Arvostelu

Borgioiden toinen tuleminen ei valloita maita eikä taivaita.

Showtimen Borgias alkoi pari vuotta sitten räväkästi: Jeremy Ironsin valovoimaisen pääosasuorituksen johdolla sarja hurmasi katsojat rynnien ”paavin valtuuttamana” ja onnistuneesti veljiensä, kuten vaikkapa Tudorsin, reviirille. Kakkoskaudelle hurmos ei kanna.

Jumala armahtaa, mutta Borgiat eivät -iskulauseella etenevä kymmenen jakson jatkumo on menettänyt raikkaan uutuudenviehätyksensä. Se toistaa opittua kaavaansa sokeasti: kas, tähän pala historiallista draamaa komeine puvustuksineen, päälle siivu herrassukujen valtapeliä, toinen siivu seksiä (valtapeliä sekin?) ja kevennyksen jälkeen annos perheen kulisseissa kuohuvaa veljesvihaa. Kuohunta jää tosin rutinoitumisen myötä välähdyksiksi. Hidas tempo alkaa vaivata, kun sanottavaa ei enää ole. Keskeisiä hahmojakin on niin vähän, ettei sarjaa katso pelkän ns. hahmokiintymyksen takia.

Vaikka paavi Rodrigon osuus pienenee ykköskaudelta, show on silti Jeremy Ironsin. Colm Feoren kaunaa kytevä suoritus Della Roverena on hyvä vastavoima, joka pitää valtasodan käynnissä. Paavin Lucrezia-tytär on jälleen silkkaa kauppatavaraa suvun mammonakeplotteluissa, mutta Holliday Grainger pitää hahmonsa sopivasti viattoman teinin ja kieron vampin välimaastossa, mysteerinä. Suurien sanojen ja pienten tekojen miehen eli sotaherra Juanin osalta kehuttavaa ei puolestaan löydy. Vaikka David Oakes jopa parantaa osassaan, katsoja toivoo läpi kauden, että joku pistäisi tuon oopiumin löytäneen ja sukupuolitaudin runnoman Borgia-kurjimuksen hengiltä.

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat on kakkoskaudellaan niin tasainen ja laiskanpulskea, ettei se valloita maita eikä taivaita. Toivottavasti se älyää paastota tovin ennen kuin palaa (kuin pensas?) kuvioihin. Kolme varttia tyhjäkäynnillä käyvän kausifinaalin viimeisissä minuuteissa on ainakin ainesta kasata joukot parempaan kuosiin päätöskautta varten. Ja tehdä nimestä Borgia taas synonyymi moraalittomuudelle ja riettaudelle.

Pisteet: rating 50,000

Arsi T. Elokolikko
Ylläpitäjä, 30 arvostelua
Arvosteltu: 18.06.2013
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,18
Nykyaika
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon

Sarjan tiedot

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: 2. tuotantokausi
Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: 2. tuotantokausi arvosana 3,30

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: 2. tuotantokausi (2012)

Alkuperäinen nimi: The Borgias: Season 2

Genret:
Draama,
Tuotantovuosi:
2012
Pituus:
517 min
Ohjaajat:
David Leland, John Maybury, Jon Amiel, Kari Skogland, Neil Jordan
Käsikirjoittajat:
David Leland, Neil Jordan
Pääosanäyttelijät:
Bosco Hogan, Colm Feore, David Oakes, François Arnaud, Holliday Grainger, Jeremy Irons, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, Peter Sullivan, Sean Harris, Vernon Dobtcheff
Maat:
Kanada, Irlanti, Unkari
Jaksoja:
10 kpl