vallu_87

vallu_87

Tähtääjä, 43 fania

Toimintaa!!

1

Desperado (1995)

Tämä kyllä tarjoaa kaikkea mitä jumaloin: Yliampuvaa toimintaa, verta, huumoria ja loistavaa kitaramusiikkia. Ja Salma Hayekin.

Desperado rating 3,82

2

Taistelija (1982)

Taistelija rating 4,22

3

Predator - saalistaja rating 4,08

4

Face/Off - kahdet kasvot rating 3,85

5

Täydellinen sotilas (1992)

Tällä Unisolilla ja meikäläisellä sattuu olemaan miltei kaksi vuosikymmentä kestänyt historia. Vuodet ovat vieneet osan pois, mutta edelleen helvetin viihdyttävää ja veristä toimintaa. Vaikka Van Dammen sankari-status uskollisena ja hiljaisena koiranpentuna/tappokoneena luulisikin olevan ihailtavaa, olen aikanaan yhtenä maailman suurimmista Van Damme-faneista huolimatta pitänyt tätä aina enemmän Dolphin elokuvana. Lapsenakin pistin tämän aina hyllyyn sinne Aänettömän tappajan viereen, kauaksi muista Van Damme-leffoista. Dolppa nyt vain sattuu olemaan helvetisti brutaalimpi ja hauskempi hahmo. Ps. Van Dammen pyllytyskohtaus ei antanut armoa tälläkään kertaa. Oikeastaan vain paheni, kun teräväpiirtona näki.

Täydellinen sotilas rating 3,28

6

The Rock - paluu helvettiin rating 3,91

7

Commando (1985)

Kyllä tämä upposi taas pitkästä aikaa. Ilman Machoilevia one linereita, paineilma-heittimiä ja kartongista tehtyjä rakennuksia elokuva ei olisi yhtä viihdyttävä.

Commando rating 3,82

8

Robocop (1987)

Robocop rating 4,10

9

The Transporter rating 3,33

10

Boondock Saints - Etelä-Bostonin enkelit rating 4,08

11

Highlander - kuolematon rating 3,66

12

Invasion U.S.A. (1985)

Loistavaa kasariactionia tai aivotonta kohellusta. Ihan miten vain tahtookin tulkita. Ehkä kuitenkin jo liian tahattomalle linjalle mennään. Tiettyyn mielentilaan ihan sopiva leffa.

Invasion U.S.A. rating 3,34

13

Väkivallan vihollinen 3 (1985)

Bronson elementissään salakavalana korttelikostajana, joka jakelee rangaistuksia New Yorkin pohjasakalle. Nautittavaa toimintaviihdettä edeltäjiään kevyemmässä ja humoristiemmassa näkemyksessä. Väkivallan vihollinen on tässä pätkässä ultra-väkivaltainen.

Väkivallan vihollinen 3 rating 3,61

14

Delta Force 2: Huumeviidakko (1990)

Hyvä ja viihdyttävä bodycount-paukku, jossa on paukuttelua ja mäiskintää sopivassa suhtessa ja vieläpä riittävissä määrin. Ei ehkäpä kelvollinen jatko-osaksi, mutta hyvänä spin-offina tämä jää mieleen.

Delta Force 2: Huumeviidakko rating 2,70

15

Pako Absolomista (1994)

Ajattelin tittelillä "Pako tulevaisuuden vankilasta" hieman moderninpaa asetelmaa, mutta onneksi homma johti suurelta osin harhaan. Tulevaisuudessa ollaan joo, mutta onnekseni sain huomata ettei alun scifimäisyydestä löytynyt ensimmäistäkään valomiekkaa tai laser-pistoolia.. Alun näyttävyyden jälkeen palataan aivan kirjaimellisesti ruohojuuri-tasolle ja vanhat kunnon apokalyptiset maisemat seivästys/pärekorihattu/puukko-touhuineen pitävät ihokarvat pystyssä. Cambellin elokuvissa tyypillistä tyhjäkäyntiä on jonkun verran taas, mutta ei isommin. Liottaa en ole ennen varsinaisena toimintasankarina nähnyt, mutta noin vittumaisen näköinen mies sopi rooliinsa täydellisesti. Lance Henriksen meni taas kerran tekemään Lancehenrikseenit ja taipui lopussa jälleen kerran kuolon syliin. Purentavikainen Kevin Dillon oli heikoin lenkki kitisevänä teininä, mutta vittumaisuuden ilmentymä, Ray keksi siihenkin asiaan hyvän ratkaisun.

Pako Absolomista rating 3,03

16

Taken (2008)

Taken rating 3,87

17

The Expendables rating 3,50

18

Luodinkestävä (1988)

Erittäin toiminnallista meininkiä koko keston läpi. Tarina aukeaa 10 minuutin jälkeen, jolloin se jätetäänkin sitten sivummalle. Buseyn kaikki 44 tappoa ovat äärimmäisen viihdyttäviä ja ajankuvan mukaisia. Huumoria piisaa ja Garyn ruutukarisma on ihailtavan miehekästä meininkiä. Danny Trejokin kävi räjähtämässä alussa. Parasta pitkään aikaan.

Luodinkestävä rating 2,82

19

Perfect weapon - Täydellinen ase (1991)

Speakmanin leukakivekset eivät olleet vielä kunnolla laskeuneet tässä uransa parhaassa mäiskintämämmissä, jossa kivenkovan roolinimen omaava Jeff (Jeff) kusee öljyä ja paskantaa luoteja. Meininki on vauhdikasta nyrkeistä ja ratista käsin. Jeff soittaa yakuzapaskiaisia kuin rumpuja. Tuttuja näyttelijöitä vilahtaa siellä täällä. Elokuvan ainoan litsarin ja sylkäisyn ansaitsee Blood & Bonestakin tuttu vinku-intiaani Dante Basco, jonkä rooli on hyvin samankaltainenkin kuin edellämainitussa.

Perfect weapon - Täydellinen ase rating 3,06

20

The Raid: Redemption (2011)

Yksi viime vuosien parhaimmista toiminta-elokuvista. Yksinkertainen idea toimii vain ja ainostaan toiminnan tasolla, jossa elokuva todellakin on koko ajan. Toiminta ja koreografiat ovat aivan omaa luokkaansa. Myös mukavan verinen filkka on. Jos olet kyllästynyt supersankareihin ja kaipaat veristä toimintaa, niin tässä sitä on.

The Raid: Redemption rating 3,71

21

No Retreat, No Surrender 2: Raging Thunder (1987)

Viihdyttävää kasariräminää musiikkeineen päivineen. Taistelut tehty intohimoisesti ja pikkuviosta piittaamattomasti.

No Retreat, No Surrender 2: Raging Thunder rating 3,92

22

El Gringo (2012)

Robert Rodriguezin elokuvien tapaan veristä toimintaa ja modernia westerniä.

El Gringo rating 3,23

Profiilin tiedot

TOP-listat

Teemat