Gotham: 1. tuotantokausi (2014)

Alkuperäinen nimi: Gotham: Season 1
- Danny Cannon, Dermott Downs, Karen Gaviola, Paul A. Edwards, Rob Bailey, Tim Hunter, T.J. Scott
- Ben Edlund, Bruno Heller, John Stephens, Ken Woodruff, Rebecca Perry Cutter
- Andrew Stewart-Jones, Ben McKenzie, Camren Bicondova, Cory Michael Smith, David Mazouz, Donal Logue, Drew Powell, Erin Richards, Jada Pinkett-Smith, John Doman, Richard Kind, Robin Lord Taylor, Sean Pertwee, Victoria Cartagena, Zabryna Guevara
- Jaksoja:
- 22 kpl
vasara88
592 viestiä
18.04.20 klo 20:26
Pitkään viivyttelin tämän sarjan katsomista. OC:n Ryan Gordonina ja Gotham ilman Batmania aiheutti vähän ennakkoluuloja. Olin täysin väärässä! Mainio sarja jota tulee katsottua Netflixistä melkein joka ilta. Tuttujen hahmojen kehittymistä on mukava seurata ja sarja vie mukanaan. Ehdottomia suosikkeja on Robin Lord Taylorin Pingviini ja Anthony Carriganin Victor Zsasz.
Pelimies
526 viestiä
13.03.16 klo 22:17
Paras DC comics-sarja Arrown oheela⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ludil
50 viestiä
16.11.15 klo 14:57
"Gotham" on yksinkertaisesti todettuna Batman-sarja ilman Batmania. Mietin ennen sarjaan tutustumista, miten sellainen idea voisi toimia. Toimivatko Batmanit ilman Batmania? Onko siinä mitään pointtia? Vastaus on "kyllä"!
Omasta mielestäni, vaikka Batmanin hahmosta pidänkin, saagan antagonistit ovat ne parhaat ja mielenkiintoisimmat hahmot, jotka ylläpitävät jännitystä sekä mielenkiintoa ja vaikuttavat myös siihen, millainen sarja on. Usein sitä toivoisi friikeille enemmän ruutuaikaa kuin itse päähenkilölle. "Gothamissa" asiat ovat kerrankin näin, kun Bruce Wayne on sarjan tapahtumien aikana sellainen about 10-vuotias eikä kahmi kaikkea ruutuaikaa itselleen. Jes!
"Gothamin" päähenkilönä on Batmanin/Bruce Waynen sijasta itse kaupunki ja sen asukkaat. Tätä piirrettä korostaa jokajaksoiset näkymät Gothamin (todella upean) kolkosta miljööstä ja juonen lukuisat sivuhahmot, joista osa on sarjan ystäville tuttuja, osa lähinnä korostamassa kaupungin syntistä synkkyyttä. Katsoja pääsee nuoren ja pakkomielteisen oikeudenmukaisen poliisin, James Gordonin, ja tämän kyynisen ja turtuneen kollegan, Harvey Bullockin, mukana tutustumaan Gothamiin ja sen asukkaisiin. Näitten kanssa pääsee tutustumaan mm. tavallisista mattimeikäläisistä aina pormestariin, kaupunkia hallitseviin mafiosoihin ja vaarallisiin mielipuoliin asti. Mainittakoon, että nuorta batmaninalkua ja tämän uskollista hovimestaria ei toki unohdeta. Gothamin rikollisliiga tulee katsojalle vielä paremmin tutuksi nuoren Oswald Cobblepotin, eli Pingviinin, kautta.
Koko ykköskausi kuljettaa mukanaan juonta, joka kantaa koko sarjan ajan. Vain pari jaksoa ovat tuntuneet hiukkasen irtonaisilta, (1. kakkosjakso kidnappaajista, jota ei harmittavasti koskaan ratkaista, 2. jakso, jossa on nuori, jacknicholsonmainen Jokeri ja 3. Harvey Dentiä ei olisi tarvinnut tuoda vielä esille), mutta muuten sarja säilyttää hyvän otteen, on koukuttava ja jännittävä. Sarjan tekijät ovat lukeneet Batmaninsa hyvin (lukuunottamatta erästä kummallista ja turhanpuoleista juonenpiirrettä Barbara Keanin ja Renee Montoyan välillä?) ja se jos mikä ilahduttaa tällaista fania.
Sitten muutama sananen joistakin hahmoista/näyttelijöistä. Sarjassa on enimmäkseen hyviä roolisuorituksia, mutta jotkut niistä nousevat paremmin esiin kuin toiset.
Gordonin hahmo on teemaan sopiva ja Ben McKenzie tekee hahmosta intohimoisen, kovan ja vähän rosoisen ja Donal Loguen Bullock on mukavan ketalemainen ja sopivan kovaksikeitetyn paatunut. Suosikkihahmoikseni kohosivat Cory Michael Smithin mainio Edward Nygma, joka on juuri oikeanlaisen yliälykäs, sosiaalisesti kömpelö ja neuroottinen, Robin Lord Taylorin karmaiseva Pingviini sekä Pingviinin äiti, joka on timburtonmaisen "uniikki" ja muutenkin huvittavan höpsähtänyt hahmo. Itse asiassa aivan loistava Pingviini on ehdottomasti sarjan mielenkiintoisin hahmo. Oswald Cobblepot on muuttunut "Gothamissa" radikaalisti verrattuna Burgess Meredithin sympaattiseen versioon samasta hepusta, mutta itse kannatan tätä tuoreempaa versiota. Pidin myös temperamenttisesta Don Maronista ja Sean Pertween vaikuttavasta Alfredista, mutta risuina sanottakoon Barbara Kean, joka häiritsee ärsyttävän tyhmänä blondina, ja Jada Pinkett Smithin Fish Mooney, jonka nainen esittää omaan makuuni liian ylinäyttelevästi.
Jaksoista kaksiosainen tarina Linnunpelättimestä (tai siis tämän isästä) ovat niinä hieman irrallisina jaksoina onnistuneet, tykkäsin.
Sarjan yleistunnelma on asianmukaisen synkkä, sarjakuvamainen, kajahtanut ja väkivaltainen, juuri niin kuin pitääkin. Musiikit ovat oivat, mutta miljöö on se, joka viehätti itseäni, etenkin Arkhamin mielisairaala on erinomaisen huikean kammottavan näköinen. "Gotham" on must-see Batmanin ystäville, mutta saattaa mennä ehkä vähän yli niiltä, jotka eivät ole sarjaa sen pahemmin seuranneet. Odotan innolla seuraavaa tuotantokautta.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu