaloonsa.

Kovia kokenut ja köyhän maailman silmästä silmään kohdannut harvasanainen Ryan ja koulukiusattu nörtti Seth ystävystyvät ja kaksikko aloittaa sopeutumisen paikkaan, jossa raha, ulkonäkö ja valta merkitsevät lähes kaikkea. Naapurin tyttö Marissa Cooper(Mischa Barton) on koulun kuningatar ja tyttö, johon Ryan iskee välittömästi kaupunkiin saavuttuaan silmänsä. Ikävä kyllä Marissalla sattuu olemaan poikakaverinaan vesipoolojoukkueen kapteeni ja koulun kingi Luke(Chris Carmack), joka hieman vaikeuttaa Ryanin tehtävää. Seth on puolestaan ollut koko ikänsä ihastunut Marissan parhaaseen ystävättäreen Summeriin(Rachel Bilson), jota lähemmäs hän vihdoin Ryanin vanavedessä pääsee.

Voisi odottaa, että sarja on pinnallista teinivilauttelua jaksosta toiseen, mutta ei... O.C. on jotain aivan muuta. Tarina on mielenkiintoinen ja alkuasetelma herkullinen, kun köyhä kovanaama, nörtti ja kasa rikkaita rikkaita nuoria laitetaan samaan leikkikehään telmimään. Eikä O.C. ole pelkkä nuortensarja, vaan yhtälailla se seuraa varttuneimpien henkilöiden elämää. Elämää, jossa jokainen päivä voi tuoda tullessaan sata uutta ongelmaa.

Näyttelijäkaarti ei ole nimekäs, mutta moni näistä nuorista löi sarjassa itsensä läpi ja mielestäni he kaikki ovat loistavasti roolinsa hoitavia tulevaisuuden tähtiä.

O.C:ssa draama ja komedia sekoitetaan nerokkaasti yhteen ja molemmat toimivat vailla pienintäkään heikkoutta. Cohenien välinen sanailu on hauskaa seurattavaa ja myös Summeria esittävä Rachel Bilson taitaa komedian "ei niin fiksun tytön" roolissa.

Sarjan mukana katsoja pystyy kokemaan suuria tunteita ja varsinkin nuori katsoja pystyy samaistumaan roolihahmoihin ja heistä tulee ikään kuin perheenjäseniä. Näin puhuu allekirjoittanut, joka koki sarjaa seuratessaan ensirakkautensa ja samaistumisen Ryanin rooliin. Joka tapauksessa hieno sarja ja tämä ensimmäinen tuotantokausi on ylivertaisesti se paras! Sarjasta voisin kirjoitella paljon pitempäänkin, mutta eiköhän em. käynyt jo ilmi, että ainakin minä pidän tästä sarjasta.

O.C. alkaa jälleen Subilla syksyllä 2008 ensimmäisestä jaksosta lähtien, joten kaikki katsomaan!

Pisteet: rating 100,000

Boy From Shadows
Tykittäjä, 4 arvostelua
Arvosteltu: 04.08.2008
Katsottu: Kotona

rating 80,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Murskattuja kukkia
Murskattuja kukkia arvosana 4,15
Murskattuja kukkia
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Iivana Julma II
Iivana Julma II arvosana 4,05
Iivana Julma II

Sarjan tiedot

O.C. - Kausi 1
O.C. - Kausi 1 arvosana 3,80

O.C. - Kausi 1 (2003)

Alkuperäinen nimi: The O.C. - Season One

Genret:
Komedia,
Tuotantovuosi:
2003
Pituus:
1134 min
Ohjaajat:
Josh Schwartz
Pääosanäyttelijät:
Adam Brody, Benjamin McKenzie, Kelly Rowan, Mischa Barton, Peter Gallagher, Rachel Bilson
Maat:
USA