tepi

tepi

Käyttäjä, 3 fania

tepin TOP-lista

1

007 Skyfall (2012)

Siinä missä pahaa megalomaniaa poteneet brosnanin bondit alkoivat maistua puulta kolmen leffan jälkeen, craigilla on saman verran tehtyään vielä paljon annettavaa kuuluisan agentin roolille. Tällä kertaa Bond joutuu kaitsimaan M:n mustaa lammasta. Alussa on moottoripyörä takaa-ajoa, junan päällä tappelua.Omat koirat purevat, tosin vahingossa ja Bondille ehditään jo järjestelemään muistopuheita.Ryminää ja räiskettä piisasi mikä myös johtui elokuvateatterin terävästä äänentoistosta. kaiuttimet olivat sijoitetut kankaan yläreunaan. Sieltä ainakin se suurin mökä lähti.Näyttelijät suoriutuvat hyvin rooleistaan.Arvosanat : . Craig...................JB..............10 tasaisen varma Judi dench...........M..............10 loppu nostaa pisteitä. Whishaw.............Q.................9 tuttu piikittely JB:n kanssa Ralph Fiennes....G.mallory.....8 harmaa virkamies Naomie Harris.....eve..............7 kelpo bond tyttö Javier bardem.....Silva............7 peruspahis Brosnann hahmo sijoittui johonkin Conneryn ja Mooren välille. karski ja lipevä, romanttista höttöä ja teknoleluja. samaa kaavaa toistettiin neljän leffan verran.Daniel Craig on luonut oman näköisensä Bondin. kaavaa uudistettiin. Joku voi sanoa että bond ei ole enää Bond. Annetaan craigin vielä tehdä muutama rooli mestariagenttina ennen kuin ikä tulee vastaan. Joskus nämäkin elokuvat loppuvat.Jos se seitsemäs bond-näyttelijä toisi hienolle sarjalle sen viimeisen pisteen.

007 Skyfall rating 3,75

2

Hitchcock (2012)

Anthony Hopkins ja Helen Mirren loistavat tässä hyvintehdyssä pikkuleffassa. Leffa kertoo psycho-elokuvan tekemisestä. Sen synnytystuskista ja viiltävää sarkasmia viljelevästä pariskunnasta Hitch ja Alma. Se kuinka he pistivät talonsakin pantiksi jotta elokuva valmistuisi. Ensiesitys oli fiasko, mutta paranneltu versio sai yleisön kirkumaan Hitchin heiluttaessa ilmaveistä näyttämön takana. Leffan hahmoissa ei ole sorruttu karikatyyrimäisyyteen, vaan he ovat uskottavia ja herkullisesti luotuja. Mustasukkkaisuus rehottaa, kun Hitch huomaa vaimonsa vieraileen turhan usein toisen miehen luona, toisin vain auttelemassa kässärin laatimisessa. Sarjamurhaaja Ed Geinistä tulee Hitchin alter ego ja raivoisa suihkukohtaus ohjaajamestarin heiluttaessa veistä vain lisää tunnelmaa.Myös Hitchin leikkisä luonne paljastuu kun hän piilottaa Norman Batesin äidin Lila Crainin pukuhuoneeseen. Sekä Elmer-vitsi. Muihin osiin on saatu hyvä kaarti ei siiitä sen enempää, joten tämä mukava ja sympaatinen elokuva saa neljä (4) tähteä. .

Hitchcock rating 3,35

3

Pawn Sacrifice: Kohtalokas siirto (2014)

Draamassa käydään läpi kuulun shakkimestarin vaiheita aina lapsuudesta asti, jolloin Regina-äiti jo istutti pieneen Bobbyyn ajatuksia heitä tarkkailevista pahoista ihmisistä. Lapsinäyttelijät ovat vakuuttavia ja täysi-ikäistä (?) James Fischeriä näyttelee omalla sydänverellään Tobey Maguire. Rooli on haastava mutta Maguire kyllä suoriutuu siitä mahtavasti. Hän apinoi esikuvansa kävely- ja puhetyyliä liki täydellisesti. Jos oikea Bobby ja tämä kopio asetettaisiin vierekkäin. oikean tunnistaisi vain siitä että tämä nauraisi.Fischerin vastavoimana toimii Neuvosto-shakin työjuhta Boris Spassky, jota Liev Schreber esittää erinomaisesti. Shakin MM-ottelun kuvaamiseen käytetään elokuvasta yli puolet, joten sen kaikki käänteet tulevat varmasti esitellyksi. Vainoharhaisen shakkineron myöhempiä vaiheita seuratessaan leffa muuttuu dokumentiksi mutta se ei vähennä elokuvan arvoa. Tämän voi katsoa myös vaikka peli ja sen historia olisivat katsojalle täysin tuntemattomia. On se ainakin nostalgia-trippi 60- ja 70-luvulle kylmän sodan aikaan sen ajan musalla höystettynä.

Pawn Sacrifice: Kohtalokas siirto rating 3,44

Profiilin tiedot

TOP-listat