rafaovicristiano

rafaovicristiano

Käyttäjä, 8 fania

Oma statistiikka: Elokuvien kommentit (56)

04.01.2013 klo 13:56

Insurgentes

Dokumentti kertoo yhdestä viime vuosien tuotteliaimmista muusikoista Steven Wilsonista (sooloura, Porcupine Tree ja monen monta sivuprojektia). Kaveri, jota ei perheen muodostaminen ilmeisesti kiinnosta, vaan on päättänyt uhrata koko elämänsä musiikille. Wilson selittää nuoruudestaan ja kokemuksistaan, mutta pääpaino on musiikissa ja sen nykytilanteessa ylipäätänsä. Dokumentissa tavataan myös Wilsonin hyviä ystäviä esim. Mikael Åkerfeldt (Opeth) ja israelilainen muusikko Aviv Geffen.

Steven Wilson käy dokkarin aikana läpi niitä ongelmia, mitä nyky-yhteiskunnan tapaan hankkia ja kuunnella musiikkia liittyy. IPodit saavat kokea Wilsonin tunteet ihan konkreettisellakin tasolla. Mihinkään taiteilijan tekijänoikeus-katkeruuksiin ei alkuunkaan sotkeuduta, sillä Wilson kertoo asiat ikään kuin musiikin kuluttajana. Täten teennäisyydeltä vältytään, uskottavuus lisääntyy ja ainakin minun on helppo samaistua hänen mielipiteisiinsä. Wilson tuo toki moniin asioihin mukaan myös sitä aina yhtä kaivattua taiteilijan näkökulmaa.

Vähintään yhtä tärkeä lenkki kokonaisuudessa on tanskalainen valokuvaaja Lasse Hoile, joka koko pätkän on ohjannut, editoinut ja suurimmaksi osaksi kuvannutkin. Hän leikkaa upeasta kuvasta vielä upeampaan sellaista tahtia, että aluksi ei oikein tahdo mukana pysyä. Kokonaisuus on kuitenkin huikaisevan hieno. Kivenkovan visuaalisen puolen lisäksi Hoile osoittaa myös kerronnallisia lahjojaan. Wilsonin nuoruuden muistelot, ajatukset musiikista ja uuden levyn valmisteluhässäkät punotaan yhteen sujuvaksi kokonaisuudeksi. Soundtrack muodostuu luonnollisesti Wilsonin kappaleista.

Tämä on ehdoton must-see kaikille Wilsonin musiikista diggaaville. Kyseessä ei ole mikään tosifaneille suunnattu perus "making of", joten en kyllä näe mitään syytä miksi ei voisi kaikkia (musiikkia edes vähää arvostavia) kiinnostaa.

rating 100,000

31.12.2012 klo 00:10

Dancer in the Dark

Elokuva olisi suurin piirtein täydellinen, jos nämä mahdottoman vaivaannuttavat "musiikki"-kohtaukset olisivat pituudeltaan kolmasosan siitä mitä ne nyt ovat. Alussa olin varma, että tämä olisi ihan varmasti parempi, jos nämä ko. kohtaukset leikkaisi kokonaan pois, mutta täytyy myöntää, että kyllä niissä loppujen lopuksi oli järkeäkin.

Muutenhan elokuva on aivan mahtava. Trierin omalaatuinen, heiluva ja pomppiva kuvaus/leikkaus/ohjaus -tyyli on loistava ja tekee katselemisesta erityisen mukavaa. Björk näytteli todella hyvin. Noin luonnollista kameran edessä työskentelyä harvemmin tulee nähtyä.

Musikaali (tämän tyylisillä musiikeilla) ei voi olla tämän parempi. Nappisuoritus von Trieriltä ja kumppaneilta.

rating 90,000

29.12.2012 klo 00:14

Perhonen lasikuvussa

Kaunis ja hienosti ohjattu elokuva. Näyttelijät ovat hyviä eikä toteutuksessa periaatteessa ole mikään pielessä. Hienosta visuaalisesta ilmeestä huolimatta tunnelma jää hiukan latteaksi. Se paras vaikuttavuus ja koskettavuus, mitä alun jälkeen ehti jo odottaakin, jääkin siten kokematta. Joka tapauksessa tosi hyvä ja ajatuksia herättävä elämänkertaelokuva.

rating 70,000

25.12.2012 klo 23:00

The Straight Story

Elokuvan alkukohtaus on kuin mistä tahansa Lynchin leffasta, mutta lopputulos onkin jotain erilaista, maanläheisempää kuin ohjaajalta yleensä. Kertomus on käsittämättömän kaunis ja herättää upeita tunteita. Fransworthin suoritus on yksinkertaisesti täydellinen. Suosittelen.

rating 90,000

19.12.2012 klo 22:27

Metropolis

Aikamoinen elokuva noinkin vanhaksi. Kaikenlaista kamerakikkailua ja muita visuaalisia kokeiluja harrastetaan koko elokuvan ajan, ja lavasteisiin sekä rekvisiittaan on myös panostettu.

Tietenkin tämä nykyään tuntuu jo vähän pitkästyttävältä, eikä juonikaan mitään erityistä tarjoa. Musiikki toimii ihan hyvin, vaikka elokuvan tyyliin olisikin toivonut vähän kokeilevampaa tavaraa.

Lopetus on hieno, eikä sanoma varmasti jää kenellekään epäselväksi.

rating 70,000

19.12.2012 klo 21:58

Blood Diamond - veritimantti

Loistava elokuva. Elokuva kertoo Sierra Leonen konfliktista mukavan objektiivisesti. Ei ajauduta sellaiseen jatkuvaan "valkoiset ovat syypäitä" jankkaamiseen, eikä toisaalta heitetä mitään sankarinviittaa esim. Yhdysvalloille.

Ainoa merkittävä heikkous on muutamat keskinkertaisemmat ajanjaksot, mutta suurimman osan ajasta saa kuitenkin seurata mitä mainiointa trilleriä.

rating 80,000

04.12.2012 klo 17:28

I.D.

Elokuvassa neljä poliisia soluttautuvat jalkapallohuligaanien joukkoon siinä toivossa, että jengin pääjehut saataisiin kiinni.

Philip Davis (joka näytteli jo vuoden 1989 The Firmissä) on saanut kasaan hyvin viihdyttävän pläjäyksen. Firmiin verrattuna elokuvassa ollaan paljon lähempänä jalkapalloa ja kannattamista. Myös kaiken näköistä läppää pukkaa tasaisin väliajoin. Poliisien asenteen muuttuminen on varmasti jokaiselle urheilukannattamista harrastavalle (tai arvostavalle) hienoa katseltavaa, ainakin tiettyyn rajaan asti.

Musiikit ovat vahvasti esillä ja korostavat hyvin elokuvan adrenaliinin täyteistä meininkiä.

rating 60,000

14.11.2012 klo 20:06

The Firm

Yksi ensimmäisistä ja arvostetuimmista jalkapallohuliganismia käsittelevistä elokuvista. Elokuva seuraa muutaman eri huligaanijengin (firmin) keskenäisiä kähäköitä. Tapahtumat perustuvat Inter City Firmin toimintaan 70- ja 80-luvuilla.

Pääosaa vetää vakuuttavasti Gary Oldman, joka tekee kerta kaikkiaan komean roolisuorituksen. Elokuva on varsin lyhyt (70 min) ja turhia tapahtumia ei siihen aikaan mahdu. Elokuva etenee rennolla, mutta kuitenkin ripeällä otteella alusta loppuun, jota lähestyttäessä meno vain paranee.

Elokuvan pituudesta johtuen aiheen käsittely jää kuitenkin vain pintaraapaisuksi ja lyhyys tietenkin verottaa draamapuolen vaikuttavuutta.

rating 60,000

27.10.2012 klo 01:06

WALL·E

Käsittämätöntä. Elokuvassa on kyllä vähän kliseisyyttä, mutta se ei merkitse p**kaakaan, sillä elokuva on sitä ennen jo sympaattisuutensa voimin karannut täydellisesti lapasesta, positiivisessa mielessä. Herkistyminen on niin kokonaisvaltaista, että leffan jokaikinen kohtaus tuntuu hienolta. Vettä heitetään kiukaalle jatkuvasti ja ainutlaatuinen on fiilis kun yrittää tunteidensa kanssa perässä pysyä.

Animet eivät kauas jää, mutta sanoisin että sympatiapisteiden voimin tämä kirii parhaaksi animaatioksi.

rating 100,000

19.10.2012 klo 18:20

Star Wars Episodi III - Sithin Kosto

Erittäin positiivinen yllätys suhteessa kahteen muuhun uuden trilogian osiin. Tässä voi ensimmäistä kertaa sanoa olevan sitä alkuperäisen trilogian synkkää tunnelmaa, joka on mielestäni koko saagan perusta. Tämä myös osaltaan kunnioittaa vanhaa trilogiaa jättämällä varmasti jokaiselle katsojalle sellaisen tunteen, että vanhat on nyt katsottava uudestaan.

rating 60,000

19.10.2012 klo 12:56

Rockyn uusintaottelu

Edellä kirjoittaneen nimimerkki James_Bondin kanssa hyvin pitkälti samoilla linjoilla. Ykkönen oli täydellinen elokuva, mutta tämä ei vaan kykene herättäämään samaa fiilistä uudelleen. Muutamia upeita hetkiä löytyy ja nimenomaan musiikki toimii edelleen. Eikä tämä elokuvana muutenkaan merkittävästi huonompi ole, mutta kärsii rajusti siitä, että Rocky "tyrmäsi" ykkösosassa katsojansa jo kertaalleen.

rating 60,000

11.10.2012 klo 20:13

Dogville

Elokuvan poikkeuksellinen visuaalinen ilme nostaa mielenkiinnon nopeasti kattoon. Tämän myötä kohtalaisen hitaasti kehittyvä juoni ei tunnu puuduttavalta, vaan enemmänkin nautinnolliselta. Heti alusta asti on selvää, että elokuvan juoni on varsin synkkä. Vastapainona kuitenkin paikoin (tarkoituksellisesti) hassut visuaaliset ratkaisut ja birttihuumorin tyyliset vitsit luovat varsin letkeän tunnelman.

Loppua kohti tunnelma synkistyy tasaisen varmasti, mutta kuin ihmeen kaupalla von Trier onnistuu säilyttämään saman veikeyden mukana, ilman että elokuvan koskettavuus kärsii. Osasyy tähän on varmasti Kidmanin loistava roolisuoritus. Kovin montaa parempaa trilleripääosaa ei tule mieleen.

Loppu on kaikessa kovuudessaan kuin elokuvan suola ja lopputekstien kuvitus biisivalintoineen vie satiirisen otteen komeasti päätökseensä. Unohtamatta kuitenkaan elokuvan totistakin totisempaa sanomaa ihmisyyden heikkouksista.

rating 100,000

25.09.2012 klo 21:54

Saksikäsi Edward

Tällaisen sadun - joka ei tunnu siirappiselta, vaan on sen sijaan oikeasti vaikuttava ja koskettava - tekeminen ei todellakaan ole helppoa ja nämä ovat hyvin harvassa. Deppin suoritus on maaginen.

Näin tämän joskus 13 -vuotiaana ensimmäisen kerran, ja suhtauduin silloin elokuvaan tyyliin: "minähän en mistään saduista tykkää". Ja siksi en elokuvasta pitänytkään.
Elokuva vaatii avoimuutta, jotta uskomattomasta tunnelmasta saa kaiken kiiman irti.

Tällaisia elokuvia tehdään aivan liian vähän, mutta onneksi meillä on edes tämä yksi satusetä Burton, joka on tämän mestariteoksen kyennyt/uskaltanut loihtimaan.

rating 90,000

25.09.2012 klo 21:02

Gladiator

Tässä elokuvassa tarina on mitä hienoin ja sisältää muutamia vaikuttavia yksityiskohtia. Elokuva kärsii kuitenkin ennalta-arvattavuudesta ja juonen epäsäännöllisestä ja pomppivasta etenemisestä. Vaikka loppu on upea, ei se tahtonut herättää sen kummempia tunteita. Osa syy on varmasti se, että leffasta selviää turhan aikaisin, mistä koko touhussa on kysymys.

Toimintakohtaukset ovat viihdyttäviä, ja näyttelytyössäkään mitään vikaa ole. Kokonaisuus ei kuitenkaan hätyyttele Scottin parhaimmistoa.

rating 70,000

23.09.2012 klo 19:12

The Departed

Vaikka Infernal Affairs on loistava, on tämä vielä vähän parempi. Alkuperäiselokuvan kässäriä on muovattu heittämällä sekaan vähän pientä kikkaa ja läppää. Ensimmäinen tunti sisältää paikoin pientä jumitusta, mutta sen jälkeen elokuvassa ei ole enää huomattavia heikkouksia eikä turhia/tylsiä kohtauksia. Loppu on asiallinen, vaikka tapahtumat tapahtuvat ylikorostetun spontaanisti.

Näyttelijäkaarti on poikkeuksellisen nimekäs. Kukaan ei tosin tuo mitään uutta itsestään esille vaan näyttelevät totutun turvallisesti (ja hyvin tietenkin).

Ei mikään tajuntaa räjäyttävä teos, mutta yllättävän onnistuneesti on ideaa Infernal Affairsista viety vähän eteenpäin.

rating 80,000

23.09.2012 klo 11:59

Eyes Wide Shut

Ei todellakaan ohjaajan parhaimmistoa, mutta kuitenkin taitavasti toteutettu elokuva. Cruisen yksi parhaista roolisuorituksista ja näyttelijät ovat muutenkin erinomaisia. Elokuva on pitkä, mutta ei ihme kyllä tunnu siltä. Ehkä siksi, että ohjaus on niin sujuvaa ja kässäri varsin poikkeuksellinen. Trillerimäisimmät kohtaukset tuovat vahvasti mieleen Hitchcockin leffat, mikä on tietty vain plussaa.

rating 80,000

25.08.2012 klo 23:46

Hotelli Ruanda

Tämä elokuva pitäisi varmaan kuulua jokaisen länsimaisen koulun pakollisen historian opetukseen. Jokaikisen länsimaalaisen alitajuntaan pitäisi saada taottua ymmärrys siitä kuinka kovia antisankareita olemme. Ensin omilla siirtomaapuuhilla mennään sekoittamaan koko afrikan mantere ja sitten omista sotkuista seuranneet mellakat jätetään huomioitta. Ja tämän elokuvan kertoma pala historiasta on juuri erittäin hyvä esimerkki siitä.

Elokuvan sanoman tärkeyttä ei voi siis liiaksi korostaa, mutta on tämä puhtaana elokuvanakin varsin loistava suoritus.

rating 80,000

25.08.2012 klo 10:53

Apinoiden planeetta

Nykynuoren CGI-efekteihin tottuneet silmät saavat tämän leffan kohdalla vähän aikaa totutella 60-luvun suht simppeliin toteutukseen. Asia ehkä haittaisi jos kyseessä olisi vähän keskinkertaisempi sci-fi elokuva, mutta tämä leffan perustuukin harvinaisen mielenkiintoiseen sisältöön, minkä johdosta toteutuksen heikkoudet unohtuvat nopeasti.
On leffassa toki muitakin vahvuuksia, kuten Hestonin roolisuoritus sekä visuaalisesti upeat elokuvan ensimmäiset 20 min ja lopun 5 minuuttinen. Myös varsin hassut toimintakohaukset ovat positiivinen lisä.

Elokuvan pointti ehkä hipoo samana vuonna ilmestynyttä 2001: Avaruusseikkailua siinä mielessä, että ihmiskunnasta on molemmissa pohjimmiltaan kyse, mutta muuten elokuvat ovat kyllä hyvinkin erityyppiset. Itsessäni Apinoiden planeetta ei aivan samanlaista kiimaa herättänyt. Loistava elokuva joka tapauksessa.

rating 80,000

19.08.2012 klo 01:46

Rautaristi

Räiskettä riittä vaikka millä mitalla ja siihen tahtoo paikoin jopa puutuakin. Onneksi lopussa elokuvan varsinainen juonikin tulee esiin ja mielenkiinto säilyy. Coburn jälleen erittäin vakuuttava eikä muutkaan näyttelijät huonoja ole.

Yksi parhaista 2. maailmansodan kuvauksista, vaikka (jälleen) tietty realistisuus katoaa saman tien kun pistetään saksalaiset englantia puhumaan. Asiallinen lavastus sen sijaan nostaa tunnelmaa ja rahan puute on peitelty upeasti.

rating 80,000

18.08.2012 klo 00:12

Million Dollar Baby

Juuh, nyt vetää kyllä aika lailla sanattomaksi. Erinomainen elokuva kaikin puolin. Tyrmäävä. Kerta kaikkiaan. Näyttely on täydellistä ja kässäri on käsittämättömän vaikuttava.

rating 80,000

29.07.2012 klo 02:20

Yön ritari

Jos Begins oli lievä pettymys, niin tämä on todella positiivinen yllätys. Elokuvassa ei ole sitä itseäni ärsyttävää sarjakuvfilmatisoinnin tuntua, mikä vähän vaivasi avausosassa, vaan leffa on pikemminkin puhdesverinen trilleri höystettynä jännällä supersankari-meiningillä.

Visuaalisuus on jälleen suuressa roolissa ja Gotham on (onneksi) kuvattu tällä kertaa paljon normaalimpana kaupunkina. Myös kässäri pitää pintansa loppuun asti ja kliseisyyteen ei pahemmin sorruta. Kyseessä on erittäin nopeasti vierähtävä kaksi ja puoli tuntinen.

Tämä on kyllä ehdoton must-see, vaikka ei yleensä sarjakuva/supersankari -leffoista pitäisi.

rating 80,000

28.07.2012 klo 01:48

Lost Highway

Taattua Lynchiä: Tarjoaa ajateltavaa alusta loppuun, viihdyttävä kuin mikä, visuaalisesti upea, loistavia roolisuorituksia, kestää monia katselukertoja sekä ennen kaikkea mystinen ja omanlaisensa elokuva. Kokonaisuutena ohjaajan parhaimmistoa.

rating 90,000

28.07.2012 klo 01:08

Batman Begins

Yleensä en pidä sarjakuvafilmatisoinneista juurikaan, mutta tämä kyllä on hyvin mukavaa katsottavaa. Viliseehän leffa hyviä näyttelijöitä ja visuaalisestikin elokuva on suht upea. Kässäri sen sijaan ei ole kovin ihmeellinen, vaikka aivan normaalia hyvä versus paha -meininkiä ei olekaan.
Valitettavasti leffan kaikilla osa-aluilla on lievä taipumus heikentyä loppua kohti.

rating 70,000

25.07.2012 klo 16:32

Pink Floyd The Wall

Leffa ja Floydin levy tukevat tässä mainiosti toisiaan. On hienoa, että on uskallettu tehdä vähän ihmeellisempi elokuva, sillä ko. mahtavan levyn tarina tuskin toimisi ollenkaan missään hidastempoisessa perusdraamassa. Animaatiot ovat myös erittäin upea ja toimiva lisä.

rating 90,000

25.07.2012 klo 16:25

Bad Taste

Hyvin hauska ja mahdottoman viihdyttävä elokuva ilman mitään sen kummempaa järkeä. Yleisölle aukeamatonta inside läppää toki on, mutta parhaat naurut tulevatkin jostain ihan muualta kuin dialogista: kököistä tehoisteista ja järjettömästä kässäristä.

rating 80,000

12.07.2012 klo 14:17

Battle Royale

Elokuvan idea on mainio ja odotukset olivat sitä myötä korkealla, varsinkin kun aasialaiset elokuvat uskaltavat yleensä olla varsin rajuja ja surullisia. Alku on ihan hyvä ja odotukset nousevat.

Elokuvan vaikuttaavuus perustuu kuitenkin vain ideaan ja raakuuteen, ja se ei yksinkertaisesti riitä, jos elokuva sortuu tämmöiseen teinisarjoista tuttuun pelleilyyn. Tunnelma on ykskinkertaisesti aivan liian positiivinen, kuten täälllä on jo aiemmin kommentoitukin.

Loistava idea antoi mahdollisuuden 4,5 tai mahd. jopa 5 tähden leffaan, mutta tällä kertaa ei sitten toteutus oikein onnistunut. Varsinkin tämän tyyppiselle elokuvalle ehdottoman tärkeä hyvin synkkä ja surullinen tunnelma uupuu siis täysin.

Spoileri: näytä

Taitaapi olla ensimmäinen aasialaisen elokuvan tuottama pettymys, vaikka kyseessä onkin edelleen idealtaan massasta poikkeava ja hyvä elokuva.

rating 60,000

27.06.2012 klo 15:01

Lannistumaton Luke

Hyvin hauska, koskettava ja vauhdikas tarina höystettynä muutamalla loistavalla roolisuorituksella. Päähenkilöltä tosiaan löytyy sitä poikkeuksellista asenteellisuutta.

Tämä tulisi kaikkien nähdä.

rating 80,000

27.06.2012 klo 01:09

Diktaattori

Yllättävän paljon hyvää läppää Baron Cohen on jälleen saanut kasattua ruudulle. Surkeita vitsejä tosin on käsittämätön määrä, mutta hyviä tulee tasasin väliajoin ja se pitää tylsistymisen loitolla.

Surkeata läppää on siis hurja määrä ja on jostain syystä päätetty, että vähintään kymmenen sekunnin välein pitää olla jotain "hauskaa". Noh, leffan lyhyehkö pituus pelastaa paljon.

Montaa katselukertaa ei kestä eikä tule saamaan, mutta pystyy tarjoamaan yhden hyvin viihdyttävän.

rating 50,000

26.06.2012 klo 00:43

Boyz n the Hood - kulman kundit

Hyvän sanoman ympärille on kasattu erittäin viihdyttävä elokuva. Ennestään tuntemattomat näyttelijät ovat kaikki hyviä ja suoriutuvat herkimmistä/haastavimmista kohdistakin mainiosti. Osasyy elokuvan viihdyttävyyteen oli varmasti se, että ei ole tämmöistä gangstakamaa ennen tullut katsottua. Tässä kaikki tuntui toimivan ja olisin mielellään katsonut pidempäänkin.

rating 80,000

25.06.2012 klo 20:47

Rocky

Epäilin sitä, että tämä voisi olla parempi kuin Raging Bull, mutta olihan tämä aivan järjettömän hyvä. Rocky on yksi elokuvahistorian sympaattisimmista päähenkilöistä, joka paljolti perustuu Stallonen käsittämättömään roolisuoritukseen.

Tuskin koskaan olen asettunut minkään elokuvahahmon puolelle samalla tavalla. Ennen treenijaksoa sitä odottaa suorastaan malttamattomana, että alappas nyt hyvä mies treenaamaan sitä ottelua varten. Ja kun kovin treenivaihe vihdoin alkaa tunnarin siivittämänä on käsillä yksi hienoimmista leffahetkistä.

Yksi nopeimmin kuluneista kaksituntisista ikinä.

rating 90,000

24.06.2012 klo 19:36

Kaupungin valot

Huumoripuoli on kokonaisuutena heikointa mitä olen Chaplinilta nähnyt, vaikka mahtava nyrkkeilytapahtuma mukana onkin. Onneksi juoni tulee elokuvan edetessä enemmän kuvaan mukaan ja loppu onkin todella hieno ja koskettavakin.

rating 70,000

24.06.2012 klo 14:01

Likainen Harry

Melko pitkään mennään elokuvassa hyvän, muttei mitenkään häikäisevän, toimintaleffan merkeissä, mutta loppua kohti elokuva nostaa tasoaan merkittävästi ja kokonaisuus on lopulta täyttä rautaa.

Lopun kohtaus, jossa Clint seisoo sillalla odottamassa, on yksi toimintaelokuvien upeimmista.

rating 80,000

23.06.2012 klo 21:32

Citizen Kane

Tosi hyvä elokuva, mutta lievä pettymys. Elokuva tarjoaa vaikka minkälaisia hienouksia ja on varmasti monessa asiassa aikaansa edellä, mutta valitettavasti elokuvan katsominen ei missään vaiheessa tunnu kovin ihmeelliseltä.
Löytyyhän tästä toki muutama mahtava kohtaus, kuten loppu.
Elokuva on myös kokonaisuutena vaikuttava ja antaa ajateltavaa.

rating 70,000

19.06.2012 klo 18:09

Pieni suuri mies

Todella hieno intiaanileffa, jonka tehoa aika ei ole oikeastaan yhtään syönyt. Huumoriakin löytyy yllättävän paljon. Hoffman ja muut näyttelijät vetävät roolinsa ihan hyvin. Äänimaailma on varsin mitäänsanomaton, eikä elokuva muutenkaan ole tunnelmaltaan mitenkään ihmeellinen. Elokuvan ehdottomasti parasta antia onkin sen tapa käsitellä historiaa, mikä tekeekin elokuvasta merkittävän ja mielenkiintoisen.

rating 70,000

17.06.2012 klo 17:10

Tanssii susien kanssa

Vaikka elokuva on pitkä ja juoni on ennalta-arvattava kuin mikä, ei katsominen ole tylsää missään vaiheessa ja mikään kohtaus ei tunnu liian pitkältä.

Kevin Costnerkin hoitaa roolinsa mainioisti. Ilman hänen suoritustaan leffa olisi voinut olla vaikka kuinka keskinkertainen (vrt. Harrison Ford Indiana Jones elokuvissa).

Suosittelen varauksella. Sen verran paljon on kuitenkin tämän elokuvan nautinnollisuus kiinni siitä, miten paljon sen tunnelmasta sattuu pitämään.

rating 80,000

15.06.2012 klo 11:45

El Topo

Kyllähän tämmöstä kunnollista ja toimivaa surrealismia mielellään katsoo. Sen verran harvoin tulee kuitenkaan vastaavaa vastaan. Monta mieleen painuvaa kohtausta leffassa tosiaan on. Jotkin vertauskuvat valitettavasti vilisivät ainakin itseltäni täysin ohi.
Suosittelen kaikille elokuvista tosissaan kiinnostuneille.

rating 80,000

08.06.2012 klo 16:17

Hurja joukko

Eihän tämä Leonen länkkäreille pärjää, mutta todella hyvä näyttely ja aivan mahtavasti toteutetut toimintakohtaukset kyllä tekevät leffasta nautittavan katselukokemuksen.

rating 70,000

08.06.2012 klo 00:30

Blade Runner

Elokuva, jossa kertakaikkiaan mikään ei ole pielessä. Eniten ällistyttää visuaalisuuden, musiikin, näyttelyn ja tulevaisuudenkuvauksen täydellinen toimivuus. Mikään muu leffa ei taida kestää yhtä montaa katselukertaa.

On myös hienoa, miten Scott on saanut alle kahteen tuntiin puristettua noinkin paljon loppuunhiottua tavaraa. Tästä olisi nimittäin voinut helposti tehdä yli kolme tuntia pitkän leffan, mutta pienemmällä määrällä hienouksia.

rating 100,000

08.06.2012 klo 00:12

Vihreä maili

Uskomattoman koskettava elokuva, jonka täydellinen vaikuttavuus kuitenkin pilataan turhilla fantasiaefekteillä ja paikoin pöljällä näyttelyllä.

rating 80,000

07.06.2012 klo 14:53

Kourallinen dollareita

Tarina on kohtalaisen vaatimaton, mutta Clintin roolisuoritus ja Morriconen musiikit tekevät tästä loistavan länkkärin. Kokonaisuutena tämä jää kuitenkin auttamatta trilogian heikoimmaksi osaksi. Plussaa siitä että elokuvaa ei ole turhaan yritetty venyttää sen pidemmäksi.

rating 70,000

01.06.2012 klo 16:26

Prinsessa Mononoke

Mitä vit-tu-a! Mistä lähtien on ollut olemassa näin hyviä animaatioita. Uskomatonta meininkiä koko leffan ajan. Mielikuvituksellisuutta pakko arvostaa.

rating 90,000

21.04.2012 klo 15:46

Grindhouse: Death Proof

Eihän tässä mitään sisältöa ole ja keskustelutkin ovat paikoin puuduttavia, mutta kaikessa toiminnassa on kyllä mukavasti tempoa ja pikku trikkejä. Tarantinon heikoin, mutta silti hyvin viihdyttävä.

rating 60,000

17.04.2012 klo 16:58

Mies ja elokuvakamera

Yksinkertaisesti visuaalinen mestariteos. Katsojalle syötetään upeita kuvia ja kuvakulmia nopealla tahdilla ja aika kuluu kuin siivillä. Vertovin intohimo työhönsä näkyy jokaisessa kohtauksessa. Lähes kaikki teollistuvaan kaupunkielämään kuuluvat tapahtumat käydään läpi tavalla, joka kyllä liimaa katsojan penkkiinsä kiinni. Suosittelen kaikille visuaalisuudesta ja elokuvista muutenkin kiinnostuneille.

The Cinematic Orchestran versio soundtrackistä kruunaa elokuvan 5 tähden kokemukseksi.

rating 100,000

31.03.2012 klo 23:29

Following

Todellakin loistava leffa. Ihan sitä parasta mahdollista mitä $6000 budjetin leffalta ja 69 minuutin pituudelta voi odottaa. Nolan kyllä näyttää osaavansa näiden mielenkiintoisten ja yllättävienkin trillereiden tekemisen jo tässä. Näyttelytyökin on täysin kohdallaan.

rating 80,000

25.03.2012 klo 18:46

Die Welle

Positiivinen yllätys.

rating 60,000

18.03.2012 klo 19:12

Elefanttimies

Yksi kaikkien aikojen parhaista leffoista. Hyvin koskettava leffa ajattomasta aiheesta. Lynchin top-kolmeen mahtuva leffa, jossa Hopkins tekee loistavan roolisuorituksen. Myös musiikki ja mustavalkoisuus toimii erityisen tunnelman luojana.

rating 100,000

15.03.2012 klo 23:37

Sukellusvene U-96

Yksi kaikkien aikojen parhaista sotaleffoista, ja ehkäpä paras eurooppalainen sotaleffa. Kannattaa ehdottomasti katsoa se pisin versio, eli se yli neljä ja puol tuntia pitkä. Tylsistyminen ei varmasti iske missään vaiheessa, sillä toimintaa on tuhdisti.

rating 90,000

15.03.2012 klo 23:28

Drive

Loistava avauskohtaus ja loistavat kaahaus kohtaukset. Myös väkivalta kuvataan mielenkiintoisella tavalla. Muutamat kohtaukset ovat elokuvan tyylille liian hitaita ja eihän leffa juonellisesti mitään uutta tarjoakkaan. Visuaalisesti tyylikäs.

rating 70,000

28.02.2012 klo 22:22

Valamiesten ratkaisu

Aivan mahtava leffa. Juonen eteneminen on jotain ainutlaatuisen realistista, samoin hahmot, ja kaikki näyttelijätkin hoitavat hommansa hyvin uskottavasti. Ehdottomasti 50-luvun terävintä kärkeä.

rating 90,000

24.02.2012 klo 23:46

Brüno

paikoin yllättävänkin hauska, mutta huonoa läppääkin löytyy vähintään tarpeeksi. onneksi ei tuon pidempi.

rating 30,000

Edellinen sivu | 1 2 | Seuraava sivu

Profiilin tiedot

TOP-listat