rillijulle

rillijulle

Tykittäjä, 82 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (555)

14.09.2019 klo 16:52

Se: Toinen luku

Liikaa ennalta-arvattavia jump scareja sekä liikaa pituutta, mutta muuten toimivaa viihdettä lauantaille. Pennywisen temppuilut eivät olleet järin omaperäisiä, mutta toisinaan aivan hienoja ja hauskoja. Odotin hieman tunnelmallisempaa pakettia, nyt mieleen jäi väkisinkin tuotannon deadlinen tuoma kiire. Ensimmäinen toimii paremmin, mutta kelpo päätös pelleilylle.

rating 60,000

06.04.2019 klo 04:33

Chopper

Väkivalta on sadistista sekä tehokasta, ja muutenkin tunnelma vähintäänkin intensiivinen, mutta toisinaan äityy myös painostavaksi. Silti koko leffan ajan yllä pyörii mustan huumorin sävyttämä pilvi, mutta silti ei oikein tiedä saisiko leffan parhaimmillaan tragikoomiselle meiningille edes nauraa. Näyttelijät ansaitsevat eritysmaininnan hyvästä ja uskottavasta roolityöstä.

rating 80,000

25.10.2018 klo 00:57

Halloween

Atmosfäärissä onnistutaan modernimmassa muodossa saavuttamaan samoja viboja kuin 70-luvun edeltäjässä, muutenkin tähtien asennot ovat tämän teoksen kanssa kohdallaan.

Jamie Lee Curtisin Lauriella on todellakin jotain hampaankolossa Michaelia kohtaan, ja vice versa. Toimiva konsepti, ja niin Laurien kuin Myersin näyttelijät onnistuvat mainiosti luomaan ilmapiirin, josta vain jompi kumpi kävelee elävänä ulos. Elokuva onnistuu (onnistuneesti) kuitenkin olemaan perinteinen slasher, mikä kuuluu teemaa, ja mitä kieltämättä vähän odotinkin. Jollain tapaa tästä tulee tunnelman ja lavastuksen myötä myös mieleen 90-luvun vastaavanlaiset tuotokset, joissa teineiltä lähti henki toinen toisensa perään. Sekään ei ole yhtään huono asia. Pisteet ohjaajalle muutenkin mainiosta lopputuloksesta.

Loppuun todettakoon myös, että Jamie Lee Curtisilla on edelleen munaa enemmän kuin useammalla meistä miespuolisista ja theme-biisi toimii edelleen.

rating 80,000

01.02.2017 klo 04:59

Zero Days

Mainio tieteistrilleri, jonka tarina ei ikävä kyllä ole fiktiivinen. Kybersodankäynti käydään tavalliselta kansalaiselta piilossa, mutta seuraukset kuitenkin vaikuttavat kaikkiin.

rating 80,000

13.04.2016 klo 02:44

Tulilinjalla

Toimiva paketti laatuviihdettä 90-luvun hengessä. Jännitys tiukentuu mukavasti tarinan edetessä, juonenkäänteet toimivat ja näyttelijöiden (erityisesti Malkovichin) roolisuoritukset on miellyttävää seurattavaa, eli hyvän elokuvan peruspuitteet ovat kunnossa. Dialogille erikoistamaininta, sillä Eastwoodin letkautukset toi hymyn suunpielille useamman kerran.

rating 80,000

06.08.2012 klo 01:51

Strange Wilderness

Kaverilta kuultuna idea kuullostaa varsin hauskalta iltajumittelulta tai känniviihteeltä. Todellisuus on kuitenkin hyvin kaukana siitä. Kaikessa on säästetty roimasti ja Zahn ärsyttää helvetisti, eikä mitkään muut hyvän, tai edes kelvon elokuvan kriteerit täyty.

Kuten jossu82 alla sanoo; "erittäin huono komedia".

rating 30,000

25.07.2012 klo 22:58

Pilvessä

Keskinkertainen pössyttelykomedia. Potentiaalia olisi ollut parempaankin, mutta toteutus on niin kamalan näköistä välillä, ettei tätä voi kovin korkealle nostaa. Onnistuu kuitenkin välistä naurattamaan ja filmin jaksaa katsella loppuun asti, niin ei tämä aivan täysi emämunaus ole.

rating 50,000

25.07.2012 klo 22:54

21 Jump Street

Katsottava toimintakomedia. Ideasta ei aivan kaikkea otettu irti, kokonaisuus jäi valjuksi vaikka ihan hauskoja vitsejä lenteli aina toisinaan. Porukalla katsottavaa jenkkikomediaa, jossa ammuskellaan ja trippaillaan, mutta moni muu vastaava elokuvatapaus hoitaa asian paremmin.

rating 50,000

01.07.2012 klo 00:24

27.01.2012 klo 01:45

Lolita

Tästä jäi vähän sellainen mielikuva ettei osannut olla oikein mitään. Muutenkin elokuvalta karsii uskottavuutta se, että joutui aikoinaan sensuurin käsiin. Tunnelma on paikoitellen hyvä, etenkin alussa, Kubrick ohjaa tapansa mukaan hyvin, mutta loppua kohden tunnelma latistuu ja meno käy tylsäksi.

rating 70,000

06.01.2012 klo 17:04

Tunkeutujat

Walter Hilliä huonoimmillaan, mutta silti jollain pervolla tapaa ihan ookoo -tason esitys. Räppärit ja muut tummaihoiset näyttelevät aivan päin helvettiä, mutta heidän tulkintojaan on hauska seurata. Paxton ja Sadler ovat elokuvan parasta antia, ihan kuin yksin yrittäisivät pitää kokonaisuutta lahoamasta käsiin. Sitten on vielä tämä helvetin vammainen videokamerakäsivarakuvaus, jota hoitaa yksi randomgangsta ymmärtääkseni ihan vain siitä syystä, että omaa fetissin videokamerakuvaukseen.

Lopussa menee ihan jänskäksi, toiminta on paikoitellen ihan jepaa, mutta kaikki se dynaamisuus mikä tästä puuttuu etenkin Ice T:n ja kumppanien välillä tuo mieleen Pyunin räppärileffat. Tämä ei varmasti kestä uutta katselukertaa.

rating 60,000

19.11.2011 klo 05:27

Kellyn sankarit

Onnistunut veijarikomedia. 60-luvun henkinen hippi on hieman irrallinen heppu, mutta kuitenkin onnistuu juurikin siitäkin syystä viihdyttämään. Clint on äijä, kuten aina, ja toimintaosuudet yllättävän karuja, vaikka muuten meno olisikin veikeää. Hienoin koukku on kuitenkin seurata oma-alotteisen pataljoonan matkaa käytännössä mahdottomaan määränpäähän, sillä onnistuu täysin moitteetta viihdyttämään koko kestonsa ajan.

rating 80,000

19.11.2011 klo 05:23

Fast Five

Tämähän oli jopa huonompi kuin odotin, mutta silti varsin kivaa kännäysviihdettä. Kaikki olisi voinut olla rutkasti huonompaa ja siitä ei monessa kohtaa oltu kovin kaukana, mutta kun aivot olivat nollilla niin tästä kykeni nauttimaan. Kokonaisuus on erittäin pinnallinen ja sen varassahan tämä kulkee. Autoja menee sököksi ja äijät rymistelevät miehekkäästi, mutta näyttely on osittain jäätävän paskaa ja ne kaikki iänikuisesti kerronnassa kierrätetyt kliseet tympivät.

rating 50,000

22.10.2011 klo 05:21

Neukku Ninja

Ei hyvä Jumala mikä meno. Nopeutettuna elokuva vaikuttaisi varsinaiselta Benny Hill -meiningiltä, sillä aina ei ota selkoa kuka on kenenkin puolella, kuka seuraa ja ketä ja mitä yleensäkin tapahtuu ja miksi. Leffan jaksaa loppuun asti kohtuullisen kivuttomasti, mutta suurin pelastaja on mainio soundtrack. Siitä lisäpiste.

rating 40,000

22.10.2011 klo 05:19

Drive

Saa varsinaisia ihmeitä tapahtua jos tämä ei ole vuoden paras elokuva. Harkitusti tyylitelty ja helvetin painostava trippi niin kuvauksellisesti kuin sisällöllisestikin. Driven haikea soundtrack tukee tunnelmaa upeasti ja yöllinen kaupunkikuva on kaunistamassa kokonaisuutta onnistuneesti.

Tunnelman onnistunein painostaja on voimakas ja häiriintynyt äänimaailma (hyvä äänentoisto on milteimpä must) etenkin ennen graafista väkivaltaa. Onnistuu luomaan katsojalle pahaa oloa, ja omalla kohalla Goslingin lopuksi niin kylmänrauhallinen olemus kruunasi kokonaisuuden.

rating 100,000

08.08.2011 klo 02:34

Your Highness

Suuri pettymys, siltä odotin ohjaajalta kovia suorituksia George Washingtonin ja Pineapple Expressin jälkeen. Osittain tylsä, mutta eniten tökkii onneton ja liian lapsellinen huumori. Perinteistä pillukakkajaskaa keskiajan miljöössä. Ei omaa juuri uudelleenkatseluarvoa, mutta jaksoi kuitenkin pitää loppuun asti tylsyydestään huolimatta mielenkiinnon joten kuten yllä.

rating 50,000

08.08.2011 klo 02:30

Juokse Lola!

Tarinankerronnallisesti erittäin koukuttava. Yksinkertaisesta ideasta on saatu toimiva ja toteutukseltaan komea. Ideana on siis se, kuinka pienetkin asiat voivat vaikuttaa tapahtumien kulkuun radikaalisti. 80 minuuttia on saatu ahdettua täyteen intensiivistä menoa, mitä on ilo ihan visuaalisuudenkin puolesta katsella.

rating 80,000

03.08.2011 klo 09:00

Lällärit lakoon

Samaa kuin edeltäjänsäkin. Ohjaaja vaihtui, mutta hahmot ja veijarimainen meininki pysyivät samana. Clyde on kyllä yksi elokuvahistorian hienoimmista sidekickeistä päihteisiin ja naisiin menevänä orankina. Sisältää huikeita tappelukohtauksia ja pari huutonaurua aiheuttavaa kohtausta, mitäpä muuta hyvältä toimintakomedialta toivoisi.

rating 70,000

02.08.2011 klo 17:23

Mies San Fernandosta

Miehekäs elokuva, jossa Philo (Clint) kittaa bisseä, tienaa elantonsa tappelemalla, lääni on puhdasta amerikkalaista lähiöjunttilaa ja naiset ovat perseestä kun omalle kohdalle sattuu. Lisäksi Philolla on varsin persoonallinen ja sympaattinen sidekick, Clyde, joka sattuu olemaan ovela oranki. Kapakkatappelua riittää ja tämän paheen myötä leffan sankari saa peräänsä niin poliisia kuin moottoripyöräilevää natsijengiäkin. EWWBL on viihdyttävät 110 minuuttia kevyttä vemmellystä, josta nauttii mielellään.

rating 70,000

01.08.2011 klo 08:39

Strangers in Paradise

Minussa täytyy olla jotain vikaa kun kokonaisuus ei jaksanut naurattaa, vaan 80 minuuttinen musikaali meinasi tappaa tylsyyteen. Juoni on typerä ja olematon. Ulli olisi voinut enemmän revitellä idealla, eli natsilla jolla on telepaattisia kykyjä, mutta kokonaisuus on hukattu paskoihin musiikkiosuuksiin. Puolikas pisteytyksessä tulee yksinomaan ihan lopusta kun kuva ja ääni luo hassuhkoa tunnelmaa, sellaista jollaista elokuvan olisi pitänyt olla.

rating 30,000

31.07.2011 klo 01:41

Szamanka

Zulawskimaisen absurdi mindfuck, josta ei ota selkoa hyvällä tahdollakaan. Ohjaus ja kuvaus ovat hyvää tasoa, luovat kivan psykedeelistä tunnelmaa, jota pönkittää onnistunut soundtrack ja näyttelijöiden häiriintyneet suoritukset. Leffa vaan ei omalla kohdallani toiminut yhdestä syystä niin hienosti kuin olisi voinut: en löytänyt mitään punaista lankaa, josta olisin voinut napata kiinni ja ymmärtää tämän filmin sielunmaisemasta jotain.

rating 60,000

27.07.2011 klo 10:07

Elephant

Varsin upea elokuva Columbinen kouluammuskelusta. Elokuva etenee "asiat vain tapahtuivat" -tyylillä. Ei kaunistele, ei saarnaa, eikä suoranaisesti kerro mikä ajoi nuoret tekoonsa. Realistisuutta tuo se, että nuoret eivät ole ammattitaitoisia näyttelijöitä, mutta se luo tunnelmaa, etenkin kun roolisuoritukset eivät ole millään tavalla huonoja. Ohjaus on rauhallista ja on onnistuneesti keskitytty esittelemään muutama erilainen henkilö, mikä luo illuusiota normaaleista nuorista, joilla on mielipiteensä ja tulevaisuus edessä. Tunnin paikkeille alkava verilöyly onkin sitten harvinaisen kylmää katsottavaa. Tämä pistää ajattelemaan, ehdottomasti koululeffamatskua. Ainoa aihe, josta voisin (jos jaksaisin) valittaa, on kohtaus jossa, toinen ampujista soittaa pianolla klassista ja toinen pelaa jotain nimetöntä räiskintäpeliä tietokoneella. Vaikka oikea Eric harrastikin Doomia, kohtaus aiheuttaa kivasti sen tunteen, että videopelejä alleviivataan suureksi osasyylliseksi.

rating 90,000

26.07.2011 klo 08:50

Blues Brothers

Musikaalielokuva mieleeni. On takaa-ajoa niin, että paikat menevät paskaksi, konetuliaseita ja toimintaa, sekä varsin mainiota musiikkia ja runsaasti hyvää komediaa. Blues-veljekset kärsivät pienestä ylipituudesta, mutta kokonaisuus pysyy silti mielenkiintoisena kun soppaan heitetään kahelia eukkoa, joka yrittää erilaisilla keinoilla saada veljeksiä hengiltä. Tämän lisäksi paikallinen natsipuolue, kantriorkesteri ja poliisi ovat poikain perässä, mutta jokainen saa osansa. Eli kohellusta ja kommelluksia löytyy varsin erikoiselta rahankeruumatkan varrelta.

rating 80,000

26.07.2011 klo 08:45

Yks, kaks, kolme

Yksi hienoimmista komediaelokuvista koskaan, ellei jopa hienoin. Meno on parhaimmillaan todella maanista, mutta Wilder ja näyttelijät pitävät kokonaisuuden todella onnistuneesti kasassa. Huumori on sopivasti dialogi- ja tilannepainotteista, käytännössä jatkuvasti sattuu ja tapahtuu jotain, joten elokuva on hyvä katsoa ajatuksella. Kokonaisuus on valehtelematta nerokas, eikä puuduttavia hetkiä ole.

rating 100,000

21.07.2011 klo 09:31

Afrikan aarre

Hyvä, muttei juurikaan aikansa jännäreistä erottuva filmi. Bogartia katselee aina mielellään ja hän on tässä aivan yhtä elegantti kuin on totuttu. Naiset ovat kauniita, dialogi nasevaa ja elokuvan veijarimainen huumori on aivan kohdallaan.

rating 70,000

20.07.2011 klo 08:29

Shrek ja ikuinen onni

Hyvin pitkälti jöötiä, mitä nyt pari hymyilyttävää tilannekohtaa sisältää. On tämä kuitenkin parempi kuin kolmas, joka oli saatu väännetyä siirapiksi animaatiomuodossa. Tässä on kuitenkin ihan hauskaa seikkailua lapsille ja heitä paskat sanaleikit ja hassut synonyymit varmasti naurattavat, itseä lähinnä otti päähän. Siitäkin plussaa, että tarinaan oli saatu uutta henkeä, että jos jatko-osaa meinaavat vielä pukata ulos, niin jotain vastaavanlaista olisi keksittävä. Muuten näitä ei enää jaksa kukaan.

rating 40,000

19.07.2011 klo 09:10

Brazil - tämän hetken tuolla puolen

Häiriintynyt (jotenkin tätä kuvaa erinomaisesti ne korjausmiehen lippalakkien lipat ja etenkin unikohdat), hervoton (Battleship Potemkin -viittaus etenkin) ja tyylikäs visio tulevaisuudesta, jossa suuri osa jokapäiväisistä asioista on koneistettuja, ruoka jonkinlaista proteiinimömmöä ja ihmiset yksinkertaistettuja. Kaikki on siis aivan päin helvettiä, ja se näkyy varsinaisessa meiningissä. Synkistä synkkään tulevaisuuteen sijoittuvista elokuvista/kirjoista tehty nerokas parodia toimii usealla asteella: viihteenä ja ajattelutyötä vaativana teoksena. Lopetus on huikea ja erittäin karmiva.

rating 100,000

19.07.2011 klo 08:36

Miehuuskoe


Hauska kertomus hieman saamattomasta parikymppisestä miehestä, joka valmistuttuaan jää tyhjän päälle ja viettää iltansa naimalla hyvännäköistä perhetuttua. Systeemit oletettavasti monitmutkistuvat ja homma alkaa mennä hillitysti kreisikomedian puolelle. Onneksi Hoffmanin näyttelemä Ben Braddock uskaltaa toteuttaa unelmiaan, jotka ovat aavistuksen kaukaahaettuja.

Kuvaus on toisinaan kuuskytlukumaisen psykedeelistä, mutta kohtuullisen rauhallista ja toimivaa. Simon & Garfunkelin soundtrack on todella hyvä luomaan haikeaa ja reipasta tunnelmaa. Hoffman on vanhemmalla iällä ajautunut tekemään yhtä sun toista paskaa, mutta tämä esimerkiksi todistaa miehen olevan varsin hieno näyttelijä.

rating 90,000

19.07.2011 klo 08:28

The Stool Pigeon

Honkkaritrilleriä hyvässä muodossa. Välillä mukavan nihilistinen, mutta koko hommaa ei ole jätetty väkivallan varaan, vaan tarina ja henkilöhahmotkin otettu hyvin huomioon. Sopivan mittaiset toimintakohtaukset ovat komeita, etenkin ryöstö on toteutettu kuin hienoimmissa genrensä elokuvissa. Suurin miinus tulee puolivälin hieman irallisesta sivujuonihässäkästä, mutta tunnelmanluojana se kyllä sinällään toimii. Suurin plussa taas loppupuolen armottomasta kamppailusta ja lopusta kokonaisuudessaan.

rating 80,000

17.07.2011 klo 14:23

Panssarilaiva Potemkin

Kiva katsoa elokuvaa, jossa jokainen kuva on elämää täynnä, eikä mukana ole mitään turhaa. Venäläisen panssarilaivan miehistö nousee kapinaan kohtuullisen paskojen olosuhteiden vuoksi, kuten mädän lihan ja turhanpäiväisen sortamisen vuoksi. Elokuvalla on varsin kova klassikkostatus, eikä turhaan, sillä kuvat ovat komeita ja portaikossa tapahtuva ampumavälikohtaus on karmaiseva ja oikeuttaa matruusien kapinoinnin täysin. Lopetus on onnellinen ja antaa uskoa siitä, että ihmisillä on edelleen inhimillisyyttä jäljellä.

rating 90,000

14.07.2011 klo 10:36

Caramba - paholainen kannoilla

Taistelukohtaukset tuovat kyllä mieleen Peckinpahin ja vain hyvässä, sillä Castellarin ohjauksesta ei kyllä mainittavaa vikaa löydy. Synkkä, väkivaltainen ja raaka tarina, jossa moraaliset itsestäänselvyydet pääsevät vaakalaudalle ja Franco Nero on pääroolissaan upea. Kylmä tappaja, jonka patoutumat pääsevät komeasti valloileen, muttei kuitenkaan mitenkään tunnevammainen mies ole. Loppu todella onnistunut, jättäen pohdittavaa ja hieman haikean fiiliksen. Suurin miinus tulee tylsähköstä soundtrackista, joka toimii vain parissa kohtaa hienosti. Musiikki on ollut westerneissä useasti mainio tunnelmanluoja ja jos tässä olisi asia hoidettu paremmin, niin kyllä tälle luultavasti puhdasta viistähtöstä ropisisi.

rating 90,000

14.07.2011 klo 10:26

Cliffhanger - kuilun partaalla

Aika perinteinen ysäritoiminta. Ei huono, muttei mitenkään erityisesti erotu edukseen. Stallonen ja Rookerin hieman tunnotonta näyttelyä on mukava seurata ja toiminta on jees, paitsi pari kohtausta on jopa hämmästyttävän komeita. Plussaa siitä, ettei muuttunut tympeäksi missään vaiheessa, vaan hyvin jaksoi loppuun. Uusintakatselulla kylläkin arvostus leffaa kohtaan saattaa tipahtaa roimasta.

rating 60,000

11.07.2011 klo 09:39

Kova kuin kivi

Coenin veljekset eivät petä taaskaan. Tyylikäs ja raaka western, joka ei kuitenkaan herkuttele väkivallalla, vaan on oikeanlaisen raadollinen. Suurimmaksi ongelmaksi muodostuu se, että kun alussa tarinaa rakennetaan hyvin, niin puolivälistä eteenpäin homma menee hieman liian vauhdikkaasti. Muuten ei roolisuorituksista tai veljesten ohjaustyöstä ole taaskaan valittamista. Kohtuullisen rauhallinen western, joka tekee milteimpä saman minkä Armoton teki 90-luvun alussa.

rating 90,000

11.07.2011 klo 09:33

Sex Is Zero 2

Tykkäsin tästä ehkä vähän liikaakin, mutta sympaattinen Eun-Sik epäonnisin kohelluksineen vaan onnistui vaikuttamaan mieheen hieman liian hyvin. Tässä on vähemmä hupaisaa perseilyä kuin ensimmäisessä osassa, mutta sen myötä hahmoille on annettu enemmän tilaa. Alussa perseillään enemmän kuin lopussa, joten sketsimäinen rakenne siirtyy oikean tarinankerronan tieltä. Sympaattinen ja hauska romanttinen komedia.

rating 60,000

08.07.2011 klo 22:49

The Good, the Bad, the Weird

Kiva länkkärikomedia Koreasta. Tunnelmaa nyt ei voi mitenkään verrata "esikuviinsa", mutta loppumittelö on ilahduttavan pituinen, eli tunnelmaa ainakin koitetaan rakentaa. Missään vaiheessa ei kuitenkaan huippuunsa päästä ja lopetus on hieman typerähkö, mutta annettakoon se anteeksi. Hauskaa on ja vauhtia piisaa alusta loppuun, se on tärkeintä. Useamman vastapuolen takaa-ajo aavikolla on todella komeaa katseltavaa.

rating 70,000

08.07.2011 klo 08:34

Street Law

Tunnusbiisi on todella kova ja sitä soitetaankin useammankin kerran muutaman erittäin tyylikkään ja hidastetun kohtauksen taustalla. Street Law on kivasti ohjattu ja hienosti kuvattu elokuva, joka kuitenkin osaa olla pahimmillaan tylsää seurattavaa. Tiiviimmän vigilante-kokonaisuuden kun tästä olisi saatu aikaan, niin voisi aivan hyvin olla genrensä edelläkävijä

rating 80,000

08.07.2011 klo 08:32

The Romancing Star

Mukavaa lämminhenkistä honkkarivemmellystä. CYF ja kumppanit ovat naisenhimoisia poikamiehiä, jotka sitten onnistuvat aina välissä kusemaan naisasioitaan kun ovat niin saamarin tolloja. Pojat ovat duunissa autokorjaamolla, mikä ei ainakaan työn laadussa näy, ja mm. käyvät firman kanssa ehkäpä kaikkien aikojen paskimmalla elämysmatkalla. Ei räjäyttänyt samalla lailal tajuntaa kuin Diary of a Big Man, mutta on kuitenkin helpompi seurattava.

rating 70,000

08.07.2011 klo 08:27

Huomisen tuska

Aika minimalistinen elokuva, sillä näyttelijöiä ei tästä juurikaan löydy. Zac on mies joka eräänä päivänä herää maailmaan, jossa ei ole ketään muuta. Hän on siis aivan yksin, tai sellainen olo myös katsojallekin saadaan hienosti aikaan. Enempää en juonesta avaudu, sillä parhaimmillaan tämä on silloin kun ei tiedä siitä mitään.

Vähäinen näyttelytyö mitä tästä löytyy on varsin hyvää. Elokuvan ei uskoisi olevan 80-luvulta, tapahtumat ikään kuin vain sijoittuvat tuolle vuosikymmenelle. Kuvasto on kaunista, etenkin elokuvan viimeinen kuva ei ole turhaa ansainnut kehujansa. Katsojalle tulee mukavan kylmät vibat kun tajuaa, millainen limbo on menossa. Elokuvassa on ohjauksen puolesta vahva ote, sillä homma on saatu oikeanlaisen epätoivoiseksi.

rating 80,000

06.07.2011 klo 08:39

The Black Panther Warriors

Ei kyllä ole Dragon From Russiaa parempi, tai sitten en vain ymmärrä. Asioita tapahtuu hieman liian vauhdikkaaseen tahtiin, mutta toisaalta ne ovat hauskoja ja perseily kuuluukin honkkarikomediaan kuin kumisaapas rämesuolle. Kiina (oli se sitten mandariinia tai kantonia) sopii kohellusporukan suulle hienosti, sillä dialogi tosiaan vilisee kun ei meinaa tesktityksiä ehtiä lukemaan.

rating 80,000

06.07.2011 klo 08:33

Kuolemanottelu

Tylsää paskaa. Mahtoi johtua DVD:stä tai sitten elokuvassa on emäpaska valaistus, mutta suurimman osan ajasta Rutger Hauerin naamasta näkyi puolet ja tylsää dialogia pursusi joka tuutista. Mättökohtauksista lisäpojoa, sillä ne ovat ihan katsottavia, mutta niitä on vähän. Tästäkin postapourheilusta olisi saatu huomattavasti vakuuttavampi filmi kyhäiltyä kun olisi ymmärretty jättää se turha paskanjauhanta poies.

rating 30,000

06.07.2011 klo 08:29

The Long Kiss Goodnight

Harlinin paras leffa lentokenttä-DH:n jälkeen. Toiminta on toimivaa, Samppa L. Tsäksöni heittää huulta minkä kerkeää (ja se naurattaa, sillä äijä ei vielä tehtaillut tusinaluokan paskaa jatkuvasti) ja Geena Davisin muodonmuutos puolen välin jälkeen on vakuuttava. Harlinin tapaan leffassa on suomiviittauksia ja tässä litkitään Finlandia-votkaa ja rällätään moottorikelkoilla lumisissa maisemissa. Suomen liput jäivät noteeraamatta, jos niitä nyt edes oli. Pisteytykseen tulee jonkin verran nostalgialisää, sillä kakruna tämän olen useasti katsonut ja silloin oli varsin kaheli tapaus.

rating 70,000

06.07.2011 klo 08:24

Kuolleiden aamunkoitto

Edelleen todella hieno remake, mutta uudelleenkatselun myötä viidestä tähdestä täytyy tipauttaa yksi. Meininki on armotonta ja rankkaa aivan kuten alkuperäisessäkin, henkilöhahmot mielenkiintoisia, Ving Rhames on kova jätkä ja hauskojakin kohtauksia löytyy. Valittamista ei sinänsä löydy, mutta tällainen tasokkaampi Hollywood-rymistely ei kuitenkaan aivan mestariteos ole. Hieno filmi silti ja ohjaajan esikoiselokuvaksi varsin moitteeton.

rating 80,000

06.07.2011 klo 00:54

Lions for Lambs

Kelpoa kritiikkiä Irakin sodasta, jota Yhdysvallat harjoittaa erinäisistä ohkaisemmista syistä. Redford ohjaa varmalla otteella, sillä kokonaisuus on varsin ehjä. Isoa plussaa siitä, ettei kokonaisuutta ole venytetty parituntiseksi, vaan juuri sopiva alta puoltoistanen, joten mielenkiinto pysyy yllä.

rating 70,000

16.06.2011 klo 09:57

Tokyo Sonata

Kivan tragikoominen esitys yhden perijapanilaisen perheen elämästä. Ympärillä tapahtuu paskaa, eikä itselläkään hirveän kaksisesti mene. Loppua kohden ongelmat ja murheet vain kasaantuu, joten sinänsä loppu on hieman yllätyksellinen, mutta toimiva. Draama ja näyttelijät toimivat loppuun asti moiteetta.

rating 90,000

16.06.2011 klo 09:54

Tucker and Dale vs Evil

Tämä jaksoi viihdyttää ja paikoitellen jopa naurattaa kunnolla. Kerrankin on hilipilin näkökulmasta kuvattu elokuva, että miltä heistä tuntuu kun sakki keskenkasvuisia teinejä pitää heitä kaheleina heti ensisilmäyksellä. Meno menee melkoisen kaheliksi, verta lentää ja nauru raikaa.

rating 80,000

16.06.2011 klo 09:46

Felon

Varsin hyvä vankilaleffa, vaikka jatkuva käsivarakuvaus ja TV-elokuvamaisuus risovat aluksi. Henkilöhahmot saadaan kuitenkin tarpeeksi kiinnostaviksi ja vankilan jengimenoa on aina kiva seurata.

rating 80,000

16.06.2011 klo 09:33

Stranger in You

Aika lailla sama kuin Death Wish, Bronsonin karisma vaan vaihtunut Fosterin ihan hyvään roolisuoritukseen. Perusasiat on leffassa kunnossa, mutta lopussa meininki menee ihan liian epätodennäköiseksi, etten itse ainakaan jaksanut kunnolla enää seurata. Kuitenkin ihan katsottavaa oikeus tappaa -vigilanteilua.

rating 50,000

19.05.2011 klo 04:29

Police Story 3: Super Cop

Kolmannessa osassa räjähtelee vielä enemmän, tarina onnistu nappaamaan mukaansa ja stuntit ovat vieläkin tyylikkäämpiä. Ei kuitenkaan vieläkään vedä vertoja ensimmäiselle kun huumoripuoli on unohdettu miltein kokonaan ja keskitytään totisempaan meininkiin.

rating 70,000

19.05.2011 klo 04:27

Police Story 2

Viimeksi hajoili lasi niin nyt ainakin räjähtelee. Ei niin hyvää kohellusta kuin ensimmäinen, mutta toiminnan taso on samalla asteella.

rating 70,000

19.05.2011 klo 04:23

Cheech & Chong: Still Smoking

Aika tylsää paskaa suurimmaksi osaksi. Cheech ja Chong perseilevät ulkomailla ganjakahviloissa nauttimalla savuna tai ruokana sitä itseään. Muutamia hyviä vitsejä tulee loppupuolella vastaan, mutta ne eivät lopputuloksesta paljoa pelasta.

rating 30,000

Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat