Banshee: 1. tuotantokausi (2013)

Alkuperäinen nimi: Banshee - Season 1
- Dean White, Greg Yaitanes, Miguel Sapochnik, Ole Christian Madsen, S.J. Clarkson
- David Schickler, Jonathan Tropper
- Antony Starr, Ben Cross, Demetrius Grosse, Frankie Faison, Hoon Lee, Ivana Milicevic, Lili Simmons, Matthew Rauch, Matt Servitto, Rus Blackwell, Ryann Shane, Trieste Kelly Dunn, Ulrich Thomsen
- Jaksoja:
- 10 kpl
IsoVauva
0 viestiä
28.06.16 klo 19:02
Totaalisen yliampuva ja vailla realismin hiventäkään, mutta samalla perkeleen viihdyttävä sarja. Meno muistutti enemmän kuin vähän yhtä kaikkien aikojen suosikkisarjoistani, Spartacusta. Tietysti sillä erolla, että tämä sijoittui USA:n tuppukylään nykyaikana, eikä antiikin Roomaan. Seksikohtaukset olivat uskaliaita ja niitä oli runsaasti, sekä tissejä ja perseitä viipyili ruudulla muutenkin varsin anteliaasti. Väkivaltaa myös riitti ja ei taidettu yhdestäkään jaksosta selvitä ilman luita katkovaa tappelukohtausta. Toimintakohtaukset olivat muutenkin sarjan selvästi paras puoli ja ne olivat hyvin koreografioituja. Mitä nyt välillä vähän rasittavasti kuvattu shaky camilla ja epäselvästi editoitu adhd leikkauksilla. Harvemmin minun myöskään tarvitsee enään irvistää väkivallalle tv-viihteen parissa, mutta kausi sisälsi muutaman todella bruutalin kohtauksen.
Kauden loppupuolella on eräs RPG:n sisältävä kohtaus, joka oli niin absurdin yliampuva, että repesin ihan ääneen nauramaan. Näitä lisää, paskat mistään realismista tai fysiikasta! Myös yksi suoraan Daredevilistä repäisty toimintakohtaus hihitytti paikoittain tahattomalla komiikallaan.
Banshee:ssa on paljon samaa kuin Spartacuksessa, mutta yhdessä merkittävässä kategoriassa se jää selvästi jälkeen. Spartacus oli parhaimmillaan nerokkaasti käsikirjoitettu, niin juonenkäänteiden kuin dialoginsakin osalta, kun taas Banshee oli vain ihan menettelevää tasoa. Tarina eteni melkoisella vauhdilla, josta plussat, mutta myös varsin ennalta-arvattavasti. Hahmoihin en saanut luotua mitään kummempia tunnesiteitä. Kai Proctor oli ehkä oma suosikkini, sillä mies oli selvästi mielenkiintoisin ja monitahoisin hahmo. Itse pääosa oli ihan jees, mutta en osannut oikein päättää oliko mies hyvä näyttelijä vai ei. Hahmo oli välillä varsin itsekeskeinen mulkku ja ei todellakaan mikään kiilto-otsainen sankari. Tämä oli vain piristävää!
Pelkäsin myös pahasti, että perheen angstinen teinityttö saa liikaa ruutuaikaa, mutta luojan kiitos mihinkään Homeland tyyliseen totaaliseen perseilyyn ei sorruttu.
Kyllähän tätä katseli enemmän kuin mielellään ja sarja kuulemma vain parantaa menoaan myöhemmillä kausillaan. Onhan tässä potentiaalia vaikka mihin ja erinomaiset toimintakohtaukset pitävät mielenkiinnon väkisinkin yllä! Ei kannata antaa myöskään keskinkertaisen pilotin pelästyttää. Sarja kyllä parantaa menoaan kuin sika juoksuaan.
Tupolev79
0 viestiä