stranger in this town

stranger in this town

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (410)

07.03.2021 klo 20:06

Eila, Rampe ja Likka

Tää oli hyvä! Aina tykännyt, että Heidi Herala osaa näytellä ja häntä saisi käyttää enemmän leffoissa ja sarjoissa.

rating 70,000

07.03.2021 klo 20:03

Täydellinen joulu

Vähän alkuun näytti, että tää ei voi toimia, mutta loppujenlopuksi pää pysyy niukasti pinnalla. Naurattaakin kivasti pari kertaa. Ilman Luusuaniemeä tai Ketosta olisi kylläkin tämä raina uponnut kuin kivi!

rating 60,000

07.03.2021 klo 19:52

Keskustelu

Surkein jännäri ja huonoimpia elokuvia, mitä olen viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana nähnyt! Pitkäveteinen, tylsä eikä jännitystä nimeksikään.

rating 20,000

07.03.2021 klo 19:41

Karpo

Itselle Karpo on se 80-luvulla telkkarissa ollut karvahattupäinen toimittaja joka oli pienen ihmisen asialla ja jonka nimellä/ohjelmalla aikuiset uhkailivat heitä väärinkohtelevia virastoja tai instansseja.

Karpo on näköjään niin paljon muutakin. Mielenkiintoista oli tämän dokumentin avulla tutustua miehen uraan ja aikaansaannoksiin. Mielenkiintoinen ja helposti seurattava elokuva.

rating 80,000

22.10.2020 klo 15:55

Olen suomalainen

Ihan katsottava elokuva, tosin kovin pyöritään alkoholismin ja parisuhteen ympärillä. Elokuvan mukaan varsin tylsä elämä sitten kuitenkin Karilla taisi olla? Missä oli sattumukset maailmalla, mahdolliset irtosuhtee jne. Koko 90-luvun loppu ja 2000-luku jäi oikeastaan kertomatta vallan vaikka oli päähenkilön uran hohdokkainta aikaa. Arvostus päähenkilön vaimoa kohtaan nousi ja hän ansaitseekin hatunnoston jaksamisesta vaikean ja alkoholisoituneen ihmisen rinnalla.

Ristinen ja Lymi ovat hyviä tässä kuten aina ovat. Tarina nyt ei kummoinen ole, mutta keskinkertaisesti kulkee maaliinsa. Liikaa kuitenkin pyöri alkoholin ympärillä ja lisää lihaa luiden ympärille olisi vaatinut. Hienoa musiikkia tulvillaan ja sehän on sinänsä kai oikea asia mistä taiteilija Kari Tapio muistetaan.

rating 60,000

22.10.2020 klo 15:34

The Trial of the Chicago 7

Tyypillistä netflix-elokuvaa eli keskinkertaista, niin keskinkertaista. Liian varmanpäälle tehty elokuva, jossa on kyllä hetkensä.

rating 60,000

22.10.2020 klo 15:27

Marian paratiisi

Mielenkiintoisesta aiheestaan huolimatta tylsä ja mitäänsanomaton elokuva.

Loistava idea kun on niin se ei välttämättä tarkoita, että siitä saisi upean tarinan saatika elokuvan. Tämä elokuva on siitä hyvä esimerkki.

Näyttelijätyössä ei ole mitään vikaa. Pihla Viitala kuten myös Saara Karhu ovat hienoja tulkitsijoita ja tekevät sen mitä tehtävissä on. Puvustus on ajanmukaista ja hienoa, kuten on lavastuskin. Ongelma on, että henkilöt jäävät lopulta etäisiksi eikä heissä ole oikein karismaa saati mihin samaistua ainakaan tarpeeksi. Jännitystä saati draamaa ei saada kasvatettua tarpeeksi juuri henkilöiden keskeneräisyyden ja kokonaistarinan sekavuuden vuoksi. Päähenkilö voisikin jäädä etäiseksi ja mysteeriksi osittain, mutta sitten itse tarina pitää olla tarpeeksi mielenkiintoinen. En tiedä oliko tarina oikeasti sitten niin tylsä vai eikö vain käsikirjoittaja saanut tarinaa muokattua elokuvaksi. Oliko ohjaajalla draaman kaari epäselvä vai katosiko vain punainen lanka?

Niin tai näin. Vaikka puitteet ovat kunnossa ja näyttelijät parasta a-ryhmää niin se ei lopulta kantanut hedelmää tämän elokuvan kohdalla. Elokuvan kyllä kerran katsoo.

rating 40,000

13.08.2020 klo 21:23

Koirat eivät käytä housuja

Hieno elokuva ja pystyin hyvin samaistumaan päähenkilöön näin hiljattain eronneena vaikka en tuollaisia sadomasokistihommia olekaan kokeillut. Pekka strang näyttelee aivan uskomattomasti hukassa olevaa elämänhalunsa hukannutta miestä, joka dominalta hakee kidutuksesta elämäänsä jotakin. Strang tekee toistaiseksi uransa parhaan roolin. Krista Kosonen on tasasen hyvä ja varma kuten aina. Elokuvan kokonaisuus hivenen hyytyy kun kunnollista loppua ei ole, mutta tässä on varmasti haettukin tiettyä mystisyyttä. Ei ehkä kestä katselukertoja en tiedä, mutta näin ekan kerran nähtynä onnistunut elokuva.

rating 80,000

07.04.2020 klo 15:53

Long shot - Mahdoton yhtälö

Ihan katsottava, ei muuta! Odotin enemmän.

rating 50,000

07.04.2020 klo 15:45

Once Upon a Time in Hollywood

Tarantinon elokuvat ovat vähän kahtiajakoisia, joko niistä tykkää tai ei. Tämä uutuus taasen jättää fiilikseen, ettei oikein tiedä pitikö siitä vai ei?

Itseasiassa kun ei tiedä edes mitä oikein katsoo? Katsooko kaverielokuvaa, elokuvaa elokuvantekemisestä, Elokuvaa vuodesta 1969, draamaa, komediaa vai mitä? Mikä on elokuvan juoni, onko elokuvassa edes juonta? Elokuvan puolivälissä sitä antaa periksi ja tyytyy katsomaan vain näyteltyjä kohtauksia.

Elokuva on ja varmaan tarkoitettukin Hollywoodin ylistykseksi. Vuoden 1969 ylistykseksi. Ajanjakson lavastuksissa on onnistuttu täydellisesti! Vau! Miten huikealta lavasteet näyttävätkään yksityiskohtia myöden. Rakennukset, vaatteet, autot, mainoksia myöten. Blueraylla oli mielenkiintoista materiaalia, miten taitavasti kyseisen ajan henki oli saatu luotua uskomattoman aidoksi aikaa, taitoa ja rahaa säästämättä. Jopa radiomainokset ja ohjelmat, mitä ihmiset kuuntelivat autoissaan tuohon aikaan, olivat juuri ajan tyylisiä. Elokuvan musiikki on isossa osassa ja loistavaa kuten aina Tarantinon elokuvissa. Näyttelijäntyö on erinomaista etenkin Dicaprio ja Pitt tekevät hienot suoritukset. Elokuva on täynnä hahmoja ja kuuluisia kasvoja, tosin varsin pienissä rooleissa eivätkä sinänsä paljoa tuo tarinaan lihaa köykäisten luitten ympärille. Lopun verinen mäiske, jolla ei ole juuri mitään todellisuuden kanssa tekemistä tuo elokuvan absurdiin päätökseen eikä lopulta tiedä onko sekään hyvä vai huono asia! Se ehkä muodostuu lopulta enemmän koomiseksi ratkaisuksi kuin elokuvan kannalta oleelliseksi. Tavallaan pidin ratkaisusta ettei elokuvassa kuvata murhatöitä kuten Mansonin klaani teki oikeasti, mutta se olisi voinut tuoda enemmän särmää ja kontrastia elokuvan ensimmäisen kahden tunnin hyväntuulen matkalle. Nyt valittu tapa menee niin vahvasti korkeajännitysvakivallan puolelle, että se tekee elokuvasta hiukan pellen. Elokuvassa kyllä muutenkin etenkin Daltonin näytellessä elokuvien kohtauksien tekoa mennään jossain komiikan ja draaman välissä hyppien puolelta toiselle. Joo. tämä nyt oli tällainen tarina ja ainakin se vie hetkeksi arjesta pois ja se kait lopulta on elokuvien päämääräkin. Mitään suurta ja ihmeellistä ei ole luvassa ei edes repliikkien muodossa kuten Tarantinon aiemmissa elokuvissa. Hetken vuoden 1969 Hollywoodissa se kuitenkin tarjoaa ja tekee sen positiiviisesti.

rating 60,000

03.03.2020 klo 16:22

The Gentlemen

Ohjaaja palaa vanhoille juurilleen väkivallan, mustan huumorin ja mainion dialogin pariin.

Jos pidit elokuvista snatch tai lock, stock and two smoking barrels niin todennäköisesti pidät tästäkin. Alun tarinankehitykseen ja henkilöhahmojen esittelyyn kun jaksaa keskittyä niin elokuvaa on antoisa, mikäli alussa nukkuu voi elokuvan seuraaminen olla hankalaakin. Dialogi on hyvää ja saa usein nauramaan jopa ääneen, Kohtauksissa on runsaasti mustaa huumoria ja kaikki näyttelijät tekevät roolinsa hyvin. Voisin väittää, että Colin Farrell ja Hugh Grant sivurooleissaan tekevät jos ei parhaansa, mutta ainakin mielenkiintoisemmat roolit vuosiin. Laadukasta toimintaa huumorilla höystettynä. Ei yllä aivan samalle tasolle mitä yllämainitut elokuvat, mutta ei tämä paljon niistä heikommaksi jää.

rating 70,000

03.03.2020 klo 16:02

Midway

Visuaaliset efektit huippuluokkaa, mutta muuten elokuva jää suht tyhjänpäiväiseksi korkeajännitys-tyyppiseksi rymistelyksi. Henkilöhahmojen tylsyys on isoin ongelma. Jäävät tylsiksi eikä heidän kohtalo tahdo kiinnostaa.

rating 50,000

06.02.2020 klo 22:13

Taistelulähetit - 1917

Yksi parhaista ensimmäistä maailmansotaa kuvaavista elokuvista.

Viihdyttävä tarina kahden taistelulähetin tehtävästä epätoivoisessa kaaoksessa. Tarina on simppeli ja sitä on aika helppo seurata. Pääosarooleissa olevat näyttelijät tekevät roolinsa hyvin, tosin heidän hahmonsa sinänsä eivät ole kovin kiinnostavia vaikka heidän tehtävänsä seuraaminen on hyvinkin kiinnostavaa.

Kuvaus on täydellistä, leikkaus myös, ääniefektit ja musiikki sopii elokuvaan loistavasti. Itse ihastelin harvinaisen aidon oloisia ruumiita ja taistelukentän lavastusta. Kokonaisuutena elokuvassa toimii lähes kaikki, mutta päähenkilöt kun jäävät lopultakin etäisiksi ja eivät ole tarpeeksi kiinnostavia vaikka heidän matkansa onkin sitä. Tulee varmasti voittamaan useampia oskareita, mutta onko paras elokuva?

rating 80,000

18.01.2020 klo 21:07

Green Book

Usein parhaan elokuvan oscarin voittaneet elokuvat ovat pettymyksiä. Hiukan odotin sitä tästäkin elokuvasta, mutta toisin kävi. Elokuva on kiva road trip tyyppinen ystävyys ja rotuerottelu elokuva, joka viihdyttää koko kestonsa ajan. Etenkin Viggo Mortensen tekee hienon roolin pitkästä aikaa ja todistaa olevansa edelleen yksi Hollywoodin parhaista miesnäyttelijöistä. Ei muissakaan rooleissa vikaa ole. Hyvä elokuva, saa nähdä miten kestää toistoja.

rating 80,000

18.01.2020 klo 20:52

Dragged Across Concrete

Kehuttiin jossain ja sattui viaplaysta löytymään. Ei ehkä niin hyvä, mitä annettiin ymmärtää, mutta kokonaisuus pysyy kasassa.

Hidastempoinen elokuva, joka toimii kokonaisuutena ihan kivasti. Toiminta on prutaalia silloin kun sitä on ja välissä höpötetään nasevastikin. Elokuvassa ei juuri hyvää ihmistä ole, pikemminkin päinvastoin joten ei tämä mikään hyväntuulen toimintakohellus ole. Mikään buddy -veijari elokuvakaan ole vaikka pääosahenkilöillä kemiaa löytyy ja paikoin pätevää dialogiakin. Jos tykkää synkistä hidastempoisista toimintapätkistä, tässä varmaan sinullle hyvä pätkä!

rating 70,000

20.11.2019 klo 20:47

Late Lammas -elokuva: Farmageddon

Leffassa on hetkensä ja toimii suurimman osan kestostaan, mutta ei viihdytä kaikilta osin. Ei mikään täysosuma.

rating 60,000

09.09.2019 klo 11:49

Toy Story 4

Legendaarinen lasten animaatio, josta aikuisetkin tykkäävät on päässyt kolmen erinomaisen elokuvan jälkeen neljänteen osaan. Kannattiko?

Toy story 4 jätti vähän niin ja näin maun elokuvasta lähtiessä. Se ei missään nimessä ollut huono, mutta ei mikään erinomainenkaan. Elokuvan ongelma on se, että aikaisemmat elokuvat ovat olleet niin onnistuneita, että odotukset ovat niin korkealla. Vuosien mittaan jälki ja grafiikka ovat niin kehittyneitä ettei siltä osin olla menty kuin parempaan suuntaan. Hahmot ovat kehittyneet sarjan jatkuvuuden myötä. Käsikirjoitus on järkevä. Kaikki sinänsä pelaa, mutta miksi elokuva ei ole erinomainen?

Ongelma on, että tämä neljäs osa on tehty jo ehkä liian aikuisempaan makuun kaikkine elämänlanka tarinoineen ja oppeineen. On yksinäisyys, kaveri, itsetunto asioita. Elokuvasta puuttuu teemoinen tietty kepeys vaikka sitäkin tapaa kovasti yritetään. Se ottaa liian vakavasti ja opettavaisesti kokonaistarinan. Nauroinko elokuvassa? Kerran. Pari kertaa hymyilytti. Lopussa yritetään väkisin nyyhkityttää katsojaa melkein onnistuen. Lapseni totesi, että meinasin itkeä lopussa eikä se isälläkään kaukana ollut, en ainakaan tunnusta.

Odotin fiksua ja viihdyttävää tarinaa. Elokuvassa on hetkensä ja käsikirjoitus sinänsä toimii joo, mutta hieman liian synkissä vesissä se etenee eikä viimekädessä ole kovin viihdyttävä tarina. Stuntmies king-kaboom on kiva viihdyttävä lisä hahmokalleriaan, muut tulokkaat ei niinkään, mutta buzz lightyearia olisin kaivannut lisää ja muuta sekalaista hassunhauskaa poppoota. Tämä nelososa on liian woodyn ja tämän lammaspaimen neidon bo-beebin elokuva.

Kyllä elokuva kannattaa katsoa, mutta älkää odattako suurta viihdepläjäystä ala aikaisemmat elokuvat ja jos olette pätkääkään herkkiksiä tai romantikkoja niin ottakaan nenäliinoja mukaan.

rating 60,000

30.07.2019 klo 21:08

I, Tonya

Mielenkiintoinen tositarina varsinkin kun muistaa 90-luvulta kyseisten kahden luistelijan taistelun kaikkine omituisuuksineen. Näyttelijät kautta linjan huippuvireessä. Tuli mieleen, että voisi hyvin olla useamman oscarin voittaja. Toisin taisi käydä. Marcot Robbien uran paras suoritus toistaiseksi.

rating 90,000

30.07.2019 klo 20:58

Spider-Man: Far From Home

Kokonaisuus on onnistunut. Toimintakohtaukset elokuvan heikoin puoli, kaikki muu toimiikin mainiosti. Vähän kyllästyttää jo tämä päättymätön marvel CGI-kohellus. Spiderman far from home on kuitenkin onnistuneimmasta päästä. Sympaattinen, huumorintajuinen ja viihdyttää sopivasti. Toimintakohtaukset ovat vähän suttua. Kyllä tämän katsoo ja ehkä hivenen homecomingia viihdyttävämpi?

rating 70,000

30.07.2019 klo 20:49

Lemmikkien salainen elämä 2

Elokuva hassuja kohtauksia, jotka vain vaivoin muodostavat oikean tarinan. Käsikirjoutus takeltelee, silti aika viihdyttävä saavuttamatta ensimmäisen elokuvan fiksua keveyttä

rating 60,000

30.07.2019 klo 20:46

Solo: A Star Wars Story

Ihan kiva, hivenen pikkunätti, mutta viihdyttävä osa ja the last jediä huomattavasti antoisampi elokuva. Toivoisin silti kuitenkin, että kun uusia star wars-elokuvia tehdään niin käsikirjoituksen on oltava tarpeeksi hyviä, että niitä kannattaa tehdä.

rating 70,000

30.07.2019 klo 20:40

Star Wars: The Last Jedi

Tylsä elokuva eikä anna oikein mitään koko saagaa ajatellen. Liian vähän toimintaa

rating 40,000

15.03.2019 klo 19:33

Aurora

inhimillinen, hauska, viihdyttävä, älykäs ja hyvää sanomaa sisältävä kotimainen elokuva, jossa on kaikki palaset kohdillaan.

Kaikki näyttelijät tekevät roolinsa hienosti. Erityisesti tietysti pääosan Mimosa Willamo. Pääseepä Miitta Sorvali kerrankin revittelemään kunnolla vanhuksen roolissa. Oona Airola on nyt vaan ihana vaikka pelkästään seisoisi hiljaa paikallaan puhumatta sanaakaan. Musiikki osui kohtauksien kanssa erityisen hyvin maaliin.

Iihmettelen, ettei vetänyt enempää katsojia elokuviin.

rating 80,000

07.02.2019 klo 11:23

Bohemian Rhapsody

Hyvä ja viihdyttävä elokuva. Jokaisen Queen fanin nähtävä ja viihdyttää varmasti vaikka ei niin fanikaan olisikaan. Rami Malek on loistava Freddienä eikä muutkaan näyttelijät huonoja ole. Ihmettelen suuresti, jos parhaan miespääosan oscar menee jollekin muulle kuin Malekille!

Elokuva ei ole täydellinen, hiukan asioita on muutettu elokuvallisempaan muotoon ja ajallisesti kaikki ei ihan täsmää, mutta elokuvaelämystä se ei haittaa. Queenin musiikki on tietysti isona osana tarinaa ja sehän toimii aina. Tietysti se kuulostaa elokuvateatterissa piirun verran paremmalta kuin kotioloissa ja siksi ehkä annoinkin täydet viisi tähteä, mutta oli elokuva muutenkin mielestäni erinomainen.

Elokuva ei koko queenin tarinaa kerro eikä edes Freddien kuolemaan saakka vaan kertoo tarinan live aid 85 keikkaan saakka, mikä sinänsä oli merkityksellinen ja hieno tapahtuma. Mielenkiintoista olisi tietää, millainen elokuvasta olisi tullut, jos sitä olisi jatkettu esim. Freddien kuolemaan asti. Show must go on ja onhan se.

Niin tai näin elokuva on viihdyttävä tarina yhdestä maailman legendaarisimmista rock-bändeistä ja kertoo sitä isolta osin bändin solistin kautta, vaikka muutkin bändin jäsenet saavat osansa jääden kuitenkin sivurooleihin. Elokuva ei ole täydellinen, mutta nyt tässä hetkessä minulle se oli! Siksi

rating 100,000

28.01.2019 klo 23:46

Iron Sky: The Coming Race

Valitettavasti huono elokuva! Aikanaan odotin kovasti Iron sky elokuvaa, koska eihän natsit kuussa idea voi epäonnistua. Noh ei Iron sky häävi elokuva ollut, mutta jotenkin pysyi jaloillaan.

Nyt sitten kakkososa tuli vuosien odottelun jälkeen ja elokuva ei osu maaliinsa juuri missään. Tiivistäisinkin ongelman peräpenkin miehen toteamukseen kun elokuvaa oli noin 25 minuuttia tullut, että mitä tässä oikein katsotaan, mikä on elokuvan idea. Noh onhan elokuvassa juonikin, mutta hiukan sekava kokonaisuus on kuitenkin kyseessä enkä sitä tässä nyt lähde toistamaan. Elokuvan suurin ongelma on kuitenkin ehkä se kun komediana se ei oikein naurata (naurahdin kerran myönnettäköön), jännitystä elokuvassa ei ole minkäänlaista, draaman syviä tasoja se ei saavuta eikä efektitkään niin upeita ole. Ensimmäisessä elokuvassa oli melkeimpä paremmat efektit vaikka budjetti huomattavasti pienempi. En tiedä mitä elokuvantekoprosessin aikana on tapahtunut, mutta kovinkaan hedelmällisiä asioita ei valkokankaalle ole osunut. Sääli. Ei se vaan riitä, että tehdään efektejä elokuvaan, jos ei ole muuta annettavaa. Näyttelijöissä ei vikaa ole, he onnistuvat siinä mitä onnistumista ylipäätään on jäljellä.

Elokuva oli toiseksi huonoin elokuvateatterissa ikinä näkemistäni elokuvista. Voi nyyh kun on vesitetty hyvä idea surkealla toteutuksella. Ottaa päähän, ei voi muuta sanoa. Päätetään kommentointi nyt yhteen positiiviseen asiaan. Se on Kekkonen, joka piipahtaa elokuvassa heittämässä legendaarisen kommentin.

rating 20,000

21.01.2019 klo 13:01

The Mule

Mikäli the mule on Clintin viimeinen pääosarooli tällä planeetella, ei se ole huono!

Elokuvan teemaksi nousee ja se nostetaan vähän alleviimaamallakin perhe ja sen tärkeys elämässä. Muuten elokuvalla ei isompaa sanomaa ole ja se vaikuttaa ikäänkuin Gran Torinon jatko-osalta vaikka rooli, aika ja paikka on eri. Valitettavasti The Mule ei ole niin nerokas kyhäelmä kuin Gran Torino. The Mule on myös aika vakava elokuva vaikkakin pätkiä mustaa huumoria löytyy lähinnä vanhan miehen ja nykyajan kohdatessa kuin myös vaarin ja latino-criminaalien maailmojen kohdatessa. Sivuosahahmot jäävät myös minimalistisen pintapuolisiksi eivätkä kiinnosta. Siten myös jännitys jää elokuvassa vähäiseksi.

The Mule on ehdottomasti näyttelijä Clintin elokuva. Hienoa tutun turvallista Clintiä oli pääosan suoritus. Sitä katsoessa tuli itselle ajoittain pala kurkkuun kun tajusi noin hienon näyttelijä/tuottaja/ohjaajan elävänsä elämänsä ehtoopuolta ja katsoessa ehkä miehen viimeistä pääosaa. Viime viikolla katsoin Hyvät, pahat ja rumat, jossa Clint nuori mies ja nyt The Mulessa vanha. Clint on tarjonnut kosolti hienoa leffoja ja rooleja joiden kanssa on kasvanut lapsesta nyt jo keski-ikäiseksi. Kiitos! Hieno mies. Elokuvasta lähtiessä myös yleisö oli hiirenhiljaa. Tekiköhän elokuva suuremmankin vaikutuksen yleisöön vai mistä lie olleen kysymys?

rating 70,000

21.01.2019 klo 12:19

Mission: Impossible - Fallout

Taattua MIB-laatua! Ghost Protocollista lentoon lähtenyt sarja on viety koko ajan aina pidemmälle mielikuvituksellisella massiivisella toiminnallaan eikä falloutia pidemmälle varmaankaan toimintaa voi enää näyttävyydessä viedä. Elokuva oli hiukan liian pitkäksi venytetty, muuten elokuvassa ei mitään negatiivista olekaan.

Elokuva-sarjan osia on vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä nämä kolme viimeisintä ghost protogollista eteenpäin ovat parhaimpia.

rating 80,000

27.12.2018 klo 19:49

The Grinch

Ihan toimiva joulumielelle saava animaatio. Animoitu hyvin, hyvin tuotettu, laadukasta Illumination animaatiota. Käsikirjoitus varsin yksinkertainen, mutta kokonaisuus toimii kuitenkin niin lapsi kuin aikuis-katsojallekin.

rating 80,000

27.12.2018 klo 18:35

Gone Girl

Paras näkemäni elokuva pitkään aikaan. Hienosti rakennettu ja toteutettu tarina.

rating 100,000

26.09.2018 klo 21:38

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

Erittäin elämänmakuinen elokuva, joka on täynnä tunnetta, asiaa unohtamatta! Selittelemättä täydet viisi tähteä.

rating 100,000

27.08.2018 klo 16:57

BlacKkKlansman

Rankasta aiheesta varsin kepeä elokuva. Elokuva toimii joka osa-alueella. Yllättävän viihdyttävä, odotin ehkä enemmän paatoksellista saarnaamista mitä loppujenlopuksi olikaan.

Elokuva on täynnä mainioita repliikkejä. Mainioita hahmoja, loistavaa näyttelemistä ja elokuvan musiikki jäi mieleen onnistuneena.

John David Washington on erimomainen ja toivottavasti saa jatkossa lisää hyviä rooleja. Adam Driver on ok, Topher Grace tekee roolinsa hyvin ja kiva nähdä 70's shown kiltti mies vähän tuhmemmassakin roolissa. Jasper Pääkkönen onnistuu roolissaan pahana klaanilaisena ja hänen roolinsa on varsin iso. Mahtaako olla screeniajaltaan peräti kolmanneksi isoin rooli koko leffassa? Atkinsson on mainio pähkähulluna syrjäänjääneenä klaanivaimona ja Paul Walter Hauserin esittämä Ivanhoe saa eleillään, ilmeillään ja äänillään nauramaan ääneen useampaankin kertaan. Reilu kaksituntinen leffa kantaa loppuun asti ilman isompia tylsyyskohtauksia. Se on aina hyvän elokuvan merkki. Lopun dokumenttiosuus veti leffateatterin hiljaiseksi. Ihminen ei tunnu oppivan virheistään mitään. Uskoisin rainan olevan vuoden 2018 parhaimpia elokuvia.

rating 80,000

27.08.2018 klo 16:35

Ainoat oikeat

Oli mennyt ihan ohi tämä elokuva tai se ei aikanaan ole kiinnostanut kun ollut elokuvissa tai aikaisemmin telkkarissa. Eilen puolivahingossa jäin televisiota katsomaan ja leffa tuli, yllätti se positiivisesti.

Kiva romanttinen komedia, jossa hyvä tuuli säilyy loppuun asti. Kiva oli pitkästä aikaa nähdä Reiniltä rooli, josta ei tule Vares mieleen. Anna-Maija Tuokosta olen aina pitänyt vaikka nähnyt häneltä vain pienempiä sivuosia. Tässä on hänellä päärooli ja sen hän tekee todella hyvin. Inka Kallenin hahmo on mainio suorasukaisuudessaan. Hiukan on erilainen rooli mitä kotikadussa. Keskivertoa parempi kotimainen komedia!

rating 70,000

16.07.2018 klo 20:35

15:17 Pariisiin

Toivottavasti ei jää neron, joka tunnetaan nimeltä Clint Eastwood viimeiseksi elokuvaksi. Elokuva on niin huono. Elokuvassa toimii ensimmäinen vartti ja viimeinen vartti. Muuten elokuva on tyhjänpäiväistä väkisinväännettyä kasvukertomusta, joka ei kiinnosta.

rating 20,000

16.07.2018 klo 20:29

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Elokuvassa ei ole juuri mitään vikaan, mutta silti se tuntuu hivenen jo ennen nähdyltä ja koetulta. En myöskään pidä, että elokuva loppuu niinkuin se nyt loppuu.

Jokainen näyttelijä on erinomainen roolissaan. Erityisesti Woody Harrelsonin hahmosta pidin. Elokuvassa on karusta aiheestaan huolimatta paljon lämpöä, huumoria, hyvää läppää ja se eteneekin salakavalasti, vaikka välillä tuntuu polkevan paikallaan. Osin se johtuu ehkä siitä, että elokuva tuo liikaa mieleen Coenin elokuvat. Elokuva on hyvin tyypillinen academy awards suosikki enkä ihmettele yhtään McDormandin ja Sam Rockwellin saamia pokaaleita. Elokuva mustan huumorin ystävälle.

rating 80,000

16.07.2018 klo 20:06

Game Night

Innolla lainaamaan elokuvaa kun ilmestyi dvd:lle. Elokuvakierros meni vähän ohi. Etukäteen ajateltuna mielenkiintoinen juoni ja hyvät näyttelijät. Valitettavasti elokuva oli pieni pettymys. Paikoin hyvää huumoria ja läppääkin, mutta monet kohtaukset hukataan vähän kesken kun ne olisi loppuun saakka vietynä voineet olla silkkaa neroutta.

Sinänsä elokuva on niukasti keskivertoa parempi komedia eikä sisällöltään ihan huttua, jos ajatellaan viimevuosien hollywood-komediaa. Mikään ääneen naurattaja game night ei kuitenkaan ole.

rating 60,000

05.06.2018 klo 13:38

The Commuter

Viihdyttävä jännäri nonstop ja taken hengessä. Jos pidät niistä niin todennäköisesti pidät tästäkin.

rating 60,000

05.06.2018 klo 13:22

Solsidan

Pikkunätti hyvänmielen elokuva. Odotin paljon enemmän kun sarja oli niin laadukas.

rating 70,000

05.06.2018 klo 13:09

Armomurhaaja

Lähes täydellinen elokuva! Omaperäisintä kotimaista elokuvaa sitten mustan jään.

Elokuva osuu maaliin melkein joka sektorilla. Harmi, ettei tätä ole tehty isommalla budjetilla, koska tässä olisi ollut kansainvälisestikin ainesta. Käsikirjoitusta olisi hivenen voinut hioa, mutta joskus yksinkertainen ja helppo vaan toimii. Matti Onnismaa on loistava karun kylmänä traumaattisen ahdistuksen piinaamana oikeudenjakana. Myös muut näyttelijät olivat hyviä ja kiva oli nähdä pienessä sivuosassa Sir Elwoodin hiljaisten värien solisti Juha Lehti. Kaverihan osaa näytellä. Ilari Johanssonkin oli mainio. Juuri kukaan tässä elokuvassa ei ole kiva tai mukava, mutta sielua henkilöissä löytyy, synkkää tai synkempää. Mikään hyvänmielen elokuva ei siis ole odotettavissa, mutta jo kannen perusteella niin voi jo päätelläkin. Monia ajankohtaisiakin inhimillisiä teemoja elokuvassa ainakin sivutaan.

Mustanpuhuva hyvä elokuva kaikenkaikkiaan!

rating 90,000

16.03.2018 klo 14:16

Ikitie

Mielenkiintoinen tarina, joka ansaitsee filmatisoinnin. Toteutus suht pätevää, mutta ei nouse klassikoiden sarjaan. Pääosaparin kemia ei oikein kohtaa ja ahdistus ja pelon tunne on pitkälti liian näennäistä. Puvustus ja lavastus on hyvää. Näytteleminenkin suurelta osin. Ei kuitenkaan Korpelankaan parhaimpia rooleja. Hannu-Pekka Björkman konnan roolissa onnistuu ja voi minun puolestani tehdä niitä lisääkin. Tanskalaisen naisnäyttelijän ottoa pääosanaisen rooliin en ihan ymmärrä eikä hänen ja Korpelan kemiat oikein mielestäni kohtaa. Markkinointimielessä tietysti hyvä valinta, mutta noh nää on vähänmakuasioita. Hyvä elokuva, josta odotin kuitenkin klassikkoa mitä siitä ei tullut!

rating 70,000

16.03.2018 klo 14:02

Baby Driver

Tosi vaikea elokuva arvostella. Niin paljon hyvää, mutta!

Tarinahan ei lopulta mikään kaksinen ole, mutta siinä on mahtavia autoilu ja toimintakohtauksia. Elokuvan musiikki sopii tyyliin ja se on hyvää. Näyttelijät tekevät työnsä hyvin ei siinä mitään. Elokuva on mielestäni onnistuneimpia ja osin (leikkaus/musiikki) omintakeisimpia toimintaelokuvia vuosiin, silti siitä jäi olo, että ei ihan anna mitä alku lupaa. Suurin syy latteuteen on tarina itse. Katsomisen arvoinen on ja toimintakohtaukset toisenkin kerran. Noh, kallistuisin kuitenkin enemmän hyvän puolelle.

rating 80,000

16.03.2018 klo 13:50

Yösyöttö

Kiva, hauska ja viihdyttävä elokuva aiheesta, josta ei kauheasti elokuvia ole tehty. Kirjaa en ole lukenut, mutta monet ovat kehuneet. Sen suhteen siis minulla ei ollut ennakko-odotuksia, tosin pari lupaavaa traileria olin nähnyt.

Elokuva soljui kivasti eteenpäin kokoajan eikä tylsiä hetkiä juuri ollut. Kaikki näyttelijät tekivät roolinsa hyvin. Hivenen leffa kärsi siitä, että se oli tehty niin kokoperheen pikkunätiksi komediaksi. Voi olla hyväkin valinta sinänsä, mutta itse olisin vähän ronskimpaa otetta ja nainen mies roolimallien ja yhteiskunnan normien vastakkainasettelua kaivannut, sillä nyt siihen olisi ollut kerrankin kunnon tilaisuus. No elämme metoo-aikaa, joten näin nyt. Joskus toivoisin jonkun tekevän kunnon revittelykomedian, jossa pilkattaisiin kunnolla vanhoja sukupuolirooli, ammatti ja yhteiskunnan normeja jne. Petteri Summaselle antaisin seuraavan pääosajussin suorituksestaan tässä elokuvassa. Yösyöttö on onnistunut hyvänmielen elokuva perheen sunnuntaipäivään hyvän naposteltavan kanssa.

rating 70,000

24.02.2018 klo 11:48

Kuudes kerta

Elokuvan ainoa hyvä asia on pääosakaksikko. Aina niin ihana, osaava ja muutenkin paras Pihla Viitala ja komeasti osaava Antti Luusuaniemi.

rating 40,000

24.02.2018 klo 11:29

Masterminds

Mitäänsanomaton eikä kovin hauska elokuva. Oli saanut hyviä arvosteluita, mutta ei lunastanut niitä. Kerran katsoo, mutta toisesta kerrasta en olekaan enää niin varma.

rating 40,000

24.02.2018 klo 11:23

Elle

Elokuva, jonka alku lupaa hyvää, älykästä psykologista jännäriä, mutta lässähtääkin perverssion ympärillä pyöriväksi lässyttelyksi. En oikein ymmärrä miksi elokuva saanut niin hyviö arvosteluita.

rating 50,000

25.01.2018 klo 16:48

Itse ilkimys 3

Viihdyttävä ja hauska pätkä. 80-luvun jutut ja hyvä musa toimivat kivasti.

rating 80,000

25.01.2018 klo 16:41

Rogue One: A Star Wars Story

Tarina ei kaksinen ole, mutta toteutus toimii aika hyvin. Hienot taistelukohtaukset ja Felicity Jones miellyttävät silmää ja korvaa.

rating 70,000

25.01.2018 klo 16:37

Perkele II - Kuvia Suomesta

Ihan kiva ajankuvaus satavuotiaasta Suomesta.

rating 60,000

25.01.2018 klo 16:35

Suburra

Ensimmäinen Italialainen elokuva, josta voin sanoa pitäneeni.

Jos prutaalia raakuutta olisi ollut vähemmän ja se olisi kuvattu vähän kesymmin, olisi voinut olla lähes täydellinen elokuva.

rating 80,000

25.01.2018 klo 16:29

Tappajan näköinen mies

Tässä olisi enemmän aineksia kansainvälisen suosion leffa-sarjaksi kuin Vareksista!

Elokuva toimi lopulta aika hyvin, vaikka ensimmäiset parikymmentä minuuttia oli aika hyppimistä ja leikkaus ärsyttävän töksähtelevää. Sitten kun leffa lähti käyntiin niin sehän toimi kuin dieselveturi. Kaikki tekevät roolinsa hyvin ja Suosalon hahmo tuo viihdyttävää verbaliikkaa muuten varsin synkkään tarinaan. Hassua on se, että Venäläisiä näyttelee aina samat Suomalaiset näyttelijät, hyvin tosin. Mietein miten hyvää jälkeä oisi saatu aikaan, jos budjetti olisi ollut kansainvälistä luokkaa tai edes hitusen isompi. Pienellä hiomisella, paremmalla leikkauksella ja suuremmalla budjetilla olis tullut huippu elokuva.
Vois katsoo toisenkin Kärppä tarinan.

rating 60,000

19.11.2017 klo 21:22

Sabotage

Synkkä ja raaka! Parhaimpia Arskan leffoja vuosiin.

rating 60,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat