Bloodline: 3. tuotantokausi (2017)

Alkuperäinen nimi: Bloodline: Season 3
- David Manson, Mario Van Peebles, Michael Apted, Mikael Håfström, Todd A. Kessler
- Daniel Zelman, Glenn Kessler, Todd A. Kessler
- Ben Mendelsohn, Chloë Sevigny, Jacinda Barrett, Jamie McShane, John Leguizamo, Katie Finneran, Kyle Chandler, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Sissy Spacek
- USA
- Jaksoja:
- 10 kpl
IsoVauva
2 viestiä
18.07.17 klo 20:25
Bloodlinen kolmas ja viimeinen kausi on selvästi kahta edellistä sekavampi. Kausi on jaettu useampaan "mini" juoneen, kun taas edellisillä oli se yksi suuri juonikuvio, jolloin kauden alussa meno oli hidasta, mutta lopussa useita tunteja kestänyt jännite purkautui tyydyttävästi. Nyt kun kausi sisältää useampia pienimuotoisempia juonihaaroja, niin meno ei ole yhtä hidastempoista, mutta lopussa ei myöskään saada sitä suurta resoluutiota. Päinvastoin useampi tarinan tynkä kyhäistään hätäisesti päätökseen, kun taas toiset eivät saa sitä ollenkaan.
Esimerkkeinä mainittakoon vaikka Ozzyn täysin päämäärätön juonikaari. Myös useampi sivuhahmo käyttäytyi mielestäni luonteelleen täysin epätyypillisesti vain sen takia, että tarinaa saatiin eteenpäin.
Kauden toiseksi viimeinen jakso hallusinaatioineen oli myös minusta täysin sarjaan sopimaton ja rupesi nopeasti ärsyttämään. Tuollaisen jakson paikka ei todellakaan ollut sarjan toiseksi viimeisenä jaksona. Oli jaksossa onneksi hyvääkin, sillä Ben Mendelsohn palaa sarjaan ja vetää jälleen kerran huikean suorituksen. Sarja oli aina vahvimmillaan hänen ja Kyle Chandlerin yhteisissä kohtauksissa, sillä heidän kemiansa on vain täyttä sähköä. Sarja pärjäsi odotettua paremmin ilman häntä, mutta kyllä hänen poissaolonsa silti tuntui jatkuvasti.
Vaikka käsikirjoitus vähän haparoikin, niin näyttelijätyö oli edelleen täyttä priimaa. Selvää TV:n parhaimmistoa. Chandler on loistava, kuten myös Sissy Spacek. Ärsyttävää kuumakalle Keviniä näytellyt Norbert Leo Butz on myös ehkä sarjan aliarvostetuin suoriutuja, sillä hän saa paperilla todella rasittavan hahmon tuntumaan suorituksensa takia useasti sympaattiselta. Linda Cardellini on kaudella harmittavan vähän mikä oli pettymys, mutta pidin kyllä hänen hahmonsa päätöksestä. Se tuntui realistiselta.
Selvästi heikoin kausi näistä kolmesta, mutta sillä oli vahvat hetkensä ja finaali oli muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta ihan tyydyttävä. Pidin siitä, että kaikkea ei pakkosyötetty katsojille, vaan jätettiin tulkinnan varaan. Tärkeimmät hahmot saivat ainakin osittain tyydyttävät loput.
Huikeiden näyttelijöiden takia tätä kannattaa jo pelkästään katsoa ja jos pitää tällaisesta hahmovetoisesta, hidastempoisesta draamasta niin sitten varsinkin. Ykköskausi on kuitenkin selvästi paras ja mielestäni tämä olisi toiminut paremmin vain sen käsittävänä mini-sarjana. Olisi jäänyt historiankirjoihin.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu