Arvostelu

Ongelmienkin kanssa Arrow'n toinen tuotantokausi onnistuu olemaan ensimmäistä tuotantokautta parempi.

Arrow'n ensimmäinen tuotantokausi oli hyvä ja ei missään tekemisissä tehostemässäilevien supersankarielokuvien kanssa. Se oli puhdasta toimintaa, jonka mukana oli ripaus realistisuutta. Viimeinen jakso oli todella hyvä ja jätti monia asioita kesken, jonka takia toinen tuotantokausi oli kannattavaa katsoa läpi. Toinen tuotantokausi ei jatka aivan siitä mistä olisi voinut kuvitella ja hyppääkin vähän aikaa eteenpäin. Tälläkin kertaa onnistutaan pitämään sama taso ja saatiinpa aikaan jopa hieman parempi kausi.

Oliver Queen syyttää itseään parhaan ystävänsä Tommyn kuolemasta ja siitä ettei pystynyt estämään Gladesin tuhoa. Hän on palannut Lian Yulle, josta häntä tulevat hakemaan Diggle ja Felicity, jotka onnistuvat suostuttelemaan Oliverin takaisin Starling Cityyn. Oliver ei kuitenkaan aio palata takaisin kostajaksi, koska ei halua enään ystävänsä kuoleman jälkeen tappaa ketään. Hänen äitinsä on odottamassa oikeudenkäyntiä vankilassa. Ilman vaihtoehtoja hän muuntautuu jälleen sankariksi, jota kaupunki tarvitsee. Samalla hän kohtaa menneisyyden ystäviä ja kohtaa vaarallisen vihollisen, joka aikoo kostaa Oliverille viemällä häneltä kaiken...

Valitettavasti perhedraamaa löytyy, mutta se on silti ihan okei. Toimintaakin katsokaas löytyy ja se vasta onkin okei. Välillä sarjassa nähdään vähän itseään toistavia juttuja, mutta mitäpä pienistä.

Lian Yun tapahtumat onnistuvat edelleen pitämään kiinnostuksen yllä ja muitakin saarella olleita tuodaan mukaan nykyhetkeen. Oliverin kanssa Queen's Gambitilla ollut Sara ilmaantuu kuvioihin nykyisyyteen Salamurhaajien liigan kouluttama taistelijana, josta tulee Oliverin kanssa eräänlainen kostaja. Takaumissa Sara päätyy myös saarelle ja auttaa Oliveria ja Sladea. Saarella Slade muuttuu Mirakurun takia yli-inhimilliseksi taistelijaksi ja joutuu napit vastakkain Oliverin kanssa. Kun Slade saa tietää miten hänen ja Oliverin rakastamalle Shadolle tapahtui, hän muuttuu pahaksi ja armottomaksi. A.R.G.U.S käyttää hänestä nimea Deathstroke, jolla hänet on varmasti enemmän tunnettu kuin Slade Wilsonilla. Puheet Ra's al Ghulista ovat
mahtavia ja onkin ehkä parempi ettei häntä näytetä kertaakaan. Tiedämme kuitenkin, että kyseessä on joku badass. Malcom Merlynin taustaa avataan ja hänestäkin saadaan enemmän irti kuin ennen. Lopussa hänen ja Thean tiet kohtaavat.

Tämä tuotantokausi avaa ovet muille DC:n hahmoille kuten Flashille. Felicityn kiinnostumasta Barry Allenista saadaan jotain pientä irti. Hän kertoo tarinan miten hänen äitinsä murhattiin, jonka jälkeen hänen isänsä joutui vankilaan. Barry uskoo kuitenkin, että isä on syyten ja epäilee erikoiskykyjä omaavia ihmisiä. Hän matkustaa Starling Cityyn yli-inhimillisten rikollisten takia. Sarjassa nähdään siis epärealistisia tapahtumia, joka ei nyt sinänsä haittaa ollenkaan.

Stephen Amell tulkitsee sarjan keskeisintä hahmoa edelleen kiitettävästi.
Katie Cassidyn näyttelemä Laurel on pieni haittapuoli. Hän on kokoajan tunteikas ja isänsä kanssa ongelmissa. Tämä alkaa jossain vaiheessa oikeasti ärsyttämään ja kyllästyttämään. Many Bennett on Deathstroken roolissa yllättävänkin hyvä ja onnistuu olemaan Malcom Merlynia parempi.

Tämä tuotantokausi on hyvää kamaa, joka jatkaa positiivisella puolella. Lopussa paljastuu ettei Oliver ollutkaan koko aikaa Lian Yulla vaan kävi myös Hongkongissa. Tosin hän taisi mainita jossain vaiheessa aiemminkin ettei ollut koko aikaa saarella.

Pisteet: rating 80,000

Leffa Timppa
Käyttäjä, 8 arvostelua
Arvosteltu: 02.07.2017
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tiikerikissa
Tiikerikissa arvosana 4,11
Tiikerikissa
Rita Hayworth - avain pakoon
Rita Hayworth - avain pakoon arvosana 4,54
Rita Hayworth - avain pakoon
Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,33
Kummisetä
Mulholland Drive
Mulholland Drive arvosana 4,03
Mulholland Drive

Sarjan tiedot

Arrow: 2. tuotantokausi
Arrow: 2. tuotantokausi arvosana 4,02