sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (1)

23.10.2016 klo 23:40

Sorjonen: 1. tuotantokausi

Ville Virtanen todistaa olevansa yksi parhaista suomalaisista näyttelijöistä. Toki hahmokin on hyvä, mutta Virtanen tekee itse poliisi Kari Sorjosesta pienillä jutuilla käsikirjoitusta paremman hahmon.

Sorjosen vaimoa näyttelevä Matleena Kuusniemi ja Sorjosen poliisikollegat on kaikki riittävän hyviä rooleissaan. Muiden poliisien hahmoja olisi voinut esitellä enemmänkin. Sarjan pari nuorta naisnäyttelijää on ajoittain yllättävänkin hyviä. Ilman viimeisen tarinan epätasaisempaa suoritusta Sorjosen Janina-tyttöä näyttelevää Olivia Ainalia olisi voinut kehua paljon enemmän.

11 jaksoon mahtuu käsikirjoituksellisesti pari heikompaakin jaksoa, mutta sarja alkaa ihan hyvin 3 jaksoa kattavalla Nukkekoti-tarinalla. Sitä seuraavat Sudenkorento (2 jaksoa) ja Raivotar (2 jaksoa) oli idealtaan heikompia. Nuorison huumebisnes ja koiratappelut oli vähemmän kiinnostavia. Kahden jakson Nainen järvessä oli tarinan lähtökohdilta ennestään näkemätöntä nordic-noiria. Vastaavaa ei varmasti ole ollut ruotsalaisissa (Wallander), norjalaisissa (Varg Veum) tai tanskalaisissa (Silta) sarjoissa. Kauden päättävä Loppupeli oli oikein mainio. Ei ennalta-arvattava ja monimukaisempi kun olisi osannut ennustaa.

Lappeenranta on tapahtumapaikkana ja sijainniltaan hyvinkin Silta-sarjan tyylinen kahden eri maan "rajapaikka". Välillä tuntui että kaikki rikokset johtuivat tai ainakin liittyivät venäläisiin. Hahmojen sie ja mie -murre alkoi ärsyttämään loppuakohden todella pahasti. Lukuisista ilmakuvista plussaa. Hienoja maisemia saatu kuvattua kuvauskopterilla.

rating 70,000

Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat