vallu_87

vallu_87

Tähtääjä, 43 fania

Martial arts-leffat TOP-50

1

Kiss of the Dragon rating 3,26

2

Lohikäärmeen kidassa rating 4,00

3

Kill Bill: Volume 1 rating 4,08

4

Ong-Bak (2003)

Huikeita taisteukohtauksia, mutta valitettavasti ei juuri mitään muuta mielenkiintoista.

Ong-Bak rating 4,11

5

Kickboxer (1989)

Jean Clauden ehkä paras elokuva koskaan. Kuvasto on hölmön ihailtavaa ja simppeli tarina inspiroiva. Hyvän fiiliksen elokuva muutenkin. On toki menettänyt arvoaan vuosien saatossa, mutta jokin voima se tässä vetää puoleensa vieläkin.

Kickboxer rating 3,36

6

Bloodsport - viimeiseen asti (1988)

Viihdyttävää mäiskettä alusta loppuun. Jean Clauden näyttely on jäätävän hyytävää, mutta jalka nousee korkeamalle kuin muiden, ja se on kai se pääasia. Raymond Jacksonin pää kestää kyllä hienosti iskuja.

Bloodsport - viimeiseen asti rating 3,71

7

The Legend of Drunken Master (1994)

Jackieta parhaimmillaan. Taistelut hiottu erittäin näyttäviksi ja muutama ihan hauskakin heitto siinä tulee Jackien suusta. Toki huumori on Itämaisen simppeliä, mutta koristaa elokuvan sanomaa juuri oikealla tavalla. Dubbaukset ovat aivan peestä, mutta väliäkö sillä. Eipä ole muissakaan Jackien filmeissä nuo ihan parhaimmasta päästä.

The Legend of Drunken Master rating 3,79

8

Danny the Dog (2005)

Danny the Dog rating 3,63

9

The Protector (2005)

Heikon tarinan draamallinen puoli ei sen kummemmin vakuuta. Kohtaukset jäävät ikävästi viimeistelyä vaille. Ne toiset kohtaukset sitten taas, nimittäin TAISTELUKOHTAUKSET ovat silkkaa parhautta alusta loppuun. Kaikki on hiottu viimeistä vääntöä myöden kuntoon. Tony Jaa nostatti pisteitänsä silmissäni huomattavasti. Tässä on todellinen uuden sukupolven Bruce ja Jackie.

The Protector rating 3,97

10

Drunken Master rating 3,38

11

Teräskehä 2 (2006)

Viihdyttävää mättöä niille kenen sisällä asustelee pikkuinen poika.

Teräskehä 2 rating 3,54

12

SPL - Hong Kong Force (2005)

Yksi parhaimmista Honkkarielokuvista vuosiin. Juoni on mukavan ohut, mutta hahmoihin on panostettu tarpeeksi taustaa. Koreografiat ovat sopivan modernisoituja nykyaikaan.

SPL - Hong Kong Force rating 3,63

13

Taistele! (1998)

Kun Jackie pääsee vauhtiin, häntä ei voi enää pysäyttää.

Taistele! rating 3,40

14

Voittamaton isku (1989)

Jos haluaa voittaa, sitä ennen on voitettava itsensä ja omat pelkonsa.

Voittamaton isku rating 2,97

15

Ip Man (2008)

Taistelujaksot paranivat loppua kohden parempaan ja brutaalimpaan suuntaan. Muutamia pikkujuttuja halveksin liittyen lähinnä painovoimaan. Yenin kahdesta ilmeestä se hymyilevä on parempi tässä tapauksessa. Draamallisesti leffa ei meikäläistä mitenkään erityisemmin koskettanut, vaikka musiikillakin yritettiin luoda tunteellista tunnelmaa.

Ip Man rating 3,89

16

The King of the Kickboxers (1990)

Perinteitä kunnioittava parodinen potkuooppera.

The King of the Kickboxers rating 3,83

17

Eastern Condors rating 3,94

18

Undisputed III: Redemption (2009)

Scott Adkinsin pääsylippu isojen tähtien taivaalle.

Undisputed III: Redemption rating 3,82

19

U.S. Seals 2 (2001)

Ex-Seal. Terroristit. Kuulostaako tutulta?

U.S. Seals 2 rating 3,07

20

Shootfighter (1993)

Jatko-osaansa hieman viihdyttävämpi tekele. Taistelut olivat suht hyviä ja erilaiset aseet toivat väriä kamppailuihin. Muutama erityisen raakakin ihonrepeämä mahtuu kuvitukseen. Alun ja lopun mättöjä lukuunottamatta, Bolo on pari minuuttia siellä sun täällä nyökkäämässä ja räpsäisemässä silmiään.

Shootfighter rating 3,13

21

Drive - ajojahti (1997)

Mark Dacascos hoitaa nasevien repliikkien sijaan potkut ja iskut oikeisiin osotteisiin jatkuvalla syötöllä.

Drive - ajojahti rating 3,57

22

The Raid: Redemption (2011)

Yksi viime vuosien parhaimmista toiminta-elokuvista. Yksinkertainen idea toimii vain ja ainostaan toiminnan tasolla, jossa elokuva todellakin on koko ajan. Toiminta ja koreografiat ovat aivan omaa luokkaansa. Myös mukavan verinen filkka on. Jos olet kyllästynyt supersankareihin ja kaipaat veristä toimintaa, niin tässä sitä on.

The Raid: Redemption rating 3,71

23

No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers (1990)

Naurettavan ihailtavaa näyttelyä, komeita spagaattipotkuja ja ihania äänitehosteita loppuun saakka. Mikrofoneja vilahtaa kuvissa melkein yhtä paljon kuin Amerikan lippuja.

No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers rating 3,83

24

Capoeira - tappamisen taito (1993)

Pitkitetty liikuntatunti omaperäisestä ja monijakoisesta taistelulajista. Ihailtavaa fyysisyyttä on saatu purkkiin mukava määrä. Dacascos & kumppanit tekevät varmaa työtä ainakin silloin, kun jalat ovat ilmassa. Tarinan tasapaksuus ja volttipotkuttelun määrä saa kuitenkin itseni väkisinkin kaipaamaan luiden rusahtelua ja veritahroja.

Capoeira - tappamisen taito rating 4,10

25

Fists of Iron (1995)

Kelvollisia taistelukohtauksia on mukava määrä. Art Camatcon koreografia on tällä kertaa näppärä ja teräviä potkuja puhtaita leikkauksia näkyy mielinmäärin. Worth ei näyttelijänä ole pahvinpalasta parempi, mutta onhan voltteja hyppivä koirakin viihdyttävä, joten miksei Worth olisi? Tarina samaa kuraa kuin aina ennenkin.

Fists of Iron rating 3,50

26

Bloodfist II (1990)

No nii! Tämä oli jo paljon piristävämpi tapaus kuin Verinyrkin ensimmäinen osa. Kaikkea on enemmän, ja se on parempaa. Juoni, veri, koreografiat ja jopa Donin näyttely on kehittynyt aivan ihmeen paljon. Donin hillityn simppeli kierrepotkuhelvetti saa hieman vaihtelua, sillä mukana muitakin todella päteviä taistelijoita esim. Tim Baker.

Bloodfist II rating 2,75

27

Hidden Tiger (1996)

Tae Bo- jumppavideoiden keksijä Billy Blanks vetää tässä pienen budjetin mutta isojen miesten Karate Kidissa kaikenlaisia katoja ja punnerruksia dojossa, getossa, lumessa, hiekalla, vedessä, vuoren päällä ja jopa luolan sisuksissa. Meininki on Kickboxermaisen hikistä ja lihaksikasta. Burn it, Billy.

Hidden Tiger rating 3,00

28

Forced to Fight (2011)

Perinteitä kunnioittava tappelufilmi (tai vaihtoehtoisesti muita alan teoksia armottomasti kopoiva pätkä) Ihan kumpi vaan sopii mulle. Forced to Fight ei yritäkään olla mitään muuta kuin muutaman draamaisen kohtauksen säestämää lihatiskijumppaa. Ihailtavaa huomata, ettei Gary ole kehittynyt näyttelijänä piiruakaan, vaan keskittyy edelleen siihen mitä parhaiten osaa. Weller on naamataulunsa puolesta kaikin puolin sopiva rumilus äkäisen häijyn paskiaisen rooliin.

Forced to Fight rating 3,00

29

Green Street 3: Never Back Down (2013)

Tämä kolahti jotenkuten täysillä. Elokuva yhdistää onnistuneesti Englannin pubikultturia ja Rocky Balboa- tyylistä perinteitä kunnioittavaa tappeludraamaa treenimontaaseineen ja jopa soundtrackin kautta. Adkins on kickboxaajien kuningas tällä vuosikymmenellä, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Green Street 3: Never Back Down rating 3,17

30

Ninja: Shadow of a Tear (2013)

Scott Adkinsin paluu Caseyn rooliin oli tällä kertaa vähän räväkämpi tapaus. Hahmon siloposkisuus ja kiltteys on muuttunut enemmän raivotautisemmaksi, mikä muuttaa edes hieman asetelmia mielenkiintoisemmaksi. Tarina oli jo trailerin perusteella täysin selvä ja yllätyksetön, mutta David Whiten kynästä ei ole oikein muunlaista settiä koskaan tullutkaan.Toimintajaksoja riitti jo ehkä hieman liikaakin, mutta jos homma on noin hyvin hallussa, niin mitäs sitä pidättelemään. Adkinsilta vaadittiin jälleen paljon fysiikkaa ja pitkiä otoksia. Koreografia yritti jokaisessa otoksessä yhtä hyvä, kun parhaat paukut olisi ollut parasta jättää piiloon loppua varten. Kosugi Jr. teki ehkä hieman odotettua pienemmän roolin, mutta näyttelyn taso olikin sitä luokkaa että ehkä olikin vähän parempi antaa miehen puhua enemmän miekan kieltä.Verta oli todellä niukalti tarjolla, vaikka toisaalta olikin helpotus olla näkemättä ykkösen tapaan rumaa digitaalista verta. Muutenkin tekninen toteutus äänitehosteita myöden oli huomattavasti laadukkampaa.

Ninja: Shadow of a Tear rating 3,46

31

China O'Brien 2 rating 3,83

32

Superfights (1995)

Brandon Gaines on Scott Adkinsin kaltainen karate-automaatti, jonka hilpeä huitominen vie miehen varastohommista Showpainin kaltaiseen taistelumaailmaan. Rahat ovat isoja, mutta Superotteluiksi kutsutut yhteenotot ovatkin vain pala totuutta. Hommaa pyörittävä ilkeä ylipirteä pukumulkku, Keith Vitali pyörittää kehän ulkopuolella taistelijoineen myös suurta huumebisnestä. Taistelusankarin roolista unelmoivaa Gainesia ei huumepolitiikka kiinnosta. Vanhan ja viisaan chi-oppisopimuskoulutuksen ryydittämänä, Gaines ryhtyy taisteluun työnantajaa vastaan. Homma toimii yhtiön itsetietoisen ironian ja nerokkaiden koreografioiden vuoksi jälleen onnistuneesti. Hahmot vetävät roolinsa jälleen ylinopeudella, joten juonikin menee pikakelauksen tavoin turhia hukkaamatta. Komiaa.

Superfights rating 3,50

Profiilin tiedot

TOP-listat

Teemat