Arvostelu

"Lisää Tärpättiä" -henkeä ei puutu, erittäin viihdyttävä paketti.

Vuonna 1934 elokuvassa "The Wise Little Hen" sivuroolissa ollut merimiesankka Donald Duck oli niin kiehtova hahmo, että hän sai piakkoin oman show'nsa. Siihen asti Disneyn huippuhahmo oli ollut Mickey Mouse (ennen dekkariaikojaan melko tylsä hahmo), mutta Donaldista tuli suuri tähti Mickeyn rinnalle.

Donald Duck- lyhytelokuvia tehtiin sitten vuosien saatossa hyvin monia, ja vuosina 1934-1941 tehdyt on nyt julkaistu Suomessakin kahden kiekon muodossa. Paketti sisältää 36 Donald Duck- lyhytelokuvaa, joista jokainen kestää noin 7 minuuttia.

Varmasti jokainen on ainakin yhden pätkän tästä paketista nähnyt, eikä päähahmokaan liene täysin vieras ole. Kuten tiedämme, Donald on kiivasluonteinen ankka, jolla suuttuessaan kaikki alkaa menemään päin honkia. Tätä perusideaa noudattaa jokainen näistä pätkistä, heitetään ankka johonkin tilanteeseen ja show on valmis.

Nerokkaita tilanteita, vauhtia ja hauskuutta tästä paketista ei puutu. Pätkät vaihtelevat hyvän ja mahtavan välillä, parhaita ovat mm. "The Hockey Champ", "Donald's Golf Game", "Early To Bed" ja "Chef Donald". Jotkut pätkät menettävät vetovoimaansa kohtauksilla, jotka ovat ehkä olleet hauskempia silloin aikoinaan, mutta eivät enää tunnu kovinkaan nerokkailta. Ja vaikka idea on kaikissa sama, ei tilanteet ole kuitenkaan liiaksi toistensa kopioita, tämähän on enemmän kuin tärkeää kun alkaa oikein tuntikaupalla näitä katsomaan. Animaatio on laadukasta, Clarence Nash kääkättää hyvin ja "Lisää Tärpättiä" -henkeä ei puutu, erittäin viihdyttävä paketti.

Suomessa saatavilla oleva julkaisu eroaa hieman alkuperäisestä ainakin pakkauksen ulkomuodon puolesta. En tiedä onko sellaista alkuperäisessä, mutta jonkinlaista opasvihkoa näille pätkille olisi kaivannut. Bonusmateriaalia löytyy, mm. dokumentti Donaldin äänestä, Clarence Nashista sekä vanhoja lehtien kansikuvia ja Al Taliaferron sarjakuvia. Levyjä isännöi Leonard Martin, hän kertoo Donaldin historiasta yhtä sun toista, ja jaarittelee myös moraalisista seikoista, kun seuraava jakso sisältää esimerkiksi haulikkokohtauksen tai rotustereotypioita, tämähän on täysin turhaa tekopyhyyttä.

Jään odottelemaan Volume 2- julkaisua, joka tulee sisältämään vähintäänkin yhtä hyvää menoa. Mutta ennen sitä, hanki tämä lätty!

nimimerkki: Steambull

Pisteet: rating 80,000

Steambull
Käyttäjä, 0 arvostelu
Arvosteltu: 04.08.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Mies vailla menneisyyttä
Mies vailla menneisyyttä arvosana 3,76
Mies vailla menneisyyttä
Calamari Union
Calamari Union arvosana 3,73
Calamari Union
Chaplinin poika
Chaplinin poika arvosana 4,27
Chaplinin poika
The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show

Sarjan tiedot

Walt Disney Treasures: The Chronological Donald 1934-1941
Walt Disney Treasures: The Chronological Donald 1934-1941 arvosana 4,20

Walt Disney Treasures: The Chronological Donald 1934-1941 (1934)

Alkuperäinen nimi: Walt Disney Treasures: The Chronological Donald: Volume One

Genret:
Animaatio,
Tuotantovuosi:
1934
Pituus:
280 min
Ohjaajat:
Clyde Geronimi, Dick Lundy, Jack King (I), Wilfred Jackson
Käsikirjoittajat:
Carl Barks, Chuck Couch, Jack Hannah
Pääosanäyttelijät:
Billy Bletcher, Clarence Nash, Lee Millar, Pinto Colvig
Maat:
USA
Jaksoja:
36 kpl