stranger in this town

stranger in this town

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Sarjojen kommentit (68)

07.03.2021 klo 19:59

Aallonmurtaja: 2. tuotantokausi

Sama juttu kuin kaikki syntini-sarjassa. Vähän epätasaisen ja kökönkin ensimmäisen tuotantokauden jälkeen huima parannus. Viihdyttävä sarja, jossa hienoja käänteitä ja parasta on Maria Ylipään upea näyttelytyö. Paljon myös hyviä sivuosasuorituksia sen enempää tässä niitä mainitsematta. Mainitaan nyt kuitenkin Mastomäki, Kotkaniemi ja Saartamo, jotka tekevät toistaiseksi parhaimmat roolinsa kameran edessä.

rating 80,000

22.10.2020 klo 16:15

Chernobyl

Täydellinen!

Parasta tv-sarjaa pitkiin aikoihin. Kiva ettei sarjaa ole tarkoituksella pitkitetty kuten hollywood-sarjoissa liian usein näkee.

Dramaattinen, jännittävä, karu, historiallinen, dokumentaarinen, uskottava, ajatuksia herättävä ja kiinnostava sarja joka on tehty laadukkaasti ammattitaidolla kautta linjan.
Ensimmäiset 2-3 jaksoa on täydellisiä, mutta loput jaksotkin kantavat itsensä upeasti kunnialla loppuun asti. Täydellinen minisarja.

rating 100,000

18.01.2020 klo 20:40

Talvisota

Hyvä elokuva, jos vaan olisi vähän enemmän ollut lunta eikä Vierikolla olisi ollut niitä moderneja laseja, niin olisi vielä astetta parempi elokuva. Aikanaan 13-vuotiaaseen kolliin iski lujaa ja taidettiin katsoa se vuokraleffana muutamaan otteeseen. Pari kertaa katsonut aikuisena eikä enää ole ihan niin vaikuttava teos

20.11.2019 klo 20:44

Paluu Eedeniin

Muistan tämän minisarjan lapsuudesta ala-asteen ajoilta. Sarja oli silloin hyvä, jännittävä, seurattu ja paljon puhuttu sarja. Muistan krokotiilit ja eksoottisen Australian, kauniin pääosan esittäjän, petollisen aviomiehen jne. Löysin dvd-boksin divarista ja nappasin sen heti mukaani.

Valitettavasti aika kultaa muistot ja pahasti. Poissa oli sarjan eksoottisuus, jännitys ja lähes kaikki.

Sarja oli pikemminkin aivan liian verkkainen, liian 80-lukuinen, jännä ei enää oikein millään tasolla ja vääjäämätöntä loppua venutettiin ja se oli lopulta vielä varsin huonosti tehty. Kyllä sarjan katsoo etenkin, jos sen on aikoinaan 80-luvulla nähnyt, mutta valitettavasti aika on ajanut sarjan ohi pahasti!

rating 50,000

24.02.2018 klo 11:44

Mustat lesket: 2. tuotantokausi

Mielenkiintoista ja varsin onnistunutta ensimmäistä kautta heikompi kausi. Paljon tyhjäkäyntiä, amatöörimäisesti toteutettuja kohtauksia liikaa ja käsikirjoituksesta puuttuu paras särmä sekä johdonmukaisuus kauden viennissä eteenpäin kohti loppua, mikä ei yllätä. Pakollinen lopetus ajatellen mahdollista seuraavaa kautta. Näyttelijät tekevät parhaansa ja näyttelevät roolinsa sinänsä laadukkaasti etenkin Bunkkaa esittävä Kari Heiskanen ja Sakkea näyttelevä Iikka Forss, joilla onkin ehkä sarjan herkullisimmat roolit. Pääosa kolmikko naiset tekevät roolinsa tutun hyvin kuten jo ensimmäiselläkin kaudella ja siksi sarja saakin niin paljon anteeksi mitä typerällä käsikirjoituksella tai etenkin ärsyttävällä kohtauksia liian lyhyiksi ja töksähteleviksi toteutetulla leikkauksella menetetäänkin. Seurasin sarjaa Englanninkielellä tekstitettynä ja nyt ymmärrän miksi kotimaiset tv-tuotannot eivät ulkomailla myy. Yksi syy on varmasti juuri töksähtelevän lyhyet ja usein jopa turhat kohtaukset. Voi, voi kun tässkin sarjassa olisi ollut aineksia vaikka mihin!

rating 60,000

29.08.2017 klo 23:16

Ozark: 1. tuotantokausi

Paras sarja mitä Netflixiltä on kuluvana vuonna ilmestynyt.

Olen aina pitänyt Jason Batemania hyvänä näyttelijänä. Hyvät elokuvat tosin olleet vähissä ja mieshän on pääasiassa komediaa tehnyt. Nyt kyseessä on kaikkea muuta kuin komediaa ja hommahan toimii erinomaisesti.

Laura Linney aisaparinaan he tekevät mainiota työtä tässä jännitysdraama-sarjassa. Hyvin käsikirjoitettu sarja, vaikka aukkoja löytyykin. Ne eivät kuitenkaan pilaa sarjaa, vaan sarja säilyttää uskottavuutensa ja pitää intensiivinsä edetessään ja jokaisen jakson jälkeen on pakko katsoa seuraava. Sivuosissa myös taitavia näyttelijöitä, vaikka eivät niin tunnettuja kuin pääosapari.

Jännitystä ja draamaa käsikädessä taidokkaasti katsojaa kuljettaen. Kakkoskautta odottaen. Ei täydellinen, mutta melkein ja vuoden koukuttavin toistaiseksi joten

rating 100,000

03.07.2017 klo 13:25

House of Cards: 5. tuotantokausi

Kokonaisuudessaan surkea kausi, vaikka loppupuolella jännitystä tiivistetäänkin saamatta lopulta juuri mitään aikaiseksi! Tuntuu kuin sarjan viimeistä tuotantokautta tehdessä olisi lopussa tekijöiden mieleen iskostunut, josko sittenkin vielä uusia kausia. Lopulta ei tarjoa kunnon jännitystä, ei draamaa, ei yllätyksiä, ei edes tunteita ja tuoksuja.

rating 40,000

26.05.2017 klo 15:58

The Keepers

Todella mielenkiintoinen, taidolla tehty, jännittävä ja pelottavakin dokumentti vanhasta nunnan murhatapauksesta, joka on paljon muutakin. Dokumentti on selkeästi tehty, sopivasti tramatisoitu ja pitää otteessaan helposti kaikki seitsemän jaksoa.

Jos jollain on vielä uskoa Katolilaiseen kirkkoon niin tämän dokumentin katsottua sitä on aika vähän. Vain loppuratkaisu jää harmittamaan, mutta ei spoilata enempää.

rating 100,000

24.10.2016 klo 23:30

Mustat lesket: 1. tuotantokausi

Hyvin tehty kotimainen jännityssarja. Ensimmäinen puolikas on jopa lähes täydellistä viihdettä, mutta loppupuolella ote vähän lipsuu eikä ihan kuivana päästä maaliin saakka. Jättää kuitenkin mielenkiinnon toista tuotantokautta odottamaan. Kaikki pääosan esittäjät tekevät erinomaista työtä, kuin myös sivuosissa. Pihla Viitalan ja Wanda Dubielin työtä on suorastaan nautinto katsoa.

rating 70,000

30.08.2016 klo 16:32

Making a Murderer: 1. tuotantokausi

Aluksi vähän tylsäkin dokumentti, mutta edetessään vie mukanaan karussa todellisuudessaan. Sarjan edetessä, ei voi kuin ihmetellä Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmää. Sääliksi käy syytettyjä. Sarjaa olisin tiivistänyt pari kolme jaksoa.

rating 70,000

03.08.2016 klo 12:02

Bloodline: 2. tuotantokausi

En uskonut ensimmäisen kauden jälkeen, että sarjaa voi jatkaa, mutta näköjään voi. Toinen kausi on mielestäni vielä ensimmäistä toimivampi, juonenkuljetuksen ollessa vähän ensimmäistä kautta nopeampaa, vaikka ensimmäiset pari jaksoa tuntuvatkin vielä aika verkkaisilta. Dannyn hahmo oli ensimmäiselle kaudella mielenkiintoisin ja nyt se on poissa, mutta välähdyksinä ikäänkuin kummituksena tai flashbackina hahmo ilmestyy välillä esiin. Nyt muut sisarussarjan henkilöt saavat lisää ruutuaikaa ja heidän hahmoistaan tulee ensimmäistä kautta mielenkiintoisempia. Dannyn tuntematon poikakin ilmestyy yhtäkkiä maisemaan aiheuttaen sekasortoa ja tunnekuohuja. Hahmo on hyvä, vaikkakin alkuun ärsyttää hieman päälleliimatun samankaltaisuus Dannyn hahmoon. Kauden aikana jännitys tihenee kokoajan, kunnes se loppuu yhtäkkiseen cliffhangeriin, josta se voi jatkaa kolmatta kauttaan. Itse odotin, että tarina käsitellään loppuun tällä kaudella kolmessatoista jaksossa, mutta loppuukin kymmenessä jaksossa. Olisin toivonut tarinan päättyvän tähän toiseen kauteen, sillä en usko tarinan sujuvan jatkamisen toimivan. Nyt tarinan olisi voinut ratkaista helposti muutamalla lisäjaksolla. Jokatapauksessa kausi on mielestäni ensimmäistä toimivampi vaikka tarina ei vielä päättynytkään.

rating 60,000

27.06.2016 klo 12:59

Game of Thrones: 2. tuotantokausi

Väkivaltaisuudessaan ja muutenkin julmuudessaan yhtä aikaa vastenmielinen, mutta kiehtova sarja. Hieman ykköskautta parempi kausi, johtuu ehkä siitä, että henkilöhahmoihin on jo tutustunut ja tottunut heidän toimintaansa. Paikoin väkivalta ja seksi tuntuu hieman päälleliimatulta, mikä toisinaan ärsyttää.

rating 80,000

27.06.2016 klo 12:47

Viikingit: 1. tuotantokausi

Mielenkiintoinen sarja, joka kuitenkin kulkee kauden loppua kohden jarru päällä ja on melko tylsäkin. Päähenkilö Ragnar ja hänen puolitoista ilmettään alkoi ottaa päähän kauden edetessä. Saa nähdä miten pitkälle jaksaa jatkoa katsoa. Puoli tähteä myös Jouko Aholan mukana olosta muutamassa jaksossa.

rating 70,000

05.05.2016 klo 11:24

House of Cards: 4. tuotantokausi

Kokonaisuudessaan hyvä kausi, vaikka pieniä huolestuttavia toiston merkkejä osoittaakin jo. Joel Kinnaman oli tähänkin sarjaan saatu. Pitääkö hänen nyt olla joka jenkkituotannossa mukana? Itselleni noin perus svedun näköisen miehen esittämä superJenkki ei oikein iske, menee uskottavuus, vaikka hän hyvin roolinsa kantaa. Hyvin käsikirjoitettu sarja edelleen, mutta riittääkö ruuti pitkään? Toivottavasti seuraava kausi on viimeinen ja kruunaa hienon sarjan. Mietin välillä, voivatko Spacey ja Wright tehdä enää koskaan parempia rooleja, mitä tässä sarjassa ovat tehneet. Upeaa katsoa noin loistavaa näyttelemistä kertakaikkiaan. Käsikirjoituksen lievä rutinoituminen ja jännityksen lievä tason lasku laskee kauden pinnat

rating 70,000

05.05.2016 klo 11:07

Taistelu kuoleman vedestä

Aika hyvin onnistunut minisarja tositapahtumista, jotka vaikuttivat ratkaisevasti maailman tapahtumiin. Erityisesti kauniin karuissa lumimaisemissa kuvattavat tapahtumat ovat erittäin hyvin onnistuneet. Lienee kuvattu tapahtumien oikeilla tapahtumapaikoilla aika pitkälti. Hyvät näyttelijät, sopivan toimelias, sopivan kokoinen sarja eikä liikaa tunteisiin vetoavaa paatoksellisuutta, vaikka parissa jaksossa lähellä käydäänkin. Eikä haittaa, vaikka tietäisi tapahtumista paljonkin tai olisi nähnyt samasta aiheesta elokuvan telemarkin sankarit. Asia hyvin päivitetty pienen sarjan muodossa. Hyvin tehty kokonaisuus.

rating 80,000

29.04.2016 klo 11:38

Game of Thrones: 1. tuotantokausi

Aluksi hirveän vaikea seurata. On vaikeita paikan ja ihmisten nimiä. Paljon hahmoja. Sarja on myös yltiöväkivaltainen ja sovinistinen eikä pahakaan saa välttämättä palkkaansa. Itse pidin esim. Boardwalk Empirestä, mikä on täynnä alastomuutta ja väkivaltaa. Tässä nekin on viety vielä astetta rosoisempaan suuntaan. En usko, että minusta mitään sarjan fania tulee, mutta jotain mielenkiintoista sarjassa tosin on. Katsotaan miten etenee,

rating 80,000

08.04.2016 klo 11:35

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Mielenkiintoinen dokumentti sarja pitää otteessaan eikä turhaa toistoa juurikaan ole ehkä yhdellä jaksolla olisin tarinaa tiivistänyt. Elämän realiteettia karmeimmillaan,

rating 90,000

01.04.2016 klo 10:37

Langalla - 1. tuotantokausi

Hankin HBO:n ja sieltä löytyi the wire -sarja, jota jotkut kaverit olivat kehuneet yhtenä parhaimmista ainakin poliisisarjoista.

Noh, ensimmäinen asia mikä sarjassa pisti silmään on sekavuus. Sarjan henkilöitä tuodaan esiin liikaa selittämättä ehkä siksi on alkuun heitä vaikea seurata, samaistua heihin tai edes pitää heistä. Oikeastaan sarjassa ei ole yhtään miellyttävää hahmoa, kunnes heihin pääsee paremmin tutustumaan paremmin kauden loppupuolella sympaattisempien ominaisuuksien ansiosta. Myös tarinan kuljetus on hieman sekavaa ensimmäisellä kaudella ja vaatii keskittymistä.

Sarjassa liikutaan Baltimoressa, mikä on asukaskannaltaan mustavoittoinen kaupunki. Huumekaupan ympärillä sarjassa pyöritään ja taustajuonitteluissa sekä huumeympyröiden, mutta myös poliisiviranomaisten taustajuonitteluissa. Sarja on realistinen, mutta hivenen vanhanaikainen ja hidastempoisen pitkäveteinen vuonna 2016. Toimintaa voisi olla enemmän, vaikka pinnan alla juonitteluineen sitä onkin. Sarja tuo mieleen NYPD:n, Sopranosin ja law&orderin sekoituksen. Realistinen joo, mutta niin on moni muukin sarja. Sarja ei ole huono, mutta pitää hiukan miettiä katsooko sarjaa eteenpäin, sillä tarjontaa on niin paljon ja tämäntyyppisiä sarjojakin on tehty.

rating 60,000

13.03.2016 klo 12:27

Black Sails: 2. tuotantokausi

Ihan yes kausi, paljon taas juonitellaan ja tapellaan. Hyvä meininki!

rating 70,000

21.01.2016 klo 10:52

Black Sails: 1. tuotantokausi

Lupaavan sarjan lupaava aloituskausi. Sarja merirosvoista 1700-luvun alussa saarella, josta he tekevät ryöstöretkiä ja taistelevat Englantia, Espanjaa ja muita suurvaltoja vastaan, tosin sarjan aloituskaudella tappelut ja juonittelut käydään lähinnä saaren asukkaiden välillä. Sarja on täynnä juonittelua, toimintaa, väkivaltaa, alastomuutta ja kauniita turkoosin värisiä vesiä, silloin kun eivät myrskyä.

Taattua HBO-laatua siis, vaikkakin hieman vielä aloituskausi hakee omia uomiaan ja päähenkilöiden tarinat aukeavat hitaasti. Hiukan joutuu antamaan anteeksi myös pienille lapsuksille, jotka ovat niin räikeitä, että lienevät laitettu tarkoituksella sarjaan, kuten erään henkilön aurinkolasien käyttö ja maininta kondomista. Lieneekö kumpaakaan ollut vielä 1700-luvun alussa?

Noh, sarja on mielenkiintoinen etenkin niille jotka pitävät väkivaltaisista merirosvoseikkailuista. Miehekästä menoa siis. Jännitystä kehitetään kokoajan ja välillä tapellaan sopivasti, jotta sarja ei käy tyhjäkäyntiä kovinkaan paljoa. Lopuksi kausi tiivistyy odotetusti glifhangeriin, josta on hyvä jatkaa kakkoskaudelle ja katsoja, joka on jaksanut katsoa aloituskauden lävitse, suorastaan syöksyy katsomaan seuraavaa kautta. Sen verran laadukas kausi, että mielelläni katson seuraavankin.

rating 80,000

08.01.2016 klo 23:02

Fargo: 2. tuotantokausi

Täynnä mustaa huumoria oleva, jännitysdraama, josta ei kinkkisiä tilanteita ja toimintaa puutu. Paljon parempi kuin ensimmäisen kausi. Täysosuma!

rating 100,000

08.01.2016 klo 22:59

True Detective - 2. tuotantokausi

Häviää ensimmäiselle kaudelle joka osa-alueella. Teennäisen rankka, liikaa henkilöhahmoja, joista juuri kenenkään tarinaan ei syvennytä pintaraapaisua enempää. Tarina myös hieman sekava, ehkä juuri runsaan henkilömäärän takia. Ei sarja kuitenkaan aivan onneton olo, kyllä sen katsoo pahemmin aikaa tuhlaamatta.

rating 60,000

24.10.2015 klo 13:20

House of Cards: 3. tuotantokausi

Varsin tylsä kausi, kunnes viimeiset neljä jaksoa täydellisyyttä hipovaa draamaa jääden gliffhangeriin.

rating 50,000

24.09.2015 klo 00:39

Better Call Saul: 1. tuotantokausi

Lähtee hyvin käyntiin, mutta heikko päämäärätön käsikirjoitus ja tylsähköt sivuhahmot saavat sarjan kyntämään hivenen liikaa keskinkertaisuudessaan. Bob Odenkirk on mainio sympaattisessa, sydämmellisessä, huonotuurisessa, mutta periksiantamattomassa pääroolissa. Breaking Bad oli yksi kaikkien aikojen sarjoista, mutta ei se tarkoita, että sen sivuhahmosta saisi uutta huippusarjaa. Annan kaksi ja puoli tähteä, josta kaksi saa pääosan esittäjä ja puoli tähteä ansaitsee hänen Chuck veli.

rating 50,000

21.05.2015 klo 09:50

Weeds: Kausi 8

Epätoivoinen ja tylsä sarjan lopetuskausi. Pariin jaksoon saatu hieman huumoria mukaan, muuten aika pitkäpiimäinen ja turha kausi. Sarjan eväät oli syöty jo kutoskaudella.

rating 40,000

05.04.2015 klo 16:26

Rooma: 2. tuotantokausi

Ykköskauden kanssa jatkaa samaa rataa. Laadukkaasti tehty historiallinen sarja.

rating 80,000

14.03.2015 klo 23:27

Rooma: 1. tuotantokausi

Tulipa lopulta katsottua, kun on niin kehuttu sarja. Laadukas,näyttävä ja viihdyttävä sarja! Alun rosoisuuden olisin suonut jatkuvan kongreettisemmin, mutta mitä pidemmälle kautta mennään, sitä Hollywoodimaisemmaksi se muuttuu.

rating 80,000

14.02.2015 klo 15:50

Boardwalk Empire: 5. tuotantokausi

Erinomaisen neloskauden jälkeen aika pannukakku, joka haisee enemmän rahastukselta, kuin laadukkaan sarjan onnistuneelta päätökseltä.

31.01.2015 klo 00:23

Rillit huurussa: 7. tuotantokausi

Vitsit alkavat olla vähissä ja on sarjan selkeästi heikoin tuotantokausi, vaikka sisältääkin pari todella hauskaa jaksoa. Valitettavasti kauteen mahtuu muutama jopa huono jakso mukaan.

rating 60,000

02.01.2015 klo 19:02

True Detective - 1. tuotantokausi

Lähes täydellinen psykologinen rikossarja. Rikostarina paikoin vaikeasti seurattava ja vaatii intensiivistä keskittymistä, kun kerronta hyppii eri aikatasoissa edestakaisin. päähenkilöiden elämä ja heidän keskinäinen suhde on tarinaa mielenkiintoisempaa seurattavaa. Harrelson ja McConaughey on mielestäni olleet aina hyviä näyttelijöitä, mutta kunnon roolit ovat heiltä puuttuneet paria poikkeusta lukuunottamatta. Etenkin McConaughey tekee ehkä parhaimman roolisuorituksensa true detectivessa. Sarjan pituus oli sopivan kokoinen eli kahdeksaan jaksoon mahtui koko tarina. Vähän enemmän toimintaakin olisi voinut olla, mutta toisaalta sarjan psykologinen ote olisi voinut tällöin kärsiä.

rating 90,000

14.12.2014 klo 00:19

Boardwalk Empire: 4. tuotantokausi

Huikea kausi. Harva sarja paranee edetessään, varsinkin kun kyseessä jo neljäs kausi. Tämä sarja sen kuin paranee vanhetessaan. Jännitystä riittää, kuten toimintaa ja draamaakin. Sarjan replikointi on osuvaa ja löytyy paljon laadukasta mustaa huumoria. Tohtori Narcissus on aivan huikea uusi hahmo, joka saa samaan aikaan odottamaan hänen seuraavaa nasevaa repliikkiä, että joku päästäisi hahmon kertaheitolla pahasta. Kiva oli myös nähdä, ratkaisuja joidenkin hahmojen osalta. Kaikenkaikkiaan melkoisen viihdyttävää kissa ja hiirileikkiä. Hahmot kasvavat ja saavat syvyyttä lisää. Lähes täydellinen kausi. Ansaitsee ehdottomasti vielä vitoskauden. Jäämme odottamaan sitä.

rating 90,000

21.09.2014 klo 22:24

Dexter: 8. tuotantokausi

Dexter on yksi parhaimmista tv-sarjoista kautta-aikain ja kaksituhatluvun sarjoista menee mielestäni ehdottomasti top3:n . Valitettavasti sarjan päätöskausi oli huono. Oikeastaan sarja olisi mielestäni pitänyt lopettaa vitoskauden jälkeen, niin heikkoja kausia olivat nämä kolme viimistä kautta. Päätöskausi niistä heikoin. Olisiko muuten yhden käden sormilla laskettavissa ne sarjat, jotka toimivat hyvin vielä viidennen kauden jälkeen?

Viimeinen kausi alkaa todella mielenkiintoisesti ja pitää otteessaan ensimmäiset kaksi jaksoa. Sen jälkeen ote hajoaa täysin kunnes pariin viimiseen jaksoon saadaan hieman jännitettä. Alussa taustoitetaan hiukan dexterin päätymistä sarjamurhaajaksi. Kokonaisuutena päätös tuntuu kuitenkin hätäiseltä enkä muutenkaan pidä sitä onnistuneena. Se on sisällöltään aika ontto. Tuntuu kuin käsikirjoittajilta olisi täysin puuttunut näkemys miten päättää tarina. Nyt lopetus jäi ontoksi sekametelisopaksi, jossa oli vähän kaikille jotain. Draamaa, lähes onnellinen loppu ja mahdollisuus jatkolle!

Dexterin kanssa olen viettänyt hienoja, ei UPEITA hetkiä. Kiitos niistä. Kaikki hyvä päättyy kuitenkin aikanaan. Hyvä niin!

rating 30,000

09.08.2014 klo 11:08

Boardwalk Empire: 3. tuotantokausi

Näin homman kuuluu edetä.

Boardwalk empiren ensimmäinen kausi oli rautaa. Toinen kausi polki jossain määrin vähän paikallaan ja se on usein helmasynti pitkään jatkuville sarjoille. Kolmas kausi on erittäin laadukkaasti rakennettu juonikuvioiltaan. Jännitys tiivistyy, laadukasta toimintaa löytyy joka jaksosta, kauniita naisia ja katalia konnia. Pari yllätystäkin matkan varrella mukana. Kausi toimii lähes täydellisesti.

rating 90,000

19.07.2014 klo 23:34

Breaking Bad: 5. tuotantokausi

Laadukas sarja eteni taas piirun verran kohti loppua. Vitoskausi soljui hienosti eteenpäin ja jäi kunnon cliffhangeriin. Final seasonin kimppuun vesi kielellä.

rating 80,000

19.07.2014 klo 23:32

Deadwood: 3. tuotantokausi

Oli aika ärsyttävää katsoa kautta, jossa verkkaisesti kasvatettiin juonta kohti vääjäämätöntä ja lopulta ei tullut oikein mitään. Pettymys. Ensimmäinen kausi oli hyvä, mutta sen jälkeen sarja ei lunastanut mahdollisuuksiaan.

rating 30,000

19.04.2014 klo 12:42

Breaking Bad: 4. tuotantokausi

Pirun hyvä kausi!

Nyt oli kunnon meininkiä. Upeasti kasattu paketti, huumoria, toimintaa, draamaa ja jännitystä joka saatiin kutkuttavan läsnäolevaksi ja tihentyi tihenemistään. Kiinnostaisi tietää, oliko kautta tehdessä tekijöillä mielessä, että olisi sarjan viimeinen kausi kun sen verran tehokkaasti laukattiin läpi kausi.

Ps. Onko viides kausi viimeinen? Meinaan kun mainostetaan jotain last final seasoniakin.

rating 100,000

14.04.2014 klo 22:05

Deadwood: 2. tuotantokausi

Ei oikein iskenyt verrattuna avauskauteen.

rating 50,000

15.02.2014 klo 00:18

Breaking Bad: 3. tuotantokausi

Eriomainen kausi FLY-jaksoon saakka. Fly jakso on ideana kiva, mutta sen idean olisi voinut tiivistää varttiin. Fly jakson jälkeen kausi mielestäni yhtä alamäkeä tiivistyen kutkuttavaan finaaliin. Sarjassa on myös yksi ongelma. Jesse Pinkmanin hahmo saa aivan liikaa töppäillä saaden lopulta aina kaiken anteeksi. Itselläni sympatiat tähän hahmoon alkavat loppua. Hahmo on kuin keskenkasvuinen luonnevikainen kakara eikä kiltin pojan kasvot ja parisuhdetragediat oikein jaksa enää kantaa hahmon vastenmielistä osuutta vaan hahmon kakaramaisuus alkaa korostua liikaa. Varsinkin kun sarjan pääsankari saa aina hänen hahmonsa aiheuttaman paskan niskaansa.
Kaudella on sentään mukana erinomainen hiljainen konnakaksikko, joka tuo kauteen viileän raakaa toimintaa. Niin ja plussaa kaudella on myös pienessä roolissa näkyvä aina erinomainen Hra Machete eli Danny Trejo. Käsikirjoitus edelleen pääpiirteittäin toimii ja näyttelijät suoriutuvat osistaan hyvin. Hieman enemmän toimintaa kuin kakkoskaudella ja se on laadukasta. Loppupuolen jaksojen hyytyminen heikentää kautta kokonaisuudessa piirun verran verrattaessa edelliskauteen.

rating 70,000

14.02.2014 klo 23:46

Breaking Bad: 2. tuotantokausi

Kautta toisaalta vaikea verrata ykköskauteen, koska ykköskausi oli vain seitsemän jaksoinen, mutta kakkoskaudella sarja lähtee mielestäni oikein kunnolla käyntiin. Mietin mikä tässä sarjassa loppujen lopuksi niin hyvää on, koska osin monet pääosan esittäjistä tuntuvat paikoin jopa vastenmielisiltä. Silti kukin hahmo voittaa inhimillisyydellään aina puolelleen ja saa innostuneena odottamaan mitä heille milloinkin tapahtuu? Sarjan inhimillinen ote elämään, Waltin kaksoiselämä anarkia vs konservatiivisuus ja sopivan jännittävät jaksot vailla mässäilevää väkivaltaa ironialla ja mustalla huumorilla leivitettyna jaksaa viehättää.

Kakkoskausi etenee suht vaivatta eteenpäin ja yllätyksiä odottaa aina kulman takana. (Bryan Cranston) Waltina on aivan huikea hahmo. Cranstonin vähäeleinen ja toisaalta paljon puhuva ilmeikkyys tukee roolihahmoa erinomaisesti. Hahmon kaksoiselämä luo kokoajan mielenkiintoista särmää tarinaan. Myös huumepoliisi Hank on mielenkiintoisempi hahmo, mitä ekalla kaudella antoi ymmärtää. AARGH, miten vastenmielinen hänen hahmonsa olikaan ekalla kaudella. (Anna Gun) Skylerinä saa enemmän ruutuaikaa ja ei ole niin tyhjän oloinen hahmo mitä pilottikaudella rooli antoi ymmärtää. Uusia hahmoja tulee sopivasti mukaan remmiin. Niljakas asianajaja Saul (Bob Odenkirk), Likaisen työn tekijä Mike (Jonathan Banks= Hollywoodissa tämän alan oikea luottonäyttelijä). Lisäksi Gus (Giancarlo Esposito) viilipyttymäisen siisti urheilullisena huumekartellijohtaja on aivan huikea konna vaikuttamatta millään tavalla suoraan väkivaltaiselta vaan pikemminkin sympaattiselta hahmolta, jonka sympaattisuuden takana on kuitenkin huikea pahan valta.

Breaking bad on erinomainen draamallinen jännityssarja, jossa on runsaasti mustaa huumoria eikä sarjan jännittävyyteen tarvita jatkuvaa mässäilevää kovaa väkivaltaa, vaikka sitäkin sarjassa hiukan on. Inhimillinen ote sarjassa säilyy ja käsikirjoitus toimiin kautta linjan. Sarja on suht verkkainen verrattuna moniin muihin nykypäivän sarjoihin, mutta osin se vaan lisää sarjaan realisuutta. Sen verran sarjassa kuitenkin kokoajan tapahtuu ettei tapahtumien kulkua vääjäämättä eteenpäin välttämättä aina edes huomaa ei sarja ole missään kohdin tylsä, pikemminkin päinvastoin. Parempi kausi kuin pilottikausi.

rating 80,000

03.02.2014 klo 02:33

Deadwood: 1. tuotantokausi

Onnistunut, hyvin eteenpäin soljuva, rankan inhorealistinen lännensarja, jossa ei juuri hyviä ihmisiä olekaan vain pahuuden aste vaihtelee. Draamaa, toimintaa ja jännitystä hyvässä suhteessa. Alkupään jaksoissa tapetaan enemmän kunnes draama saa enemmän valtaa. Ian McShane tekee yhden kaksituhattaluvun parhaimmista pahiksista. Hänelle ei paljoa ryppyillä. Valtaisa kontrasti hänen hyväsydämiseen antiikkihuijariveijari Lovejoy-hahmoon verrattuna, josta hänet ehkä parhaiten tunnetaan. Ainoa miinus sarjassa on näennäinen alastomuus, mikä on turhauttavaa. Joko ollaan alasti tai ei olla, mutta vain hiukan selkää tai tissin syrjää näytettäessä nostaa päätään feikkaamisen maku varsinkin kun seuraavana aamuna noustaan tyynyä rintojensa suojana pitäen ylös sängystä. Tämä on Hollywoodin helmasyntejä, joka ärsyttää silloin kun muuten yritetään hakea realistista ja rankkaa tarinaa. Myös Calamity Janen rooli on ärsyttävä. Varmaan hän olikin oikeasti kiroileva miesmäinen alkoholisti, mutta kun muuta ei hahmosta irtoakaan ja tämä saa vielä valtavasti filmiaikaa on se turhauttavaa. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen sarja, komeassa karuudessaan. Rimaa hipoen neljä tähteä

rating 80,000

27.01.2014 klo 18:54

Dexter: 7. tuotantokausi

Olihan se selvyys, että sarjaa kun viedään tarpeeksi pitkälle tulee heikkokin kausi eteen. Nyt tuli.

Dexter etääntyi kauden aikana aivan liikaa siitä hyvän puolella olevasta pahiksesta enemmän pimeyden ytimeen menevänä pahiksena. Murhaajaan rakastuminen oli ihan pohjanoteeraus, varsinkin kun tämän näyttelijättäressä tai roolissa ei juuri karismaa ole. Kunnon jännitystä ei saatu perässä liikkuvasta tappajasta, ei sivuosien elämänkäänteistä eikä edes siitä, että Debra tietää Dexterin salaisuuden. Kauden loppu oli moraalisesti väärin sarjan katsojia ajatellen, mutta jonkinlainen cliffhanger piti tietysti jättää viimeisellekin kaudelle mentäessä. Dexter on ollut yksi parhaista sarjoista allekirjoittaneen mielestä, mutta jos kutoskausi meni nippa nappa riman ylitse, tämä kausi tiputtaa riman ainakin kerran. Viimeiset pari yritystä kantaa viimeiselle kaudelle. Katsotaan mihin tulokseen sarja päättyy!

rating 40,000

18.01.2014 klo 21:00

Breaking Bad: 1. tuotantokausi

Hyvä sarja! Varsin erikoinen sarja lähtökohdaltaan. Siis syöpää sairastava kemianopettaja joka rupeaa duunaamaan sivupisneksenä amfetamiinia! No huh, huh vois ajatella. Periaatteessa voisi kuvitella olevan melko vastenmielinen ja tylsä asetelma, mutta toisin kuitenkin on. Tarina menee hiukan tietysti uskottavuuden toiselle puolelle, mutta pääosan esittäjä on niin taitava ja uskottava roolissaan, että saa katsojan odottamaan tarinan etenemistä. Sopivan vinksahtaneita sivuosan esittäjiä täydentämässä mukamas tylsää elämää viettävää päähenkilöä ja antavat nurinkurisen kontrastin päähenkilöön verrattuna. Tässäpä se ehkä tärkein katsojaa koukuttava asia. Katsojaa viehättää päähenkilön ristiriitainen kaksoiselämä ja katsoja suorastaan toivoo, että päähenkilö paljastaisi heille todellisen minänsä ja laittaisi näille luun kurkkuun. Samaan ristiriitaiseen kaksoiselämään perustuu esimerkiksi mainio Dexter-sarja. Käsikirjoitus toimii, kuten oikeastaan kaikki muukin. Pikkaisen hidastempoinen sarja ehkä on, mutta eihän kaiken tarvitse olla aina niin perhanan tehokasta ja nopeatempoista. Tylsä sarja ei missään nimessä ole eikä liian tyhjiä hetkiä juurikaan tule. Innolla katsomaan toista kautta! Go Walter go ja näytä muille närhenmunat!

rating 80,000

07.12.2013 klo 04:41

Weeds: Kausi 6

Aika hyväntuulinen kausi. Selkeä parannus vitoskauteen. Ongelma on kauden päämäärättömyys. Sattuu ja tapahtuu paljon, mutta ei tiedetä minnepäin sarjaa viedään. Sama ongelma oli Dexterin kutoskaudella. Lienee yleinenkin ongelma sarjojen edetessä.

rating 70,000

05.11.2013 klo 00:55

Lilyhammer: 1. tuotantokausi

Huikean mielenkiintoisesta lähtökohdastaan huolimatta ei saa tulta alleen juuri missään vaiheessa ja etenkin sarjan keskikohta eli jaksot 4-6 on varsin puuduttavaa katsottavaa. Yrittää olla hauska, mutta huonolaatuista nolaamishuumoria lukuunottamatta ei sitä ole. Jännä ei nimeksikään myös draama ja latteaksi. Parasta sarjassa on lähtöidea.

rating 40,000

02.09.2013 klo 23:38

Weeds: Kausi 5

Tähän mennessä tylsin kausi. Lässähtynyttä draamaa. Kunnon juoni ja etenkin sarjan laadukas mustahuumori jää vähäiseksi.

rating 40,000

17.08.2013 klo 19:49

Weeds: Kausi 4

Pieni pettymys erinomaisen kolmannen tuotantokauden jälkeen, silti laadukasta viihdettä

rating 60,000

15.07.2013 klo 13:34

Silta: 1. tuotantokausi

Hyvä sarja, joka koukuttaa salakavalasti vaikka etenee aluksi kovin sekavasti ja naispääosan henkilöhahmo on aluksi todella ärsyttävä. Maaliin päästään kuitenkin ehjin jaloin ja vaikkei täysosumaa tehdäkään, matka on viihdyttävä.

rating 70,000

18.03.2013 klo 10:17

Rimakauhua ja rakkautta

Todellinen laatusarja!

Harvoin sarja onnistuu niin kokonaisvaltaisesti kuin tämä on onnistunut.

Draamaa ja komediaa yhdistävä brittisarja on laadulla tehty. Näyttelijät ovat osissaan erinomaisia eikä heistä kukaan ole tämän sarjan jälkeen urallaan päässytkään yhtä hyvään roolisuoritukseen. Sarjan päähenkilöt ovat kukin erilaisia, eri sosiaaliluokissa eleleviä, hyvin inhimillisiä henkilöitä vahvuuksineen ja heikkouksineen. Sarja on myös poikkeuksellisen erinomaisesti käsikirjoitettu. Teräviä kohtauksia ja sloganeita tulvillaan. Katsoin ekan kauden ja varsin nopeasti sarja minut koukutti. Oli katsottava lisää. Heikkoa kohtaa ei juurikaan sarjan edetessä tule vaan se jatkaa erinomaisena aina väistämättömättömään päätökseen asti. Hiukan sarjan eri kaudet vaihtelevat, alkukausissa on ehkä enemmän komediaa kun myöhemmät kaudet muuttuvat ehkä piirun verran enemmän draaman suuntaan. Sarja koukuttaa erinomaisuudellaan jopa kaltaiseni maskuliinisen heteromiehen. Se on paljon se.

rating 100,000

06.03.2013 klo 23:38

Seinfeld: 2. tuotantokausi

Huippu sarja, joka hakee vielä hieman paikkaansa toisella kaudella, mutta kehittyy kokoajan eteenpäin. Ei kuitenkaan vielä yhtään ns. klassikkojaksoa.

06.03.2013 klo 23:33

Seinfeld: 1. tuotantokausi

En muista koskaan aikaisemmin nähneeni ensimmäistä kautta, vaikka Seinfeldia tuli jo 90-luvulla telkkarista katsottua. Vähän hapuilevaa ja ei niin hauskaa on tämä eka kausi vielä. Myöhemmin sarjasta tulee todella hauska klassikko.

rating 40,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat