Aggressive Retsuko: 2. tuotantokausi (2019)

Alkuperäinen nimi: アグレッシブ烈子
- Tunnetaan myös nimillä:
- Aggretsuko: Season 2
- Rareko
- Patrick Seitz, Rareko
- Kaolip, Komegumi Koiwasaki, Maki Tsuruta, Mina Inoue, Rareko, Shingo Kato, Sôta Arai, Yukie Takahashi
- Japani
- Jaksoja:
- 10 kpl
Saman kategorian TOP-leffoja
Suosituksia
Arvostelut
Aggressive Retsuko nousee viimeistään toisella kaudella aikuisten animaatioiden ehdottomaan eliittijoukkoon.
Brutus 20.11.2019 02:56
Ludil
40 viestiä
26.11.19 klo 23:56
Retsukon hevikaraoken toinen kausi on edeltäjänsä tapaan pettämättömän söpö & reteän humoristinen ja jatkaa varsin mukavasti osuvaa kuvailuaan arjen ihmisilmiöistä, joten diggailin tästäkin kaudesta enimmäkseen – ja pääpaino sanalle ’enimmäkseen’. Makuni pitää sarjaa mieluummin japanilaisena terävien osumien sketsisarjana kuin sarjana, joka soluttautuisi myös romanttisen draaman reviirille. Vaikka kokonaisuus on teemoineen hyvin hallussa, hahmotin kaudessa olevan kaksi hivenen toisistaan erillään olevaa pääjuonta, joista ensimmäinen kertoo työpaikan uudesta ja kritiikkiä kestämättömästä työntekijästä ja toinen Retsukon romanssista teknologia-aasin kanssa. Kun ensimmäinen tapaus on mitä peukutettavinta ja hilpeintä satiiria, toinen tapaus ampuu sarjan perusolemuksesta ohi sillä, että siinä onkin kyse korkealentoisista aatteista ja elon draamasta, joka syö loppupuolen rytmityksestä ja iskevyydestä liikaa.
Toisin sanoen, olen sarjassa pitänyt ennen kaikkea sen samaistuttavuudesta. Retsuko on aivan kuin eräs vanha ystäväni (ilman heviharrastusta), Retsukon äiti lahjoittaa oman äitini tapaan joskus noita kamalia kolttujaan, kolmannen tuttavan löydän työpaikan kyynisestä somekyylästä, neljännen hyeenasta, viidennen virtahevosta...mutta mihin tai keneen samaistun aasissa? Tykkään kyllä siitä, että sarja on arvoiltaan ja asenteiltaan suoraselkäisen japanilainen, kuten diggailen myös niiden perinteisyydestä, mutta en innostunut hahmojen vastauksista siitä, mitä on loppupeleissä menestys: pidin niitä vaisuina. Aasin ja Retsukon roolit eivät täten draamavalossa iskeneet yhtä paljon kuin silloin, kun Retsuko seurusteli umpitylsiön kanssa, mutta toisaalta oli sinänsä kiintoisaa nähdä mihin sarja venyy, jos hyväksi havaitulle kokeillaan joskus jotain muutakin.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu