sulo

sulo

Käyttäjä, 107 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (223)

09.11.2018 klo 00:12

Baywatch

Olemattomiin odotuksiin nähden yllätti positiivisesti. Ei ollutkaan vain kauniiden ihmisten patsastelua yhdistettynä myötähäpeällisiin yrityksiin näytellä jotain muuta kun liikkuvaa Elloksen uimapukunumeroa. Turha tästä on mitään syvällistä tai erityisen nerokastakaan hakea. Juoni on hyvin perus, mutta huumori pelastaa paljon. Arvostan pippeli vitsejä ja muita hävyttömyyksiä. Tekijöiltä oli täysin oikea valinta olla ottamatta elokuvaa liian tosissaan ja käyttää alkuperäisen sarjan älyttömyyksiä omaksi hyödykseen.

Dwayne Johnson on Mitch Buchannon. Alkuperäistä Hasselhoffin Mitchiä tummempi ja karvattomampi. Ainakin päästä. Zac Efron näyttelee rannalle ja hengenpelastajien joukkoon päätyvää ylimielistä uintimestaria, joka on ultimaattisen teamplayer/kaikkienkaveri Mitchin vastakohta. Samalla kun punauikkarinen porukka selvittää rannalla isoja ja pieniä ongelmia, opettelee Efron "joukkuepelaamisen" alkeita. Osa alkuperäisen sarjan hahmoista on saanut elokuvaan ihan muodollisesti pätevän seuraajan. Näytellä ei tarvinnut osata sarjassakaan, eikä tässä mitään ihmeellistä tarvinnut esittää.

rating 60,000

03.09.2018 klo 22:17

Through the supermarket in five easy pieces

Tanssilyhäri perheestä, joka menee kauppaan on ideana hyvä ja mielenkiintoinen. Halusin nähdä miten se on toteutettu.

Alku oli lupaava. Kohtaus autossa ja yhdessä eteneminen kaupassa oli vielä mielenkiintoista, mutta sen jälkeen taidettiin tanssi unohtaa. Perheen tyttö sentään tekee jotain, mutta isä, äiti ja varsinkin poika unohtavat olevansa tanssielokuvassa.

Perheen nuorimman lapsen, kärryissä istuvan tarkkailijan potentiaali hukataan pahasti. Kännykällä pelaavaan pojan tehtävänä on ilmeisesti olla lyhärin musiikin lähde ja sitä olisi voinut oikeasti hyödyntää. Teknologinen piippailu sopi hyvin elokuvaan, mutta liikkeet olisi voinut sovittaa paremmin siihen.

Kaupassa kuuluva kuulutus "Kauppa sulkeutuu 15 minuutin kuluessa" olisi voinut oikeasti olla lyhärin kesto siitä kohdasta eteenpäin ja liikkeet olisivat voineet nopeutua loppua kohden. Ostosten tekijöiden kiire, tuska ja vitutus olisi voinut lisäääntyä hetki hetkeltä ja perheenjäsenet kadota toisiltaan hyllyjen sekaan. Huoli ehtimisestä, toisista ja että kaikki tulee hankittua olisi pitänyt näkyä. Lyhäri olisi voinut päättyä hengästyttävään syöksymiseen kassallle ja muiden perheenjäsenten alkaessa latoa ostoksia hihnalle, olisi toinen vanhemmista voinut huomata nuorimman puuttuvan. Entistä nopeampi paluu etsimään ja viimehetken ehtiminen olisi ollut nykyistä loppua parempi. En ymmärtänyt miksi yhdelle perheenjäsenelle kävi niin kuin kävi.

En ole tanssitaiteen asiantuntija ja varmasti tässä jollain jokin ideakin oli, mutta toteutus olisi voinut olla paljon, paljon onnistuneempikin. Through the supermarket voitti 26 ehdokkaasta 50000e tuotantotukea itselleen ja yksi perusteluista oli tämä "Rahoituksen pyrkimys on tarjota mahdollisuus ilmaisun kehittämiseen ja tuottaa sellaista sisältöä, joka herättää kiinnostusta perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin." Kiinnostusta ehkä herättääkin, mutta ei sen toteutus ainakaan perinteistä tanssielokuvayleisöä laajemmin säväytä.

Hävettää tuen myöntäjien (olisi pitänyt selvittää tarkemmin mitä tekijät aikovat tehdä ja osata sanoa EI) ja lyhärin tekijöiden puolesta. Olikohan tässä edes käsikirjoitaja, koreografi alisuoritti ja ohjaaja hukkasi tilaisuutensa tehdä jotain oikeasti hyvää ja ihmisiä kiinnostavaa.

rating 30,000

31.07.2018 klo 23:42

The Wall

Positiivinen yllätys. Toimiva elokuva verrattain yksinkertaisella idealla ja vain yhdessä kuvauspaikassa. Vihollisen tarkka-ampuja pitää haavoittunutta sotilasta jumissa kivimuurin takana. Jotenkin pitäisi selvitä.

rating 70,000

31.07.2018 klo 23:40

Message from the King

Chadwick Bosemanin (Black Panther) näyttelemä Jakob King tulee Etelä-Afrikasta asti Amerikkaan etsimään siskoaan, jonka epäilee olevan ongelmissa. Omassa maassaan Jakob on oppinut kaikenlaisia käytännöllisiä tapoja toimia rikollisten kanssa.

rating 60,000

31.07.2018 klo 23:39

Death Wish

Parasta Bruce Willistä pitkään aikaan! Tykkäsin että Brucen ammatti oli muutettu originaalin arkkitehdistä lääkäriksi. Ammatti vaikutti juoneenkin positiivisesti. Tarkkaan en muista originaalia, mutta epäilen että Bronsonin näyttelemä kostaja/arkkitehti käytti hirveästi ammatillista osaamistaan pahisten tappamisessa. Ei heittänyt ketään harpilla, tai lyönyt viivottimella.

rating 70,000

31.07.2018 klo 23:38

Mutta kuka murhasi Harryn?

Hitchcockin "komedia", josta en erityisemmin välittänyt. Harry on kuollut metsään ja useammallakin ihmisellä on ollut motiivi ja mahdollisuus hänen listimiseensä. Elokuvassa selvitellään kuka sen teki ja miten tilanne kääntyisi kaikkien, paitsi Harryn kannalta edulliseksi. Ilmeisesti se olikin elokuva idea, että kukaan elokuvan henkilöistä ei erityisemmin reagoi uskottavasti ruumiiseen. Se haittaa, että siitä joutuisi kiinni, mutta eipä kuollut ihminen hetkauta muuten. Psykopaattejako kaikki olivatkin? En ihmettele yhtään, että yleisö ei lämmennyt.

rating 50,000

31.07.2018 klo 23:37

Kulti, kutistin meidät

Kolmas osa kutistuskoneen "uhriksi" joutuvista ihmisistä ja nyt on vuorossa keksijä itse vaimoineen ja sukulaisineen. Aikaisemmin on pienennetty ja isonnettu perheen lapsia.

Tykkään näistä ns. trikkikuvatuista seikkailuista, missä tapahtumapaikkana ei tarvitse ollaa mikään erityisempi, kun perheen oman talon eri huoneet omine erityispiirteineen. Eri perspektiivistä katsottuna rappuset ja hämähäkit tuottaa ihan riittävästi haastetta seikkailuun. Honey, we shrunk ourselves! menee ajoittain vähän liiankin höpsöttelyksi ja ei olisi haitannut jos ongelmiin olisi suhtauduttu hieman vakavammin ja kaikki ei olisi ollut ohi niin nopeasti/helposti. Lastenelokuva kuitenkin kyseessä, joten tämä nyt on tämmöinen.

rating 50,000

04.07.2018 klo 15:08

Black Shampoo

Black Shampoo (1976) elokuvassa toteutuu kaikki blackspoitationin tunnusmerkit. Tummaihoinen on sankari ja vaaleaihoinen on pahis. Sankari on miehekäs ja himokas. Naispuoliset henkilöt oikein jonottavat saamaan palvelua funkin soidessa taustalla.

Mr. Jonathan (John Daniels) omistaa hiussalongin, jossa hän hoitelee enemmän asiakkaita, kun heidän hiuksiaan. Uusi vastaanottoapulainen Brenda (Tanya Boyd) on ongelmissa entisen miesystävänsä kanssa, joka sattuu olemaan myös väkivaltainen rikollispomo.

John Daniels ja Tanya Boyd eivät osaa näytellä. Useita Danielsin kohtauksia olisi voinut leikata reilusti. Kaikki siirtymät, autolla ajamiset, metsässä juoksemiset yms. oli tuskallisen tylsiä ja ylipitkiä. Luultavasti vain siksi mukana, että musiikkia päästiin soittamaan melkein koko kappale.

Paljasta pintaa näytetään reilusti ja jopa Daniels vilauttaa vehjettään. Kaikille jotain. Tykkäsin musiikeista ja joistakin kuvakulmista. Päähenkilön naaman näkyminen peruutuspeilistä on aika klishee, mutta tähän se sopi ja oli aikas cool. Kohtaus toki pilattiin liian pitkällä kestolla ja parilla turhalla leikkauksella. Juoni oli perustylsä. Pahisten raakuudet ja kielenkäyttö Mr. Jonathanin kollegoita kohtaan nykystandardeilla täysin sopimatonta.

HUOM! Spoiler-kappaleet, joissa yhteenveto koko elokuvasta!

Mr. Jonathan pesee naisen hiuksia ja se tuntuu naisesta todella mukavalta. Siis todella, todella mukavalta. Niin mukavalta että seuraava asiakas ei jaksa odottaa ja vaatii Mr. Jonathanin kotikäynnille. Kun Jonathan saa työt tehtyä hän on heti lähdössä kotikäynnille. Hän kyselee Brenda -vastaanottoapulaiselta vain asiakkaan iän. Millään muulla ei ole väliä ja sitten vaan fööni tanassa kohti töitä.

Asiakkaan kotona on vastassa kaksi himokasta tytärpuolta ja äitikin osallistuu omalla vuorollaan. Sillä välin pääpahiksen apulaiset löytänyt Brendan tiskin takaa. Hän lupaa soittaa pääpahikselle illalla ja sitä ennen Mr. Jonathan vie Brendan illalliselle ja sehän tiedetään mihin se johtaa. Mr. Jonathan oli päivän aikana ainakin 4 eri naisen kanssa ja pesi yhdet hiukset. Normipäivä toimistolla?!

Brenda pakotetaan pahiksen luo ja sanomaan Jonathanille, että hän on mielummin siellä. Jonathan masentuu, koska Brenda oli varmasti se paras kaikista. Jonathan menee mökilleen pelaamaan bilistä. (!?!) Brenda onkin vain sanonut mitä pahis halusi, koska ei halunnut vaarantaa kenenkään terveyttä. Brenda karkaa pahiksen muistikirjan kanssa. Missasin mitä vihkosessa on. Ehkä jotain tärkeää, koska pahikset haluaa sen takas.

Mökin sijainti selviää kiduttamalla Jonathanin homo-kollegaa tunkemalla jokin ”hiustenkäherrin” hanuriin ja haukkumalla fäkiksi. Mökillä juostaan ihan liian pitkään karkuun. Lopulta Jonathan kyllästyy Brendan avuttomaan liikkumiseen ja pistää moottorisahan laulamaan. Puolialasti (vyötäröstä alaspäin nude) on vaikea juosta kivikoissa. Pahiksia sahataan ja the end.

rating 40,000

07.01.2018 klo 18:53

Armstrong

Sisältää runsaasti tahatonta komiikkaa ja älyttömyyksiä. Järjellä ei ole mitään tekemistä, kun Menahem Golan ohjaa.

Törmäilevissä autoissa ei ole kuljettajaa, ruumiit räpsyttelevät silmiä ja liikuttelevat jalkoja. Ei haittaa, kun tehdään toimintaa!

Elokuvan parasta antia on nakuileva Kimberley Kates, jonka Golan laittaa juoksentelemaan n. vartiksi märässä paidassa.

Pääosahemmo Armstrongin (Frank Zagarino) pökkelyydelle vetää vertoja vain ponihäntäinen pahis Ponytail, Tarzan tv-sarjassakin näytellyt Joe Lara. Golan nättelee itse Venäjän presidenttiä!

Elokuvana hirveää sontaa, mutta Golanin tuotantoa arvostaville pakko katseltavaa.

rating 50,000

10.09.2017 klo 22:47

What Happened to Monday

Norski-roskan kuningas, Kill Buljon ja Dead Snown ohjannut Tommy Wirkola on päässyt ohjaamaan toiminnallista scifiä Netflixille.

Tulevaisuudessa pitää rajoittaa ihmisten määrää, joten joka perheessä saa olla vain yksi lapsi. (Kiinassa vastaava laki oli oikeasti voimassa vuosikausia. Nykyään taitaa saada olla jo kaksi lasta.) Tässä elokuvassa perheiden muut sisarukset jäädytetään parempia aikoja odottamaan.

Willem Dafoen näyttelemä isoisä ei halua että tytölleen syntyneistä seitsemästä identtisestä sisaruksesta kuusi päätyisi jääpuikoksi, joten hän ratkaisee asian piilottamalla tytöt ja jokainen pääsee vuorollaan ulos asunnosta. Monday maanantaisin, Tuesday tiistaisin jne. Kaikilla on oma persoonallisuus, omat vahvuudet ja heikkoudet. Ollessaan ulkona kaikilla tytöillä on kuitenkin yksi ja sama henkilöllisyys. Kaikki pukeutuvat samallalailla ja tekevät samaa työtä jne. Eräänä iltana Monday ei tule kotiin ja muiden pitää selvittää mitä on tapahtunut.

Noomi Rapace näyttelee hyvin kaikkia seitsemää siskosta. Kaikki hahmot ovat erilaisia, vaikka jotkut siskoista onkin aika väkinäisesti kirjoitettu erilaisiksi, esim. yksi on kliseinen nörtti, yksi liioitellun butch ja yksi huumeilla maustettujen kakkujensyöjähippi. Teknisesti seitsemän hahmoa, joita kaikkia näyttelee sama henkilö on toteutettu erittäin hyvin. Kaikki hahmot näkyvät ajoittain saumattomasti samaan aikaan kuvissa. Tulevaisuudessa sama näyttelijä voisi näytellä elokuvan kaikki roolit? ;) Tekniikka ei ainakaan sitä rajoita.

What happened to Monday on piristävä elokuva toteutukseltaan ja toiminnaltaan yllättävän raaka. Kovin montaa Netflixin itselleen tuottamaa elokuvaa en ole nähnyt, mutta niistä tämä oli selkeästi parasta antia.

rating 70,000

10.07.2017 klo 13:21

He ajavat öisin

George Raft ja Humphrey Bogart näyttelevät Fabrinin veljeksiä, jotka työllistävät itsensä ajamalla rekkaa paikasta toiseen. Elokuvan nimi on hieman harhaanjohtava, sillä tyypit kyllä ajaa ympäri vuorokauden. Työ on raskasta ja vaarallista. Pomot kusettaa, velkojat ahistelee ja kotiinkin tekisi jo mieli. Lohtua arkeen tuo kuppiloiden paha kahvi, sanavalmis tarjoilija ja flipperit. Aina kun yritteliäät veljekset onnistuvat bisneksissä, jokin menee entistä pahemmin pieleen. Raft pääsee suhteilla kiinni isompiin rahoihin, mutta vastuullinen työ tuo mukanaan öisiä teitä vaarallisemman uhan. Himokkaan naisen.

rating 70,000

26.06.2017 klo 13:31

Retroactive - murhakierre

Retroactive on ihan kiinnostava elokuva pahasti aliarvostetun James "Jim" Belushin tuotannosta. Ei hänen kaikki elokuvansa mitään timanttia ole, mutta aina välillä osuu kohdalle elokuva ja rooli, joista Belushi tekee omalla panoksellaan paljon odotuksia paremmat (esim. 1999 valmistuneet Made Men ja Angel´s Dance). Parhaimmillaan hän on ollut Arnold Schwarzeneggerin kanssa Punaisessa Vaarassa (-88).

Belushin näyttelijän kyvyt ovat toki rajalliset. Ei hän mihin tahansa rooliin taivu, mutta äänekkäänä vitsinmurjojana kevyessä toimintakomediassa hän onnistuu yleensä oikein mainiosti.

Retroactivessa rooli on jotain ihan muuta. Edelleen äänekäs ja humoristinen, mutta hän on elokuvan pääpahis Frank. Väkivaltainen juntti Elvis-poskiparrassa, joka menettää hermonsa hyvinkin nopeasti. Vitsit ovat sovinistisen rasistisia, eikä hän ole muutenkaan mukava mies.

Poliisin panttivankineuvottelija, psykiatri Karen (Kylie Travis) päätyy Belushin ja tämän vaimon kyytiin. Matkalla ilmenee "vakavia erimielisyyksiä" ja Karen päätyy vahingossa hyppäämään ajassa taaksepäin, jossa hän yrittää muuttaa menneitä tapahtumia.

Pidän hyvinkin paljon aikahyppelystä elokuvissa ja tässähän sitä oli kiitettävästi. Ainahan sitä odottaa aikahyppyjen aiheuttavan oikein kunnon mullistuksia tapahtumissa, jotain oikein päräyttävää scifiä tyyliin Predestination (-2014), mutta tässä mentiin aika peruskaavalla. Päähenkilö hyppää ajassa yrittäen muuttaa tapahtumia, mutta sotkee asiat pahemmin. Sitten on hypättävä uudestaan ja ehkäpä vielä uudestaan, kun ei meinaa millään onnistua.

rating 60,000

15.06.2017 klo 22:30

The Great Wall

Yli 150 miljoonan b-movie. :D Nyt on mennyt rahnat ihan hukkaan.

Juoni tietokone örkkeineen on b-osastoa. Matt Damon on ihan väärässä roolissa hölmössä tukassa. Ohjaaja Zhang Yimou yrittää pitää kiinni "artsusta tyylistään" edes värikkäällä puvustuksellaan.

rating 50,000

31.01.2017 klo 21:57

The Rezort

Edellisen illan kannibaalielokuva The Green Infernon jälkeen olikin hyvä siirtyä zombeihin.

The Rezort on juoneltaan täysin sama kun Jurassic Park. Dinosaurusten seassa elämysmatkailu on vaan vaihdettu zombien tappamiseen. Koska se on hauskaa (?) Onneksi sentään sekaan on tungettu eri motivaationkin omaavia tyyppejä.

Pääosassa itselleni Arrow-sarjasta puolituttu Jessica De Gouw:n, jota en kyllä elokuvan aikana tunnistanut. Sitä sarjaakaan kyllä katsonut kun kymmenisen jaksoa, joista muutamassa De Gouwn esiintyi. Ihan hyvä että on päässyt elokuvaan, vaikka tämä nyt olikin vähän "tämmönen", kertakatseltava zombie-elokuva. Dougray Scott on roolissaan peruspätevä. Mitään hienouksia ei tosin roolissa vaadittu.

rating 60,000

11.06.2016 klo 20:22

John Wick

Pahikset kettuilevat ex-palkkatappaja John Wickille (Keanu Reeves) ihan väärään aikaan ja saavat tuntea todellisen ammattilaisen koston.

Keanu antaa tässä uralleen uutta potkua. Näin tylyä ammuntaa ei ole näkynyt sitten John Woon 90-luvun vaihteen tuotosten (The Killer, Hard Boiled). Kivasti vielä lisätty judoilua ja jujutsuakin mukaan. Liikkeet jopa erottaa, eikä toimintakohtauksia ole leikattu pilalle. Tuntui kuitenkin tarpeettomalta tehdä pahiksista niinkin pahiksia kun he ovat. Vähempikin olisi riittänyt. Eivät sentään käyneet pissaamassa kenenkään haudalle.

rating 80,000

11.06.2016 klo 20:20

Wow! Mikä perintö!

Richard Pryorin näyttelemä kulahtanut alasarja baseball-pelaaja saa yllättäen ison kasan rahaa tuhlattavaksi. Isoeno on jättänyt hänelle 300 miljoonan perinnön, mutta vain sillä ehdolla että Pryor saa tuhlattua 30 miljoonaa 30 päivässä. Jos tässä tehtävässä ei onnistu, niin sitten ei saa mitään.

Joitain ehtoja siinä vielä oli, että tehtävä ei ole ihan helppo. Hyväntekeväisyyteen sai antaa vaan pienen siivun ja uhkapeleihin käyttää vain 3 miljoonaa. Hän ei saa myöskään paljastaa kenellekkään, miksi tuhlaa ihan päättömästi rahaa. Siinä on kaverit ihmeissään ja kauhuissaan, kun alkaa rahaa palaa.

Ihan perushyvää viihdettä, mutta vieläkin mielikuvituksellisemmin olisi rahaa voinut tuhlata. Mitään ääneen naurattavaa tässä ei ollut.

rating 60,000

11.06.2016 klo 20:14

Tappava yhteys

Lifeforce (1985) on suuresti fanittamani tuottajakaksikko Golan/Globus ts.Cannon Groupin mahtiduon aikaansaannos.

Herrat on vastuussa useasta Chuck Norrisin, Dammen ja Bronsonin elokuvasta. Myös American ninjat, Dolphin He-man elokuva Masters of the universe Hymiö heart , Stallonen Cobra ja kädenvääntöelokuva Over the top on heidän tuottamiaan.

Lifeforcessa on avaruusvampyyreitä ja jonkinlaisia zombeja. Lähtökohdat on siis oikein lupaavat, mutta tuntuu että elokuvan tekijät (ohjaaja Tobe Hooper) unohtaa, tai ei vaan välitä mitä elokuvassa on aikaisemmin tapahtunut.

Vampyyrille lisätään aina tilanteen mukaan uusia skilssejä, tai aikaisemmat kyvyt unohdetaan. Tuntui että Lifeforce oli tehty sen mukaan mitä erikoistehosteita haluttiin näyttää ja mitä pystyttiin toteuttamaan.

Elokuvan alkuperäinen nimi oli The Space Vampires, koska se perustui samannimiseen novelliin. Golan ja Globus yrittivät tehdä elokuvasta oikein kunnon ison budjetin blockbusterin ja nimi olisi heidän mielestään muistuttanut liikaa pienen budjetin exploitaatiota, josta heidät parhaiten tunnettiin.

Luulivatko he tosissaan, että nimeä muuttamalla saa avaruusvampyyreistä ja "zombeista" jotain muutakin kun mitä ne ovat? Elokuvan naispuolinen avaruusvampyyri on lähes kaikissa kohtauksissaan alasti ja tissit on koko ajan kuvissa. Se ei ole ollenkaan huono asia, mutta olisikohan kannattanut yrittää tehdä isoa hittiä jostain ihan toisesta aiheesta? Toisaalta juuri siksi Golan ja Globus on niin mahtava kaksikko.

rating 60,000

19.01.2016 klo 23:59

The Operative

Olen kauan "säästellyt" Brian Bosworthin The Operativea. Pelkäsin sen olevan paha pettymys loistavan Stone Coldin jälkeen. Ei Operative tietenkään yllä samalle tasolle, mutta olihan tuo odotettua parempi. Ainakin kolmen tähden elokuva. :)

Bosworth on CIA-agentti, joka jää kiinni ja suljetaan venäläiseen mielisairaalaan. Vanhalla tutulla löytyy Brianin skill setille käyttöä, joten Brian autetaan karkuun. Hyvässä iskussa on ukko pysynyt, vaikka makailikin huumattuna sängyllä edelliset 11-vuotta!

Bosworth näyttelee tässä kahta roolia. Ex-CIA-mies Alecia ja miljonääri kaksoisolento Gradyä hassussa parrassa. Alecin tehtävä on hakea arvokas taulu naamioituneena pankista ennen taulun oikeaa omistaja. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan niin kun suunniteltu. Dammen tuplarooleja fanittaneille Bosworthin tuplarooli antaa ekstra kicksejä. Niin älytön miljonäärin ulkoinen sekä sisäinen habitus on. Damme näytteli vieläpä hyvin omaa tuplaansa. Harjoittelikin toki monta kertaa. ;)

rating 60,000

02.07.2014 klo 17:50

Kill!

Tuttu vanhempien samurai elokuvien teema. Ylempien ahneus aiheuttaa perusjannuille ongelmia. Tässä elokuvassa ongelmiin joutuu seitsemän samuraita, jotka vain tottelevat käskyjä. Kun homma menee v_tuiks, niin heidät on helppo uhrata. Sattumalta pahiksen suunnitelmat sotkee samurain elämän yakuzaan vaihtanut Genta (Tatsuya Nakadai) ja ex-maanviljelijä Hanji (Etsushi Takahashi).

Nakadai on totutun hyvä, mutta Takahashin roolista en niin välittänyt. Ylinäyttelee (tarkoituksella) ja tuo elokuvaan huumoria...ainakin yrittää. Elokuva on tyylillisesti muutenkin turhan komediallinen omaan makuun, vaikka ei se pelkkä komedia olekaan. Lapsellinen sekoilu ei huvita, mutta ehkä se on se aasialaisten juttu.

rating 60,000

30.06.2014 klo 18:20

The Secret of the Urn

Tässäkin Hideo Goshan ohjaamassa samurai elokuvassa on aika vahvana teemana ylempien herrojen ahneus ja alempien siitä kärsiminen. Ainakin kaksi viimeksi katsomaani elokuvaa, Sword of the beast ja Three outlaw samurai sisältää pohjimmiltaan samaa menoa.

Kinnosuke Nakamuran näyttelemä Samanosuke menettää taistelussa toisen silmänsä ja toisen kätensä, mutta miekkailutaidot vaan paranee. Muuten olemus, henkinen tasapaino ja samurain yleinen nohevuus hieman järkkyy, mutta taidoille on käyttöä, kun kaikki tahtovat uurnan salaisuudet. Nimensä Samanosukesta Tange Sazeniksi vaihtanut päähenkilö saa sattumalta käsiinsä himoitun uurnan ja ihan vaan v_ttuillakseen hän ei halua siitä luopua. Mitä enemmän häneltä sitä yritetään saada, sitä enemmän Tange pistää vastaan.

rating 60,000

29.06.2014 klo 20:50

Sword of the Beast

aka Samurai Gold Seekers

Sword of the beast alkaa takaa-ajoelokuvana, kun Gennosuke (Mikijiro Hira) on karussa ja perässä sekalainen ryhmä takaa-ajajia. Gennosuke päätyy kamunsa kanssa vuorelle kullan perässä. Kohta siellä on kaikki muutkin ja metsässä on jo valmiiksi sekalaista ryhmää. Ensimmäinen elokuva jossa näen kullanhuuhdontaa samuraiden suorittamana. Tässä elokuvassa olisi ollut kaikki edellytykset tehdä westernversio!

rating 60,000

29.06.2014 klo 20:36

Three Outlaw Samurai

Hahmona vahvasti Yojimbon mieleen tuova Sakon Shiba (Tetsuro Tamba) osuu sattumalta alueelle, jossa isoherra sortaa talonpoikia. Kurjat raukat toimivat rajallisin taidoin, joten apu kelpaa.

Isoherra yrittää hoitaa itse aiheuttamansa kapinan poikasen salaa, hiljaa ja nopeasti. Samalla epäkunnioittaa samuraiden kunniakäsityksiä, joten kohta Shiban apuna on pari muutakin samuraita. Typistetty versio seitsemästä samuraista on ihan viihdyttävää seurattavaa. ;)

rating 70,000

29.06.2014 klo 20:16

The Sword of Doom

Tatsuya Nakadai näyttelee Ryunosuke Tsukueta, joka on erinomainen miekanheiluttaja, mutta samalla täysin kylmä ja tunteeton. Raakuudet ei paljon kaduta ja syyllisyyttä hän ei tunne mistään. Oikein käytettynä varsin pätevä alainen kenelle tahansa valtaan taipuvalle pahikselle.

Elokuva on trilogiaksi suunnitellut elokuvasarjan ensimmäinen osa, josta ei koskaan tullut trilogiaa. Ei tullut edes jatko-osaa. Tälläisenä yksittäisenä elokuvana The Sword of doom on aika vajavainen. Elokuvan päähahmo eli protagonisti on vähemmän miellyttävä henkilö. Ryunosuke on paha, jonka katsoja haluaisi nähdä saavat palkkansa. Kaikki muut elokuvan antagonistit eli hänelle vastustusta tuovat henkilöt ovat lähtökohtaisesti hyviä, joiden haluaisi nähdä onnistuvan tavoitteessaan eli kostossaan. Tämä ei vaan missään vaiheessa tapahdu!

Aikaa käytetään vaikka mihin, mutta kohtaukset eivät johda mihinkään. Esim. yksi heppu harjoittelee tiettyä liikettä, jolla pahikselle saisi kaksintaistelussa laitettua vastaan, mutta hän ei pääse sitä koskaan edes käyttämään. Nakadain hahmo esitellään kyllä pitkään ja hartaasti, mutta muut jää pahasti paitsioon. Pitäisikö ns. sankarista välittää, kun hänestä ei tiedä oikein mitään. Joskus se on ihan ok, sillei että sankari on salaperäinen ja cool, mutta tässä se on vaan perusjamppa.

rating 60,000

22.06.2014 klo 12:20

Sormi liipasimella

Giuliano Gemman näyttelemä Scott on kaupungin kurjin paskiainen, joka tekee kaikki paskahommat, eikä edes saluunaan ole asiaa.

Tilanteeseen tulee muutos, kun kaupunkiin saapuu Frank Talby (Lee van Cleef), hieman iäkkäämpi ja monet taistelut läpikäynyt tappaja. Talbyn kertoessa opetuksiaan nuorelle suojatilleen Scottista kehittyy vähän turhankin nopeasti taitava tappokone. Jonkinlaisen eeppisen training montaashin olisin halunnut nähdä.

Kaksikon pitää palata takaisin Scottin kotikaupunkiin, jossa Scottia huonosti kohdelleet tyypit sattuvat olemaan myös Talbyn kostolistalla. Kostoa suoritetaan enemmän Eastwodin High Plains Drifter -tyylillä, kuin tylsästi kaikki ampumalla. Lopuksi vielä hienosti niputetaan Talbyn opetukset käytännössä. Ei ihan Karate kid tyylisiä "wax on, wax of" opetuksia, mutta kuitenkin.

rating 70,000

06.01.2014 klo 21:59

Varo vapaamatkustajia

Kaksi hebbua, Bowen ja Collins ottaa liftarin kyytiin, joka sattuu olemaan hartaasti poliisien etsimä rikollinen. Pahis pakottaa kaksikon mukaansa pakomatkalle.

Pahista näyttelee erittäin hienosti William Talman. Psykoottinen katse ja uhkaava olemus vakuuttaa. Elokuva pysyy koko ajan jännittävänä ja oikeasti haluaa nähdä miten kolmikolle käy. Ihan jokainen elokuva ei pysty pysymään kiinnostavana loppuun asti

rating 70,000

06.01.2014 klo 21:59

Predator - saalistaja

Ryhmä palkkasotilaita lähetetään pelastamaan viidakkoon helikopterilla pudonneita herroja. Ryhmän pomona toimii oikeutetusti Arnold Svartsiniiker.

Predator yhdistää erittäin onnistuneesti toiminnan ja sotaelokuvan, scifiin ja jännitykseen. Joku voisi lätkäistä vielä kauhunkin samaan nippuun. Komediallisia piirteitä tulee ukkojen jutuista, miehekkäästä käytöksestä ja pullistelevista lihaksista.

Expendables-ryhmä on kuin Lamourettesin haahkat verrattuna tähän porukkaan. Juuri sopivasti vielä eroakin jäsenten välillä. Lähes kaikki rodutkin on edustettuna. Punaniskajuntti (Jesse Ventura), äärimmäisen tumma kaljupää (Bill Duke), pari valkoihoista uhria ja miehekäs intiaani! Apollo Creedi siihen vielä päälle ja hauskasti ääntävä Arska.

Itse predator monsteri esitetään malliesimerkkiksi kelpaavalla tyylillä. Ei liian aikaisin liian paljon. Aloitetaan sillä että ukot vaistoavat uhan, sitten seurataan monsterin silmin lämpökamera kuvauksella, "läpinäkyvänä" ja vähän vertakin löytyy. Lopulta vilauksia ja sitten kokonaan.

Blu-rayn kuva oli valillä vähän liiankin hyvä, koska Carl Weathers erottyy heti alusta lähtien liian meikattuna. Näytti ensimmäisessä kohtauksessaan ihan muoviselta. Onneksi viidakossa ylimääräiset meikit on valunut ajat sitten pois.

rating 80,000

06.01.2014 klo 21:58

Ohjelmoidut lihakset

Osittain cyborgiksi muutettu hyvin lihaksikas ihminen on ohjelmoitu tappamaan ihmiskunnan pelastajan. Pacon ohjelmointi ei ole onnistunut ihan täysin joten tyyppi pakenee ja päätyy takahikiän kuppilaan auttelemaan sen hemaisevaa omistajaa. Harmittavasti kyseessä on nainen. Miespuoliseen kiintyminen olisi tuonut elokuvaan ihan uuden vivahteen.

Pacon tappotehtävään lähettäneet pahikset yrittävät peittää tekosensa, eli listiä Pacon. Ennen lopputaistelua Paco mm. harrastaa paikallisten junttien kanssa kädenvääntöä ja tekee urakkapalkalla klapeja. Arskan Terminaattori ei tainnut osallistua mihinkään arkiaskareisiin, mutta Paco onkin 30% ihminen. Elokuvassa ei kerrottu mistä kohtaa hydrauliikka alkaa ja mihin päähän loppuu...

rating 50,000

06.01.2014 klo 21:57

Mud

McConaughey tainnut viimein aikuistua ja unohtaa nuorempana harrastamansa ulkonäkö menee edelle -näyttelyn. Tärkeintä ei aina ole se että miltä näytellessä näyttää. Kyllähän tuo paita vieläkin päältä lähtee aina kun mahdollista, mutta enää ei tarjota täydellistä ja valkaistua hammasrivistöä veijarimaisella hymyllä.

Elokuvan nuoret pojat näyttelevät todella hyvin ikäisiksiin. Yllättää, kun odottaa että pääosapoika Ellisin (Tye Sheridan) vuorosanat tulisivat suusta myötähäpeää aiheuttaen, mutta niin ei käynyt missään vaiheessa, vaikka itkeäkin välillä piti. Samaan elokuvaan vielä löytynyt kaksi hyvää lapsinäyttelijää. Paraskamu Neckbone (Jacob Lofland) saa myös repliikit ulos suustaan uskottavasn aidosti.

Arvostamani Youtube -heput tätä kovasti kehuivat videoillaan. Joku valitsi vielä omasta mielestään vuoden parhaaksi elokuvaksi. Trailerista yritin katsoa, että mikä tässä on niin erityistä, mutta ei siitä oikein mitään erityistä huomannut. Tajunnut edes mistä elokuvassa on kyse. Kaksi nuorta poikaa löytää metsästä veneen ja siellä asuu jo Mud (McConaughey). Näinkin vaatimattomista lähtökohdista on saatu aikaan hyvä elokuva.

(Huom! Juonta spoilaava kappale.)

Käsikirjoitusta pitää kehua. Kivasti kaikki menee yhteen ja liittyy toisiinsa. Joku epämääräinen juoneen aika vähän liittyvä asia mainitaan, niin siihen vielä myöhemminkin liittyy jotain. esim. se että Ellisin vanhemmat riitelee ja heidän lööv is dead, olisi jossain muussa vain epämääräinen hahmon taustoittaminen, niin tässä se yhdistettynä Mudin lööv intressien lopahtamiseen ja pikkupojan omien lööv kokemusten kanssa ne muodostaa yhdessä järkevän syyn pojan tilttaamiselle.

rating 70,000

06.01.2014 klo 21:56

Viiden miehen armeija

Ryhmä eri taitoisia ukkoja yrittää ryöstää rahankuljetusjunan. Jokaisella jäsenellä on jokin speciaalitaito esim. Peter Graves on pomomies Duchman, joka on suunnitellut keikan. Bud Spencer on voimakas ja Tetsuro Tamba on samurain taidoilla varustettu. James Daly tuntee räjähteet ja Nino Castelnuovon pitäisi olla akrobaatti. En kuitenkaan muista nähneeni mitään erityisen sulavaa hänen liikkeissään, mutta ehkä räpsäytin silmiä väärään aikaan.

Muiden taitoja käytetään onnistuneesti, varsinkin samurai on mies paikallaan. Tamba ei taida sanoa sanaakaan koko elokuvassa, mutta ehkä herran enkku ei ollut kovin vahvaa. Jokainen siis omilla vahvuuksillaan, sanoi Bud Spencer kun ukkoa nosti ja iski nyrkillä päähän. Juo vielä kyläläisten viinitkin miehekkäästi kannusta ryystäen.

Wikipedia opettaa että kyseessä on Zapata spaghetti western. "dating largely from the mid-1960s to early 1970s, which were set in and around Mexico and dealt with overtly political themes. They were named after Emiliano Zapata, the famous Mexican revolutionary from the Mexican Revolution of 1913, during which most of these films are set."

Jossain on mainittu, että ohjaajana olisi ollut kauhusta paremmin tunnettu Dario Argento, mutta jossain hänet puolestaan mainitaan vain kirjoittajana ja sekin yhteistyönä. Jos hän ohjaamiseen osallistui, niin taisi olla ensimmäinen ohjaustyö. Epäilen kuitenkin. Imdb:hän ei ole koskaan väärässä.

Musiikit on tosi jees. Morricone matkii kivasti tunnetumpia kipaleitaan ja tekee elokuvasta paremman. Ryöstö on aika perus ja loppukin hyvin klassinen. Jotain piristystä ja raakuutta lisää olisi melkein vaatinut. Edes tissejä ei nähdä. Ei Budin, eikä kenenkään muunkaan.

rating 60,000

06.01.2014 klo 21:55

jOBS

En tiennyt Jobsista tai sen kehittämistä laitteista mitään, enkä oikein tiedä vieläkään. Ihan mulkku ukko tuntui olevan. Oikeastaan mitään kiinnostavaa ei kerrota, eikä ainakaan syvennetä riittävästi. Ei kerrota siitä missä tuo ukko oli hyvä, tai oikein miksi sen tuotteet oli hyviä. Kai se nyt jossain oli, kun tienasi niin prkleesti. Hyvä hyötymään muiden osaamisesta ja olemaan kiittämätön paskiainen. Tälläisenä ihan turha elokuva, jota ei olisi pitänyt koskaan tehdä. Mielummin vaikka dokumentti, jossa joku oikeasti hänet tunteva kertoisi tositarinoita uran vaiheista.

Jo pelkän wikipedian lukeminen saa ihmettelemään miksi sieltä löytyviä asioita ei ole laitettu elokuvaan? Esim. "1986 Jobs osti Lucasfilmin tietokonegrafiikkapuolen osaston viiden miljoonan dollarin hintaan. Hän sijoitti yhtiöön toiset viisi miljoonaa. Uuden yhtiön nimeksi tuli Pixar. Jobs nosti Applelta vain yhden dollarin vuosipalkkaa ja kartutti omaisuuttaan lähinnä myymällä vuonna 2006 Pixarin Disneylle 7,4 miljardin dollarin hintaan sekä osingoilla ja optioilla. Jobsista tuli Disneyn suurin osakkeenomistaja seitsemän prosentin osuudellaan."

rating 50,000

06.01.2014 klo 21:54

El Condor

Jim Brown ja Lee van Cleef lyöttäytyvät (turhankin helposti) yhteen ja lähtevät tavoittelemaan El Condor nimisessä linnoituksessa olevaa espanjalaisten kultaa. Mukaan saadaan harmittavan epäpätevä intiaaniheimo, eikä espanjalaisetkaan ihan ilmaiseksi luovu aarteestaan. Naisnäyttelijöiden nakuilusta plussaa.

rating 60,000

25.12.2013 klo 16:39

Hobitti - Odottamaton matka

Sain ensimmäinen Hobitti -elokuvan katsottua. Eilen tunti ja vartti, tänään sitten loput. 170 minsaa hobottelua yhdeltä istumalta olisi ollut liikaa.

En oikein muista mitä Taru sormusten herrasta -kolmikossa tapahtui, mutta muistan sen, että ensimmäinen niistä oli tylsää kävelyä. Hobitti elokuvakin alkaa hitaasti ja sitten käv...juostaan melkein koko ajan! Siitä plussaa. Miksi kävellä, jos voi juostakin? Taisteluja ja tappeluja on lähes kokoajan. Hieman välillä huilataan ja taas alkaa seuraava.

Martin Freeman ja kääpiökatras on paljon siedettävämpi kun Elijah Wood, Homo-Sam ja Orlando "Siloposki" Bloom, josta ei oikein tiedä onko kyseessä haltijaneiti, vai rouva. Myös juoni, tai se tavoite mihin päähenkilöt pyrkivät on Hobitissa paljon munakkaampi. Jonkun sormuksen vienti johonkin, vai mahtiretki lohikäärmeen tappamiseksi?

Hieman häiritsi useiden paikkojen ja henkilöiden nimien huutelu. Ei millään muista kuka on kuka ja mikä on mikä. Jäi hieman epäselväksi kuka on tehnyt mitä ja kenelle. Tarusormusten herrasta kolmikon olisi ehkä voinut katsoa uudestaan ennen tätä, niin osaisi mahdollisesti yhdistää tapahtumia ja henkilöitä kokonaiskuvaan, mutta jotain rajaa nyt sentään. Menisi liian ammattimaiseksi.

Katsoin tämän, koska epäilin että kakkososaa voi joutua lähiaikoina oman kotihobitin kanssa katsomaan oikein elokuvateatterin puolella. Äsken kuitenkin huomasin, että näitähän on tulossa vielä kolmaskin! Jos katsoisi toisen juuri ennen kolmatta, niin ei tarvitse odotella viimeistä osaa. Jaksa teatterissakaan kolmea tuntia istua.

rating 70,000

22.12.2013 klo 23:35

Alppikiipeilijät

Runsasta spoilausta:

Aku, Mikki ja Pluto kiiipeää vuorelle. Viimeksi mainittu revitään sinne köydenjatkona. Aku innostuu jostain kukista,ehkä alppiruusuja tai jotain (en saanut akusta selvää) ja repii niitä ihan himoissaan irti. Pikku vuorikili syö ne ja aku yrittää tappaa sen jääpuikolla lyömällä. Mikki löytää kotkanpesän ja alkaa lappamaan munia reppuun. Iso kotka suuttuu, joten Mikki heittelee sitä munilla, jotka rikkoutuu. Onneksi ne kuoriutuu ja sieltä putkahtaa lentokykyisiä elukoita pois.

Pluto tippuu vuorelta ja jäätyy kalikaksi. Sellainen bernhardilainen(?) koira pelastaa sen juottamalla alkoholia. Aku yrittää vieläkin kurmoottaa pikkukiliä, mutta törmää sen iskään. Kirjaimellisesti juoksee ja puskee sen tarkoituksella tainnoksiin. Mikki on ihan kusessa kotkan kanssa, joten Aku menee potkimaan lintua. Lopulta molemmat, Aku sekä Mikki tippuu vuorelta pelastuskoiran koppiin, jonka ulkopuolella Pluto ja pelastuskoira on ihan naamat. Nenät punottaa kuin Nasse-sedällä. Ei mitään WWF, vaan WTF kamaa.

rating 60,000

22.12.2013 klo 02:30

The Lone Ranger

Olipa paskaa viihdettä. Väsynyttä huumoria, joka ei huvita. Osittain vääriä näyttelijävalintoja. Itse Lone ranger turhan munaton ja lööv interest eli veljen vaimo turhan tavanomainen roolinsa. Ulkonäöllisesti sekä näyttelemiseltään, mutta eipä käsikirjoituskaan hänelle mitään kunnon tekemistä keksi.

Depp ihan ok, vaikka toistaa vaan merirosvorooliaan. keksisi nyt jotain ihan muuta välillä. Hänen kevennyksensäkään ei huvita ja "kemosabe" hokema alkaa kyllästyttää yhtä paljon kun alakouluikäisten huonot Kummeli hokemat täydessä linja-autossa.

Pako-sarjasta tuttu William Fichtner pahis Butch Cavendishinä oli sentään hyvä. Kuten myös Helena Bonham Carter valitettavan pienessä roolissa. Häntä olisi voinut katsella enemmänkin.

Lone Rangerin hevonen oli turhan isossa roolissa ja ihan liian yliluonnollislla kyvyillä varustettu. Esim. kaksikko joutuu tiukkaan paikkaan, josta pelastuu lentävällä hevosella. Miksi? Katsoja tuntee olonsa huijatuksi. Odottaa jotain yllättävää ja mielellään jopa nerokasta ratkaisua tilanteeseen, niin se on se s__tanan hevonen joka kerta koko elokuvan ajan. Käsikirjoittajien laiskuutta? Olisivat samantien laittaneet, että joka tilanteesta selviää heräämällä ja huomaamalla sen olleen vain unta.

Toiminnalliselta westernseikkailulta odottaisi paljon enemmän. Wild Wild West:kin viihdyttää paljon enemmän, vaikka kunnon jöötiä sekin.

rating 50,000

22.09.2013 klo 09:40

World War Z

Brad Pitt ja zombeja. Mitään muuta en tietoisesti halunnut tietää elokuvasta etukäteen. Pitt tutkii epidemian alkua ja seikkailee ympäri maailmaa. Osa pysäkeistä oli hienosti tehtyjä, eikä vastaavaa mellakkaa ole ihan heti tullut zombie elokuvissa vastaan. Paikat vaihtui toistensa vastakohtiin niin paljon, että välillä luuli katselevansa Bondia taistelemassa zombeja vastaan. Bond elokuvissa on aina ollut tapana kierrättää Jamesia ympäri maailmaa. Jokaisessa elokuvassa pitää olla ainakin 3-4 eri maata. Ohjaaja Foster on joskus tehnyt Quantum of solacen ja se on tainnut vaikuttaa tähänkin. Positiivinen fiilis jäi kuitenkin.

rating 70,000

22.09.2013 klo 09:40

Nimeni on Fletch

Chevy Chase yllättää positiivisesti. Yleensä tullut nähtyä hänet kämmäilevänä perheenisänä, mutta nyt hän näyttelee tutkivaa lehtimiestä ja vieläpä pätevää sellaista. Hauskuus syntyy siitä, että Chevyn hahmo liioittelee tapaamilleen ihmisille taustatarinaansa, puhuu itsensä pussiin, uhkaa paljastua, mutta lopulta selittää tilanteen salamannopeasti ja lähes uskottavasti.

rating 70,000

22.09.2013 klo 09:39

2001 - Avaruussekoilu

Leslie Nielsen avaruudessa...periaatteessa ihan lupaavaa, mutta toteutus jotain ihan muuta. Surkeita vitsejä. Nielsenin törmäilyjä ihmisiin, esineisiin, huonekaluihin ja ruokaan yms jaksaa katsoa vain rajoitetun määrän. Koko ura taitaa perustua samanlaiseen menoon, mutta tämä taitaa olla uran huonoin törmäily. Miinusta julkkisten kaksoisolennoista, joista osa ei ole lähelläkään esikuvaansa.

rating 40,000

15.07.2013 klo 02:23

Killing Season

John Travolta on hullu serbi Emil Kovac, joka etsii käsiinsä metsämökkiin erakoituneen ex-everstin (Robert De Niro). Travoltalla on pyrkimyksenä jututtaa everstiä Bosnian sodan aikaisista jutuista. Keskustelu yltyy metsäisäksi takaa-ajoksi ja miehet vuorottelevat siitä, kumpi pääsee niskanpäälle ja suorastaan kiduttamaan toisistaan vanhoja muistoja ulos.

En ole mikään elokuvallisen kidutuksen ystävä, varsinkin jos sille ei ole edes mitään syytä, tai se on elokuvan kantava idea. Ehkä tässä mennään ajoittain hieman yli, mutta kuitenkin tasapuolisesti, eikä ihan selkeää hyvä vs paha ukko juonta ole.

Ennakkoon voisi kuvitella että amerikkalainen ex-eversti on tietysti hyvä ja tumman parran kasvattanut, englantia venäläisittäin...eiku serbialaisittain (?) puhuva Travolta on selkeä pahis. Elokuvassa vaihdetaan kuitenkin rooleja yllättävänkin hyvin. De Nirostakin paljastuu elokuvan edetessä uusi puoli ja muutos aikaisempaan käytökseen on selkeä. Travoltan hahmostakin tulee inhimillisempi ja häntä jopa hieman säälii, vaikka juuri edellisessä kohtauksessa hänen halusi saavan osumaa.

Piristävää, kun on tottunut katsomaan juonellisesti selkeitä hyvä vs paha toimintaelokuvia, joissa "pahis" on vieläpä yltiö paha ja "hyvis" maailman hyveellisin ihminen. Jos ei muuten välity pahuus, niin pitää mylviä sekopäisesti ja mulkoilla. (esim. Commandon Bennet)

Travolta tasapainoilee aksenttinsa ja ulkonäkönsä kanssa juuri sillä rajalla, meneekö liikaa komedian puolelle. Taitaa herra nauttia, kun pääsee irrottelemaan kunnolla. Hänen roolihahmonsa tuntuu ajoittain seuraavan From Paris with Loven viitoittamalla tiellä. Pääosakaksikon takia, tai ansiosta tämä on helposti kerran katsottava, mutta ei paljon muuta. Enemmän metsässä jäljittämistä ja ihmisjahtia haluavat nautiskelevat varmasti The Hunted eli Saalistaja -elokuvasta. Pääosissa Tommy Lee Jones ja Benicio Del Toro.

rating 60,000

07.07.2013 klo 12:50

Olympos on valloitettu

Odotukset Olympus Has Fallenia kohtaan eivät olleet kovinkaan hurjat. Tiesin etukäteen vain, että juoneen liittyy jotenkin valkoiseen taloon hyökkääminen. Hirveää luottoa ei elokuvan tekijöihin ollut, vaikka en edes tiennyt keitä he ovat. Liian monesti olen joutunut viime vuosien aikana kyynelehtimään pilalle leikattujen, väkisin kaikenikäisille sopiviksi tehtyjen ja liiallisilla tietokonetehosteilla pilattujen toimintaelokuvien johdosta.

Jos olisin tiennyt että ohjaajana on Antoine Fuqua, mies esim. Shooterin (-07) ja Training Dayn (-01) takana, olisin osannut odottaakin jo jotain keskivertoa parempaa. Mark Wahlbergin tähdittämä Shooter on kuitenkin parasta 90-luvun tyylistä toimintaa (Con air, The Rock, ja Face/off), mitä on 2000-luvulla saatu aikaan. Sitä on myös Olympus has fallen.

Gerald Butler on Mike Banning, presidentin kamu ja henkivartija. Ikävät tapahtumat saavat Miken sirtymään eri tehtäviin, mutta palo takaisin on kova. Siihen tulee sauma, kun ilkeät korealaiset hyökkäävät valkoiseen taloon ja nappaavat presidentin vangikseen. Sattumalta Mike on ainoa, joka pystyy laittamaan pahiksille vastaan. Kunnon Die Hard -tyyliin. Tämä onkin elokuva, jonka Die Hard 4 tai viimeistään 5 olisi pitänyt olla.

Elokuvan idea kuulostaa yliampuvan älyttömältä, mutta toteutus on yllättävänkin onnistunut. Butler päätyy takaisin vanhalle työpaikalleen ihan riittävän uskottavasti ja korealaiset saavat talon vallattua ihan riittävän uskottavasti. Huom! Toimintaelokuvissa uskottavuus on ihan oma lukunsa. [img alt=":)" img=/static/smileys/smile.gif][/img] Täydellinen toimintaelokuva Olympus has fallen ei ole, mutta erittäin hyvä ja viihdyttävä yritys tehdä sopivan yliampuvaa ja väkivaltaista toimintaa sitä arvostaville.

rating 70,000

16.05.2013 klo 00:09

Peikonmetsästäjä

Trolljegeren eli The Troll Hunter on norjalainen mukadokumentti, jossa opiskelija kolmikko kuvaa peikkojen metsästäjän, eräänlaisen riistanvartijan päivittäistä toimintaa. Elokuva on kuvattu The Blair Witch Projectin tyyliin, eli yksi kolmikosta kuvaa osallistuen välillä jutteluun, mutta kyseessä on kuitenkin enemmän fantasiakomedia (?) kuin kauhuelokuva.

Peikot ei ole mitään ajoittain lauleskelevia röllimetsän asukkeja, vaan jopa kerrostalon kokoisia mörököllejä, jotka saa kuitenkin auringonvalolla tapettua. Kätevää, mutta luulin että siten tapetaan vaan vamppyyrejä. Elokuvan parasta antia on vakavana peikoista selittävä metsästäjä, joka oikeasti saa peikkojen olemassaolon ja käyttäytymisen kuulostamaan järkevältä. Tietysti voimalinjat on oikeasti "sähkökarsina" pitämään peikot tietyssä paikassa yms.

Peikot ei ole ihan surkeasti tehtyjä, vaikka niistä huomaakin tietokoneen jäljen. Elokuva kyllä sortuu tämän tyylilajin kliseisiin, mutta pakko sitä on arvostaa noinkin hämärää ideaa. Norjasta löytyy ilmeisesti paljonkin vanhoja peikkotaruja, joista ammentaa. Vähän sama asia, kun Rare Exports ja joulupukki täällä päin

rating 70,000

30.03.2013 klo 11:37

Sodan koirat

Pyhitin tämän päivän (la 19.1) Tom Berenger minimaratonille, joka sisälti kolme elokuvaa. (The Substitute ja Cutaway)

Ensin The Dogs of War (-80) netflixistä, joka on kyllä enemmän Walkenin, kuin Berengerin elokuva. Tom käy kuvissa vain kahdesti ekan tunnin aikana, mutta varastaa joka kohtauksen jossa naamaansa näyttää. Hassut asusteet mm. pitkä musta nahkatakki + himonussijaviikset on parasta mitä olen nähnyt pitkään aikaan.

IMDB kertoo Berengerin sanoneen, että lähes puolet hänen roolistaan oli poistettu elokuvasta. Harmi, mutta koska elokuvan tekijät halusivat elokuvasta selvästi ihan jotain muuta kun komediallisen, niin ratkaisun ymmärtää. Melkein.

Elokuva olisi ollut paljon viihdyttävämpi jos Berenger olisi saanut perseillä enemmän. Nyt se oli jonkinlainen, varsin moneen kertaan nähty valitus siitä, että Afrikassa diktaattorit teurastavat omaa kansaansa, eikä muu maailma välitä paskaakaan, paitsi jos siitä on hyötyä rahallisesti.

rating 60,000

30.03.2013 klo 11:34

Kostoisku

The Substitute (1996) aka Kostoisku on elokuva, jossa Berengerin esittämän sotilaan naisystävä pahoinpidellään. Berengerin pitää siis soluttautua tämän tilalle sijaisopettajaksi kouluun. Koulu ja luokka on täynnä nuorisoa, jota Berengerin pitää "opettaa" tavoille. Kyseiset kohtaukset onkin elokuvan parasta antia. Berengerin tyly ilme ja käytös saa katsojan hurraamaan, kun nuoriso saa opetusta miten luokassa käyttäydytään.

rating 70,000

30.03.2013 klo 11:32

Headhunters

Headhunters (Hodejegerne) (2011) oli parasta pitkään aikaan. Tässä norjalaisessa rikos-trillerissä Roger niminen kykyjenetsiä eli eräänlainen firmoihin päteviä työntekijöitä etsivä rautainen ammattimies tekee sivubisnestä tauluvarkaana. Ahneuksissaan hän varastaa taulun arvoiseltaan vastustajalta, ellei jopa pätevämmältä kriminaalilta. Elokuvassa nakuillaan, vuodatetaan verta ja nähdään yllättäviä kohtauksia, jollaisia ei ole muissa elokuvissa tullut vastaan. Siitä plussaa.

Seuralaisen mielenkiinnon elokuvaa kohtaan takasi Nikolaj Coster-Waldaun (eli Game of Thronesin Jaime Lannisterin) osallistuminen. No, onhan se kai ihan komee. Sillei heterolla tavalla vaan arvostan, niin kun toinen mies nyt vaan voi täysin viattomasti toista heteromiestä arvostaa.

rating 70,000

01.04.2012 klo 19:27

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) on parasta toimintaa pitkään aikaan!

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Tappelukohtauksista saa jopa selvää ja takaa-ajoissa pysyy mukana kuka on kenenkin perässä. (Toisin kun uusimpien Bond elokuvien vastaavista.) Maapallollakin liikutaan kuin Bond elokuvissa, eksoottiset maisemat vaihtuu ja kaikenlaisia teknisiä vempaimia käytetään reilusti. Naisihmiset ei sentään tyrkytä itseään ihan niin paljon Ethan Huntille kun James Bondille.

Tuttuun Mission Impossible tyyliin mukaan mahtuu turhankin uskomattomia stuntteja, mutta ei ne paljoa haittaa. Edelmanin rooli osoittautui odotettua isommaksi, Simon Pegg on aina hauska ja Jeremy Renneristä tulee pätevä korvaaja Cruiselle kun hän agentti jutut lopettaa. Ikää alkaa Tomilla jo olla, mutta ei sitä kyllä mistään huomaa

rating 80,000

24.03.2012 klo 13:06

Kung Fu Panda 2

Puhtaasti viihdetarkoituksessa tehty animaatio on parhaimmillaan parodioidessaan muita elokuvia ja populaarikulttuuria ylipäätänsä. Osa elokuvan mielenkiintoa on siinä, että saa itse huomata mistä mikäkin vitsi on.

Kung Fu Panda 2 luottaa lähinnä vauhtiin ja sekoiluun. Paikasta toiseen rynnätään sellaisella vauhdilla, että silmät ei ehdi mukaan. Animoitujen eläinten kung fu kohtaukset ei vaan sytytä, varsinkin kun niistä ei liiallisen nopeuden takia saa edes selvää. Muutenkaan piirrostappelut eivät vedä vertoja oikeiden näyttelijöiden/stuntmanien vastaaville.

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:49

Verenpunainen kauhu

Paul McCartney näköinen pianisti (David Hemmings) selvittelee raakoja murhia ja rikoselokuvana tämä olisikin ihan jees. (edit. ahaa. giallo tarkoittaakin juuri sitä, eli raakaa rikoselokuvaa, jossa murhataan ihmisiä) Kauhuksi tätä on mainostettu, mutta lukuunottanatta yhtä nukkekohtausta elokuvassa ei ole mitään pelottavaa ja murhatkin on yltiö raakuudessaan vain koomisia ja siksi niin viihdyttäviä, mutta onko se ollut tarkoituskin?

Goblin on tehnyt taas hyvää musaa, mutta ei ne kappaleet kyllä kaikkiin kohtauksiin sovi. Ei ne ainakaan jännitystä lisää. Esimerkiksi kun ukko meinaa tippua ikkunasta, niin taustalla soi Shaftin tunnarin tapainen svengaava musa, ihan kun joku sutenööri talsisi kadulla. Ei siinä ehdi jännittää ukon puolesta, kun tekee mieli laittaa turkki päälle ja lähteä kadulle huolehtimaan bisneksistä.

rating 60,000

16.01.2012 klo 01:48

Niagara

Marilynin elokuvana tätä mainostetaan, vaikka hän on selkeästi sivuosassa. Kieltämättä ajoittain hehkeäkin, mitä nyt on allekirjoittaneen makuun liian huulipunattu ja ylinäyttelee lähes jokaisen kohtauksen jossa esiintyy, oli kyseessä sitten herutus, pyörtyminen tai puhuminen. En ole myöskään ihan varma onko jokaista tilannetta ja sanaa mikä suusta tulee pakko sanoa mahdollisemman seksikkäästi? Vie vaan tehoa niiltä oikeasti seksikkäiltä kohtauksilta.

Elokuvassa näyttelevät miehet, Loomis ja mr. Cutler on täysiä tolloja, joita ei jaksaisi katsoa yhtään. Varsinkin Cutler virnuilee ja puhuu ärsyttävästi. Elokuvan pääosassa on oikeasti Jean Petersin näyttelemä Polly Cutler, joka onkin ihan jees...johtunee hyvin paljon Jasmine Bleethiä muistuttavasta ulkonäöstä. Vähemmän vaan kokaiinia ja "kauneus"leikkauksia.

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:44

He kuolivat saappaat jalassa

Elokuva vääristää historiallisia tietoja Kenraali Custerista ja hänen teoistaan. Harmi, sillä ei elokuvasta olisi huonompaa tullut vaikka olisikin pysytty astetta todenmukaisemmassa kerronnassa. Varsinkin elokuvan alussa tuntui, että katselisi 40-luvun Forrest Gumpia, tai Uuno Turhapuroa armeijan leivissä, niin nopeaa herran urakehitys oli ja hölmöily tuotti aina vaan mainetta ja kunniaa.

rating 60,000

16.01.2012 klo 01:43

Frankenstein Meets the Wolf Man

Kahden klassisen monsterin kohtaaminen voisi tietysti olla kaikin puolin hohdokkaampikin, mutta ei tämä hassumpi näin vanhaksi elokuvaksi ollut. Ihmissudeksi muuttuminen oli ihan ok tasoa, vaikka itse karvanaama olikin vähemmän cool ja kaksikon välinen taisto todella köppöstä painia. Ilona Massey paronittarena ja Dr. Frankensteinin jälkeläisenä on varsin hehkeä ilmestys.

rating 50,000

16.01.2012 klo 01:43

Chaton maa

Hyvin samankaltainen elokuva juonellisesti, kuin myöhemmin valmistunut Väkivallan vihollinen (molemmissa sama ohjaaja) ja sen jatko-osat. Heppu kokee vääryyttä ja sitten lisää perheeseensä kohdistuvaa vääryyttä ja sitten heppu kostaa. Bronson on varsin lihaksikas ja niukassa lannevaatteessakin hän kallioilla kiipeilee...siitä luonollisesti plussaa.

Bronson on erittäin niukkasanainen ja antaa tekojensa puhua, jolloin pahikset kokevat väkivaltaisia kuolemia yksi toisensa jälkeen ja vieläpä kiitettävän erilailla ja koomista raakuuttakin löytyy. Jack Balance vanhana sisällissodan veteraanina ja niitä aikoja kaipaavana lynkkausporukan pomona on ihan ok, vaikka hänellä on tapana ylinäytellä kuolemansa. Aina.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat